20181003_180338

Verslag 50ste Regiobankschoolkorfbaltoernooi woensdag 3 oktober 2018

De maandag voor het toernooi was een regenachtige dag en ook dinsdagmorgen vielen er nog diverse buien. In de middag klaarde het al wat op en liet de zon zich zelfs af en toe zien. Woensdagochtend om 9.30 uur naar het veld om de velden uit te leggen, palen klaar te zetten, wedstrijdprogramma op te hangen enz., enz. Het was niet warm maar het zou dan ook “maar” 14 graden worden. Toen de eerste kinderen om 13.15 uur aan kwamen lopen kwam ook het zonnetje tevoorschijn en die bleef gelukkig de hele middag heerlijk schijnen. Er was wel wat wind maar ook die verdween later op de middag waardoor het ook ’s avonds goed toeven was op het korfbalveld. Aan het weer kon het deze dag in ieder geval niet liggen.

Om 14.00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Er namen 16 teams van groep 3 en 4 aan ons Regiobankschoolkorfbaltoernooi deel. Zij speelden allemaal 3 wedstrijden van 20 minuten waarna de stand kon worden opgemaakt. Omdat we maar 8 scheidsrechters hadden kwam de afmelding van Kirsten “slecht” uit omdat we geen reservescheidsrechter achter de hand hadden. Gelukkig bleken 3 scheidsrechters bereid een wedstrijdje extra te fluiten zodat dat probleem ook eenvoudig werd opgelost. (volgend jaar toch maar een reserve achter de hand houden). Terwijl Lianne en Ineke de standen aan het uitrekenen waren mochten alle 16 teams in 1 minuut zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken. Het winnende team won een echte leren Mikasa korfbal. Voor alle teams was er na afloop een beker die werden uitgereikt door wethouder Jan Willem Schuurman en ik denk dat alle kinderen (en leiding) met een tevreden gevoel huiswaarts keerden. Mede door ballonnenman Ray, het mooie weer en de uitstekende sfeer was het heel de middag genieten op het korfbalveld. Verder wil ik Andrea, Elly, Marco, Govert, Stefan en Benjamin heel erg bedanken voor het fluiten op deze middag (de gemiddelde leeftijd werd door de 12-jarige Benjamin flink naar beneden gehaald want verder is het toch echt de “oude hap” die er voor zorgt dat het programma ’s middags door kan gaan).

Vanaf 17.45 uur kwamen groep 5 t/m 8 binnen de lijnen en dat betekende dat met deelname van maar liefst 43 teams er 74 wedstrijdjes moesten worden gefloten. Met 18 scheidsrechters, Eva, Anouk, Marit, Joost S., Stefan, Berry, Dennis, Coen, Sam M., Matthijs, Hans, Leon, Victor, Daan, Boas, Bas en Jesse dacht ik alles rond te hebben. Boas gaf al eerder aan niet te kunnen en toen op woensdag ook Bas en Jesse vanwege ziekte niet konden fluiten hadden we er ineens 3 tekort. Gelukkig hadden we hier wel een reservelijst en met Jelle R. en Marijn hadden we er weer 2 bij waarna de dames Lianne en Ineke er voor zorgden dat ook Dirk ’s avonds wilde fluiten waardoor alles eenvoudig werd opgelost en er niemand extra hoefde te fluiten (4 per persoon), bedankt allemaal! Extra compliment voor Joost Schellaars van KCC die niet alleen ’s avonds bij IJsselvogels kwam fluiten maar ook voor de mooie boog zorgde die voor de ingang van het veld stond en voor de ballonnen met 50 jaar erop zorgde, klasse Joost! Voordat de finales gespeeld werden was er nog een clinic met spelers en speelsters van het 1e en 2e onder leiding van onze hoofdtrainer Glenn de Vries. De finale van groep 7/8 ging tussen Ixieje 1 en Ixieje 2 (de voormalige Achtbaan) en werd na strafworpen gewonnen door Ixieje 1 nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.  De finale van groep 5/6 werd een duidelijke prooi voor Jozef 6 dat met 12-2 duidelijk een maatje te groot was voor de Bron 5. Hier kregen alleen de nrs. 1 en 2 een mooie beker uitgereikt en dat werd dit jaar gedaan door onze wethouder Jan Verbeek die dit met verve deed.

Dankzij de (inmiddels ervaren) dames Lianne en Ineke liep het schoolkorfbaltoernooi op rolletjes, de nog een beetje mank lopende Hendrik verzorgde weer perfect het geluid waardoor alles op het hele veld goed hoorbaar was terwijl Sandra haar handen vooral ’s avonds vol had om alle (meest kleine) blessures te verhelpen. Bedankt allemaal voor jullie fantastische hulp!

De barmensen hadden het ’s middags lekker rustig denk ik maar konden er ’s avonds flink tegenaan. Ook de P.R. mensen waren vandaag in touw met een heuse IJsselvogels-stand waar alle IJsselvogelskleding te zien en te koop was en op een leuke manier reclame gemaakt werd. En wat dacht je van onze nieuwe sponsor de Regiobank. Alle deelnemende kinderen kregen van de Regiobank een bidon aangeboden en directeur Arie Verhagen liet zich ’s avonds ook nog zien om te aanschouwen wat voor een grote happening hij sponsorde. Heel erg bedankt Arie en natuurlijk de Regiobank.

Ben ik nog iemand vergeten ……, vast wel, sorry!

Alle eindstanden vind je hier!

Wim Slingerland.