Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

20 april 2021

Reacties:

1
 april 20, 2021
 1
Categorie: Clubblad

Met een klein zonnetje begonnen we zaterdagochtend met het opzetten van de 4 beachkorfbalveldjes. Stefan, Patrick (vandaag jarig), Leonie en Christa zorgde voor de juiste afmetingen, 4 hoeken afgezet waaruit voor dubbele punten geschoten kon worden en de korven op de juiste plek.

De E en de D begonnen om 9:30 uur. Het was een beetje hectisch rondom het vinden van je teamgenoten en coach maar na de 1ste ronde verliep het goed. Toen was het duidelijk waar en met wie en wanneer je een wedstrijd moest spelen. Coaches Tom, Dyonne, invalcoach Leonie, invalcoach Heidi, Marijn, Sam, Dano, Lotte en Annelie zorgden voor de begeleiding en motivatie bij de teams. Top dat jullie er waren en zo een inzet voor onze jonge IJsselvogels lieten zien. Ook de opkomst van de spelers bij de E en D groep was heel groot!! Een gezellige boel met elkaar. Een traktatie van Patrick maakte het nog gezelliger en gaf elke keer weer nieuwe energie😉. Bedankt Patrick!!

Bij de E waren de volgende teams:
1. Eva- Thijme- Nienke R- Sem- Benthe- Mike
2. Fleur- Wessel- Daan- Maxim-Laela-Selin
3. Noortje vd B- Floris- Dewi-Timo- Carice- Tamara
4. Ayub-Elyn-Mila-Kyra-Nino
Team 4 werd 1ste met 6 punten, team 1 werd 2de met 3 punten, team 2 werd 3de met 2 punten en team 3 werd 4de met 1 punt.

Bij de D’s hadden we de volgende teams:
1. Jeremy-Jaël- Rosalie-Sarah
2. Luuk S- Floortje V- Lara- Aaliyah
3. Tess-Lilly-David-Christian-Jildou
4. Eline- Lieke K-Lucas R-Floortje v G.
5. Suzan-Blessing-Iris-Sid-Daniël
Team 3 werd 1ste met 6 punten, team 5 werd 2de met 5 punten en op gescoorde doelpunten (+25) want het onderling duel met team 4 was geëindigd in 7-7. Echt spannend!! Waardoor team 4 op de 3de plaats eindigde met 5 punten, en team 2 op de 4de plaats met 4 punten en als 5de eindigde team 1 met 0 punten maar wel met 7 mooie doelpunten!
Vanaf 11:45 uur gingen de C, B en A van start met het beachkorfbal. Er werd op los gescoord en we hebben veel mooie acties en scores mogen aanschouwen. Ook was er zeker nog wel fanatisme te zien bij veel duels! Goed om te zien dat het spelletje echt nog wordt beleefd en er emotie naar buiten komt!! Coaches Pieter, Marco, Eva, André, Lieke, Luc, Laura, Jelle S en invalcoach Russell waren aanwezig om hun spelers tot grote hoogte te stuwen!!

Bij de C hadden we de volgende teams:
1. Nora- Isha- Ties-Liek M
2. Flo-Timo- Tim- Maya
3. Luna- Sahra- Marnick- Sven vd B
4. Eline- Wilmer- Lieke S- Rico
De uitslag was als volgt: team 3 werd 1ste met 6 punten, team 1 werd 2de met 2 punten en op doelsaldo want team 2 en team 4 hadden ook 2 punten maar een minder goed doelsaldo. Er werd nog een finale gespeeld om team 1 de kans te geven om team 3 alsnog te verslaan. Met de coaching van Pieter bij team 1 werd het zeker een spannende wedstijd maar team 3 pakte toch de overwinning met 4-2.

Bij de B hadden we de volgende teams:
1. Anne-Finn- Joran- Thomas- Willeke
2. Jesca-Mink- Isa- Lotte- Storm
3. Quinty- Stijn- Benjamin- Levi
4. Rosa- Tim s-Wesley- Lienke- Jesse
5. Yana- Tim P- Willem- Nina
Team 1 en team 5 speelde de finale en die werd gewonnen door team 1 met 8-7. Echt wel heel spannend en leuk korfbal!! Hierdoor werd team 1 dus 1ste en team 5 2de. Team 4 werd 3de maar won een laatste wedstrijdje voor “de fun” tegen team 1 wel met 8-12! Team 3 werd 4de en team 2 werd 5de. Ook hier weer een mooie opkomst en een genot om jullie in het zonnetje op ons veld te mogen zien korfballen met veel plezier en onderlinge grappen en grollen!!

Bij de A was opkomst helaas een stuk minder. Na een aantal late afmeldingen op de vrijdagavond hielden we 3 teams van 3 over. Toen we konden beginnen bleek er nog iemand toch niet te zijn. Wat betekende dat we geen complete competitie konden spelen met de overgebleven A-spelers. Dat is jammer! En zeker voor de spelers die wel vrijwel altijd aanwezig zijn en lekker willen korfballen. Bij een teamsport heeft jouw persoonlijke keuze vaak invloed op je teamgenoten. Dat is misschien nog iets om over na te denken voor een aantal mensen……Er waren natuurlijk ook mensen die zich met geldige reden en op tijd hadden afgemeld dus het kan wel😊 . Gelukkig hadden we Stan en die maakten er met de A-spelers een leuke middag van. Met 3 onderlinge wedstrijden met aangepaste teams. Bedankt Stan voor je positieve houding en creativiteit!!
Om 14:30 startte de teams van 1/2 en een combi team van 3/4 en een team van het 6de. De volgende teams hebben de krachten gemeten:
1. Luc B-Jelle S-Jelle R- Kirsten
2. Eva/Laura- Stan- Anouk- Robin
3. Roos- Christiaan- Lieke- Jeffrey
4. Tamara- Coen- Dyonne- Sam K
5. Edo- Annelie- Lotte- Tom

Het team van het 6de had zichzelf opgegeven en zagen de bui al hangen maar gaven heel duidelijk aan dat ze het leuk vonden om te spelen en echt voor de lol meededen. Het aanbod voor dubbel punten voor een score, sloegen ze vriendelijk doch resoluut af…wat een klasse korfballers zijn jullie! Het team van 3/4 had er eerst ook enigszins een hard hoofd in maar dat bleek al snel niet terecht. Echt heel goed meegedaan, conditioneel sterk en zelfs bij de 1ste 2 geëindigd! Complimenten hoor! De uitslag was: team 3 werd 1ste met 7 punten, team 1 werd 2de met 6 punten, team 2 werd 3de met 5 punten, team 4 werd 4de met 2 punten en team 5 werd 5de met 0 punten maar wel met 39 scores tegen de andere 4 teams.

Al met al een fanatieke en mooie beachkorfbalmiddag met veel rode hoofden en een voldaan gevoel als resultaat.
Om 15:45 uur was het snel opruimen geblazen om thuis om 16 uur de korfballeague finale tussen PKC en Fortuna op NPO 2 te kunnen zien.
Wat hadden we graag met elkaar in de Ahoy gezeten zoals de afgelopen jaren om dit live te kunnen zien…..maar gelukkig was het thuis ook prima te volgen!! Iedereen die geholpen heeft super bedankt en alle spelers ook wederom top dat jullie er waren!!

 

 

 

One response on “Verslag beachkorfbalstyle competitie 17 april

  1. Marjan schreef:

    Geweldig..leuk om te lezem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *