Toernooi_ijv (13)

Het is weer een mooie dag geworden, ons eigen toernooi van afgelopen zaterdag. Prachtig weer, mooie locatie, sportieve en hardwerkende teams op het veld, scheidsrechters compleet en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vanaf mei 2022 begint de voorbereiding voor dit toernooi. Dan start Berry met de 1ste uitnodigingen aan de teams, regelt Stefan dat er structuur in de communicatie komt en zet ook wat lijntjes uit en ik communiceer mee en wacht verder nog even af tot zaken duidelijk zijn. Rond eind juni verstuur ik de brief naar de deelnemende verenigingen en schakel Saskia RVC in voor de catering, lunch en bbq.

Het programma wordt constant geüpdatet omdat er nog wel eens een team afzegt of juist bijkomt. Scheidsrechters er af en er bij. De app heeft het sommige dagen druk met ons en zo ook weer een week niet.

In de zomervakantie komen nog aanmeldingen voor de bbq binnen en na de zomervakantie is het puntjes op de i.

Dan heeft Anita de buurt ingelicht (of eigenlijk de buurman;)) en is de barcommissie hard bezig om de bardiensten te vullen. Saskia, Ruud, Eddy, Russell en Ad zijn ook bezig met de belangeloze taken die Marco Slob benoemde in zijn speech. Het geluid en muziek heb ik geregeld met Hendrik en Anita en ondertussen komen er foto’s op Instagram en Facebook door Matthijs.

Simone Slingerland voor de EHBO gevraagd. Ik heb 130 appels opgehaald bij Spek Versvoordeel. “ natuurlijk willen wij sponsoren” kreeg ik te horen in mijn telefoongesprek. Is echt heel super! Bestellingen doorgenomen en wedstrijdprogramma definitief, de weersverwachting gecheckt. Scheidsrechters compleet: Marijn vd Hoog, Ad Spelt, Arno Diederik, Willem Meijer, Stefan RvC, Ronald de Ronde, Erik van Dijk en Matthijs Alderliesten, ook zij zetten zich in voor ons toernooi. We zijn er klaar voor!

 

Om 9 uur is Stefan al het veld klaar aan het maken als ik aankom. De dames van de catering en de bar: 106 broodjes smeren en snijden en beleggen van 106 broodjes, tasjes vullen, lijsten afvinken zijn ook de o zo belangrijke taken aan het uitvoeren.

Ik maak de wedstrijdtafel klaar, zorg dat het geluid het doet, ontvang de verenigingen en scheidsrechters. Mike Admiraal (die mij s morgens belt en vraagt of hij nog iets kan doen of eerder moet komen, je bent geweldig!) helpt me met een lekker sfeertje door een muziekje aan te zetten. Simone hangt een EHBO “ bordje” op en zit in de stoel.

Om 10 uur start de 1ste ronde van poule A1 en de klok loopt: 19 minuten, 2 minuten wisseltijd en weer 19 minuten. Lieke en “collega’s” bedankt voor het stipt bijhouden van de centrale klok. Daarna kan het alleen maar “fout” gaan als 1 iemand in ons grote team afwijkt van de afspraken. En dat gebeurde niet op zaterdag 3 september. Er was zelfs echt wel ruimte voor een eigen beslissing of klein eigen initiatief. De 9de ronde van poule 1 liep nog prima op tijd en alle teams en spelers hadden het mijns inziens nog steeds naar hun zin. Stefan RvC floot in ronde 1 en 2 en had ‘s middags samen met Hans Klijn een wedstrijd bij Tempo te fluiten dus was die kant op. Het liep gesmeerd.

De overwinning ging in poule 1 naar Fortuna 3, in poule 2 naar Oranje Wit 2 en in poule A1 naar Refleks. Tegenstanders waren aan elkaar gewaagd op een enkel team na misschien. Spannende potjes en uitslagen die dicht bij elkaar lagen. Er werd in de wedstrijden gestreden en gezweet voor elke bal. Conditioneel komen spelers meer en meer op niveau. Trainer/ coaches probeerde vele combinaties van vakken uit om hun team en tactiek te optimaliseren. Ik denk dat dit toernooi daar ook een perfect moment voor is.

Fortuna 3
IJsselvogels 1
Oranje Wit 1
Twist 1

Oranje Wit 2
IJsselvogels 2
Twist 2
Fortuna 4

Refleks A1
Kinderdijk A1
IJsselvogels A1
Twist A1

Dan is er voor de teambuilding en binding binnen de vereniging nog een afsluitende bbq. Van 5 tot 9 zijn daar vele mensen voor bezig geweest. Ad, Russell, Ruud, Eddy, Mirjan, Angela, Sandra den Besten, Katja, Saskia RvC op afstand en ik vergeet vast nog iemand (sorry…). Het veld is vrij gemaakt van de vele blikjes, flesjes, klokhuizen, shirtjes, ballen, koffiebekertjes, zakjes chips. Palen en dugouts opgeruimd, dank aan Luc Belder (jij deed het voorwerk)  en Sam Klijn die Sandra en mij hielpen voor het toeziend oog van een heel vol terras om die ene korfbalpaal uit het gat te krijgen.

En dan hebben we nog een poos lol en goede gesprekken met elkaar. Tot het echt einde is van een mooie dag. Stan, Roos en Kevin bedanken mij persoonlijk voor de dag, heel attent. Dat bedankje is natuurlijk voor iedereen die iets heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!

Natuurlijk kan het altijd beter, veiliger en volgens de regels. Dat gaat aan het einde van zo een dag ook door mijn hoofd. En dat weten sommigen van ons zelf ook. Toch, wat achterblijft is de zon, het korfbalspel en sportiviteit en de fijne mensen van korfbalvereniging IJsselvogels.

Iedereen bedankt en een mooie start van het veldseizoen gewenst! 

Groetjes Christa