De traditionele start van het zaalseizoen voor de jeugd, dit jaar op 24 oktober. Het einde van de herfstvakantie zorgde voor met wat weekenden/dagjes weg voor wat afwezigen, een turnkamp kan natuurlijk ook, maar toch ook een aantal afschrijvingen ‘zomaar’ of zelfs niet afgemeld. Toch even dus: er wordt een oefenmoment voor je georganiseerd op een gezellige zaterdagmorgen, daar ben je toch bij? Gelukkig, het waren er niet veel. Hoe dan ook, de dag startte natuurlijk vroeg. Half 9 werden de speakers geïnstalleerd, zorgde DJ Rens dat er muziek door de sporthal klonk (hiermee werden de vaste spreekstalmeesters Ruud en Gerard achter de draaitafel en microfoon vervangen), werden de korven uit het materiaalhok gehaald en kwamen de kinderen rustig binnen.

Bij de F’jes nog een aantal afschrijvingen en dus tussen de zwemlessen door twee halve wedstrijden gespeeld. Leerzame oefenronde onder toeziend oog van (vooral) Berry, Léonie en Russell. In de zaal start een F2 met de competitie, succes!

Mixtoernooi E
De E-teams waren opgesplitst. De E3, E4, E5 en de nieuwelingen van E6 werden keurig gemixt over vier teams. In drie- en viertallen werd gespeeld tegen elkaar en werden er door elke ploeg 6 wedstrijden gespeeld: een hele competitie. Na een halve competitie stonden team 1, 3 en 4 samen met 4 punten bovenaan en uiteindelijk bleek de laatste poulewedstrijd tussen team 1 en team 4 de beslissende wedstrijd. Team 1 wist met 2-1 te winnen en werd hierdoor de winnaar van het mixtoernooi. Medailles en snoep voor de winnaars Storm, Esther, Lienke en Sem!

Team 1: Storm, Esther, Lienke, Sem
Team 2: Mink, Rianne, Lieke, Justin
Team 3: Jesse, Maudy, Eline, Nina
Team 4: Levi, Quinty, Lucie

Eindstand:
Team 1   6-10 (+6)
Team 4   6-8 (+5)
Team 3   6-5 (-3)
Team 2   6-1 (-8)

Mixtoernooi D+E
Vanaf nu ook met een speaker in het regiehok: Karin regelde dat iedereen elke keer op het goede veld stond. Alle 27 mensen die niet hadden afgemeld waren gelukkig aanwezig en dus konden we voortvarend van start. De E1 en E2 mochten meedoen bij de D-teams en dat bleek een goede zet. Een leuk toernooi met veel goals (53 goals in 12 poulewedstrijden van 9 minuten). Twee poules met de volgende teams:

Team 1: TimP Duncan Finn Lieneke Lisa
Team 2: Joran Nils Olivier Thirza Anna
Team 3: Sander Cars Benjamin Amber Simone
Team 4: Willem Marijn Rosanne RosaZ
Team 5: Isa Jens RosaR Cécile
Team 6: TimS Wesley Anne Dominique

Extreem spannend was het in poule A, waar alle teams gelijk eindigden en hierdoor het doelsaldo beslissend werd. Ook in poule B was het spannend, maar hoefde het doelsaldo niet te beslissen. In de kruisfinales grote verschillen, de poulewinnaars gingen met grote cijfers door naar de finale. In een spannende finale bleek uiteindelijk team 1 het sterkste en mocht het met medailles en snoep naar huis.

Poule A
Team 1   4-4 (+3)
Team 2   4-4 (-1)
Team 3   4-4 (-2)

Poule B
Team 5   4-6 (+4)
Team 4   4-5 (+2)
Team 6   4-1 (-6)

Kruisfinales
Team 2 – Team 5   0-7
Team 4 – Team 1   2-8

Finale
Team 5 – Team 1   1-2

Mixt2

Mixtoernooi BC
Ten slotte de B’s en C’s. Veel afschrijvingen bij de heren dus het werd een damesfestival. 31 spelers op de lijst, gelukkig wilden Joran en Tim uit de D bij toerbeurt ook invallen en dus precies 8 teams van 4 en dat roostert lekker. Leuk dat Coen extra kwam kijken en kwam fluiten, top!

Team 1: SamK, Dyonne, Iris, Amber
Team 2: SamM, Clarissa, Danita, Loisanne
Team 3: Lars, Annelie, Sanne, Annelies
Team 4: Jelle, AnnaV, Sylvia, Thirza
Team 5: Luc, Dano, Angela, Angela
Team 6: Remon, Corné, Esmee, AnnaH
Team 7: Kris, Tom, Noortje, Lotte
Team 8: David, Roos, Michelle, (Joran/Tim)

Ook hier weer twee poules, nu van vier teams. Na voor iedereen drie wedstrijden van 12 minuten werd de eindstand opgemaakt. 112 goals in deze poulewedstrijden, dus genieten langs de lijnen (waar heel weinig ouders kwamen kijken). Om iedereen na de poulefase nog een wedstrijd te geven werd ook gespeeld om plek 7/8 en 5/6, daarna de kruisfinales en de finale. Hierin bleek dat poule A de sterkste poule van de dag was, want alle onderlinge ontmoetingen met poule B werden gewonnen. In een spannende finale besliste Sam Meijer het toernooi eigenhandig door volgens mij 7 van de 8 goals te maken en met zijn team de winst in het mixtoernooi op te eisen.

Poule A
Team 3   3-6 (+6)
Team 2   3-4 (+4)
Team 1   3-2 (-2)
Team 4   3-0 (-8)

Poule B
Team 8   3-6 (+5)
Team 5   3-3 (-2)
Team 6   3-2 (+2)
Team 7   3-1 (-5)

Plek 7/8 Team 4 – Team 7   8-2
Plek 5/6 Team 1 – Team 6   9-1

Kruisfinales
Team 3 – Team 5   10-5
Team 2 – Team 8   9-5

Finale
Team 3 – Team 2   6-8

Dank aan Hendrik, Rens, Karin, Nikki, alle coaches, alle scheidsrechters, ouders op de tribune… tot volgend jaar en succes in de zaalcompetitie.

Anne, René en Matthijs

Mixtoernooi1