Ruim een week van te voren zit ik de weersites (Weerslag  en Buienradar) al in de gaten te houden om te zien wat voor weer ze opgeven voor het Rabobankschoolkorfbaltoernooi. Als je dan ziet dat Buienradar, een week ervoor,  de koudste dag opgeeft met 11 graden en een gevoelstemperatuur van 5,6 graden dan vrees je het ergste. Weerslag.nl, van onze hoofdsponsor, gaf een beter beeld en hield het steeds op ongeveer 17 graden, dus …… waar kijken we voortaan op ……. juist Weerslag.nl.

Met deelname van 51 teams waarvan 17 (groep 3 en 4) op de middag en 34 (groep 5 t/m 8) op de avond hadden we weer weinig reden tot klagen. Als dan ook het weer nog eens meewerkt dan kan het bijna niet meer stuk. Wat een fantastische dag werd het woensdag 30 september 2015. Alles klopte.

Alle teams kregen voor ze aan ons Rabobankschoolkorfbaltoernooi deelnamen een keer training. De kinderen uit Moordrecht kwamen naar ons veld en de kinderen uit Gouderak kregen overdag in plaats van gymles een keer korfballes.

Wie hebben er allemaal geholpen met training geven in Moordrecht: Laura van Nieuwkoop, Berry Glissenaar, Janneke ten Hove, Matthijs Alderliesten, Wouter van Klink, Stef Blanken, Alex Mandersloot, Myrthe Belder, Jeanine Plooster, Lieke Verstoep, André van Grieken, Jary v.d. Sande, Deborah Verdoold, Kevin Berghout, Karlijn Prins, Peter Berlijn, Nathan Marck, Leon Bleijenberg en Else Pijpers. In Gouderak waren dat Léonie Heuvelman en Kimberley Verbeek van Mourik.

Wie waren de scheidsrechters: onze hoofdsponsor Stefan Rijkaart van Cappellen en onze voorzitter  Henk Jan Bos zowel de middag als de avond. Op de middag floten verder Govert v.d. Weijde, Myrthe Belder, Berry Glissenaar, Elly Klijn, Marco Slob en Andrea Vermeij en op de avond: Coen Pijpers, Marijn v.d. Hoog, Matthijs Alderliesten, Wouter van Klink, Kevin Berghout, Edwin Plooster, Eva Haasbroek, Leon Bleijenberg, Wilco v.d. Heuvel, Erwin Kruiswijk, Wietze Meijer en Deborah Verdoold.

Bij Lianne den Ouden en Ineke Reichard was de wedstrijdleiding weer in uitstekende handen, alles verliep op rolletjes en het tijdschema werd prima gehandhaafd, dat kun je aan Lianne en Ineke met een gerust hart overlaten. Het zelfde geldt voor het geluid dat deze dag weer in handen was van Hendrik Rijneveld en over het hele veld (en misschien wel een deel van Moordrecht) goed was te volgen (zelfs door mij als redelijk dove). En dan was daar ook nog onze vaste verzorger Ton de Jong die zowel ’s middags als ’s avonds klaar stond om kinderen van hun pijnlijke plekken af te helpen.

En wat dacht je van al die mensen die achter de bar stonden en iedereen hielpen voorzien van een hapje en een drankje en al die zakjes snoep. Dankzij Wim Hofman van “Global” mochten we ook dit jaar weer onze ballonnenman Ray veelvuldig aan het werk zien met zelfs een echte goochelshow.

Op de middag kregen alle deelnemende teams een beker zodat alle basisscholen in de prijzen vielen.

Op de avond wonnen alleen de nrs. 1 en 2 een beker maar ook daar was een mooie verdeling en was er geen school die buiten de boot viel. Bij groep 5/6 ging de finale tussen De Achtbaan 6 en de Lalleman 3 en deze wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door de Lalleman 3 waardoor zij in juni 2016 Moordrecht mogen vertegenwoordigen op het Zuid-Hollandskampioenschap. Bij groep 7/8 zagen we dat het Gouderakse korfbal in opmars is want daar ging de finale bijzonder verrassend tussen De Bron 1 en De Bron 2 met de Bron 1 als nipte winnaar (1-0) en ook zij mogen in juni 2016 Moordrecht gaan vertegenwoordigen op het Zuid-Hollands Kampioenschap.. Tevens wonnen zij de Dick Burger Bokaal.

De bekerverdeling (met alleen de nrs. 1 en 2:
Achtbaan                       5 x 1e en 2 x 2e
Kranepoort                     3 x 1e en 1 x 2e
De Bron                         2 x 1e
Jozef                              1 x 1e en 5 x 2e
Lalleman                        1 x 1e en 4x 2e

Eindstand Rabobankschoolkorfbaltoernooi woensdag 30 september 2015.

eindstand
Bij deze bedank ik nogmaals iedereen die mee heeft geholpen deze dag tot zo’n groot succes te maken.

Wim Slingerland.

FB_IMG_1443679202268 FB_IMG_1443679208992 FB_IMG_1443679250445 FB_IMG_1443679255961