Verslag schoolkorfbaltoernooi met de Lalleman

Zaterdag 10 juni ging het schoolkorfbal team met Tim, Sander, Owen, Chiel, Wesley, Lars, Anne, Lisa, Lotte, Suus en Joni om 8:45 uur op weg naar Alblasserdam. Ook coach Jeanine was erbij. Coach Christa was iets eerder vertrokken. Rond half 10 ingecheckt en een plekje op het grasveld bemachtigd. We speelden dus op gras. Gelukkig scheen de zon en was de temperatuur prima om er eens tegen aan te gaan met elkaar! We speelden in een poule van 8 teams, wat 7 wedstrijden betekent. De wedstrijden duurde 2 keer 9 minuten.

De 1ste wedstrijd even wennen, eindigde in een gelijkspel 2-2. Tim en Suus scoorde er beide 1. De 2de wedstijd tegen het Kompas uit Krimpen ad Ijssel, kwamen we 3-1 voor. Door Anne, Tim en Lars. De strijd eindigde in 4-4 door nog een stip die Anne verzilverde. We gaan voor de winst maar elke keer lukt het net niet. Het door wisselen is net een puzzel want iedereen wil aanvallen en spelen maar ja, er moet ook verdedigd worden. Gelukkig blijft iedereen gemotiveerd! De 3de wedstrijd spelen we weer gelijk 4-4. Scores door Tim 2 keer ( hij was lekker op dreef), Sander en Lisa. In wedstrijd 4 komen we eindelijk als winnaar van het veld, 4-3. Lotte, Anne 2 keer en Tim zorgen voor de scores. Waaronder ook weer een stip van Anne. Knap hoor! We spelen elke keer 2 wedstrijden achter elkaar en hebben dan tussendoor 1 rondje rust. Daar is iedereen blij mee, drinken en wat eten lukt dan net. Een appel, snoepkomkommer of eierkoek of snoepje gaat er altijd in!

Wedstrijd 5 gaat helaas nipt verloren met 3-2. Dat was echt heel zonde want we waren zeker niet minder maar er vlogen alleen 2 super mooie schoten van Chiel binnen. Owen en Chiel speelde een super goede wedstrijd!
Wedstrijd 6 was tegen de school die 1ste stond, de Julianaschool. We starten zonder Wesley, Tim en Joni. Helaas heeft Lars een super goed heertje tegenover hem die er aardig wat scoort. Hij blijkt in een regioteam te spelen………. Ook Lotte heeft het lastig. We komen 9-1 achter. dat is echt niet leuk! 2de helft wisselen we en zetten een super sterk aanvals vak in. Dit helpt! De tegenstander onderschat ons en snapt er niks meer van, we komen terug tot 11-8. Nou dat was een goede 2de helft! Ook van de verdediging!! Scores kwamen van Anne 2 keer, Wesley 2 keer en Tim 4 keer. De laatste wedstrijd komt in zicht, tegen de Rehoboth school. Het is inmiddels 13.40 uur. De vermoeidheid gaat meespelen. We komen 2-0 achter. Maar in de aanval scoren Tim en Wesley een paar prachtige punten vanuit hele mooie aanvallen. Het valt helaas dan ook erg tegen als de tegenstander vanuit het niets de 3-2 binnen schiet. Deze hadden we niet voorzien.

Na de laatste wedstrijd is direct de prijsuitreiking. We zijn uiteindelijk met 3 gelijk, 1 gewonnen en 3 verloren wedstrijden op de 6de plaats geeindigd. Een vaantje en een rugzakje en een beker ( schattig en klein) krijgen we uitgereikt. Dat is leuk, iedere ploeg een beker!

Ouders van Chiel, Lisa, Anne en Lars bedankt voor het rijden en de extra supporter ( vader van Wesley) ook bedankt!

Jeanine was een top coach, die heel trots was op “haar” spelers. Ik heb ook genoten van de enthousiaste en gedreven, sportieve kinderen! Jammer dat het zo snel voorbij ging!

groetjes Christa Starreveld