Voorbeschouwing slotdag competitie

 

Op 28 mei is de laatste competitiezaterdag van het seizoen. De laatste kans om binnen de lijnen te presteren voordat de selectieperiode voor het nieuwe seizoen en de afsluitende activiteiten van dit seizoen weer beginnen. Waar gaat het nog ergens om?

 

Senioren – Het 1e is veilig en wordt 4e of 5e in de poule. De uitwedstrijd op gras bij Korbatjo is de laatste wedstrijd van dit seizoen. Het 2e is 4e geworden en kan vrijuit afsluiten tegen KCC 5. Het 3e moet voor handhaving winnen van koploper Tjoba 2 dat in Moordrecht kampioen kan worden en dat zal een lastige klus worden, maar wie weet. Het 4e speelt tegen het hooggeplaatste KOAG 4 haar laatste veldwedstrijd terwijl het 5e tegen de studenten van Erasmus 2 speelt. Een plek in de middenmoot een niveau hoger is een keurig resultaat.

G-team – Het G-team gaat naar Maasdijk om daar twee wedstrijden te spelen, tegen Dijkvogels en Merwede. Hopen dat jullie het seizoen op een mooie manier kunnen afsluiten!

 

Junioren – De A1 mag nog één keer spelen tegen hekkensluiter Nieuwerkerk A2. A2 speelt als afsluiting van een mooi seizoen tegen Avanti A2 dat één plekje lager op de ranglijst staat. A3 is vanwege een terugtrekking van Pernix A2 al uitgespeeld.

 

B’s – B1 is bij een zege op KCC B2 kampioen. Bij alle andere uitslagen is B1 afhankelijk van het resultaat van Korbis B1 – Avanti B2. B2 mag proberen de tweede zege in de competitie te behalen tegen hekkensluiter Conventus B2. B3 speelt de thuiswedstrijd tegen kampioen HKC B2.

 

C’s – C1 speelt in een onderling duel de strijd om de 3e/4e plek tegen Weidevogels C1. In de uitwedstrijd werd met 8-10 gewonnen dus het kan! C2 mag naar Vlaardingen C2 en probeert daar nog een plekje te stijgen op de ranglijst.

 

D’s – D1 speelt tegen KOAG D1 in de gewenningshoofdklasse. De uitwedstrijd ging verloren, maar verder werd alles gewonnen. Als zaterdag wordt gewonnen, eindigen beide ploegen bovenaan. D2 is klaar en speelt nog tegen koploper Olympia D1. D3 mag nog aan de bak tegen HKC D1 dat om het kampioenschap strijdt en D4 mag als kampioen een ereronde maken bij Korbis D2.

 

E’s – E1 is nog zonder punten en de wedstrijd tegen Vriendenschaar E1 biedt niet veel hoop op een zege, maar wie weet! E2 speelt tegen Olympia E3 en daar liggen kansen, E3 kan met een zege op Vriendenschaar E4 nog een plekje stijgen en E4 mag naar Feijenoord E1 dat in hun debuutjaar kampioen kan worden (dat zeggen de voetballers ze niet na).

 

F’jes – Beide F-teams moesten de titel aan afgelopen zaterdag aan Nieuwerkerk laten en dat is altijd jammer. In de uitwedstrijden bij KOAG F1 en Maassluis F2 kunnen jullie nog proberen wat punten te pakken. Op 25 juni spelen de nieuwe E- en F-teams nog een toernooi bij Vriendenschaar Hardinxveld!

 

Vrolijke Vogels – Ik zie regelmatig veel enthousiaste kinderen en begeleiders op het veld rennen. Leuk om zoveel blije gezichten bij elkaar te zien en hopen dat er in de komende jaren ook nog wat doorstroom is naar de F.

 

Succes op de laatste zaterdag (en met name voor het 3e, B1 en D1!).

 

PS: Vergeet niet je trainers/coaches en je scheidsrechter te bedanken die er dit jaar voor je hebben gestaan…

Plaats een reactie