Voorbeschouwing zaalcompetitie

De zaalcompetitie staat op het punt van beginnen. Tijd om een blik vooruit te werpen: wat kunnen we verwachten van bijvoorbeeld het 1e? En natuurlijk ook de andere seniorenteams en de jeugd. Zet er vooral geen geld op in, maar een kleine voorspelling:

Het Weerslag.nl 1e speelt in een poule met twee Zeeuwse ploegen (altijd stug) Fortis 1 en Swift 1, mag naar Brabant voor de wedstrijd tegen Tilburg 1, speelt tegen WION 1 en tegen de “VVV”: Vitesse 1, VEO 1 en Vriendenschaar 1. Vorig seizoen werd in de zaal twee keer gewonnen van VEO 1 en tegen Vitesse 1 werd gewonnen en gelijkgespeeld. In de afgelopen veldcompetitie werd bij WION 1 (laatste seconde) en Fortis 1 ook gewonnen. De andere ploegen zijn langer geleden. Wat kan IJsselvogels tegen Vriendenschaar, dat vorig jaar op het veld naar de overgangsklasse promoveerde en tegen Swift dat op het veld ook een klasse hoger speelt? Verwachting: bovenkant middenmoot.

selectie

Het 2e speelt na het kampioenschap van vorig jaar weer in de reserve 1e klasse. Veel dezelfde tegenstanders als het 1e, maar dan natuurlijk het 2e team. Alleen geen tweede team van Fortis, maar wel PKC 4. Een zware poule denk ik, maar we gaan het zien. Handhaving moet mogelijk zijn.

Het 3e (vorig jaar 2e in de eindstand) treft een aantal dezelfde tegenstanders als vorig jaar. Met ongeveer hetzelfde team moet er dan ook weer een plek in de bovenste regionen inzitten.

Het 4e eindigde vorig jaar boven verwachting als tweede, maar zijn niet gepromoveerd. Ik denk een verstandige beslissing, en nu staat een mooie poule weer te wachten in de reserve 4e klasse. “Nieuwe” dames inmiddels een beetje gewend? Dan moet de middenmoot kunnen..

Het 5e heeft inmiddels wat meer ervaring in de seniorencompetitie opgedaan. Ik verwacht dat jullie weer mee gaan doen om het kampioenschap.

IJsselvogels G1 speelt sinds een aantal seizoenen in poule G4. Goed om te zien dat het G-korfbal gestaag groeit en er ook een vijfde poule bij is gekomen. In de zaal weer bekende tegenstanders (Dijkvogels G2, MerwedeGKV G2 en WION G2), terwijl vorig zaalseizoen al tegen Vriendenschaar (B) G1 werd gespeeld. Jullie spelen weer op 4 zaterdagen twee wedstrijden per keer: op 28 november in Bodegraven, op 2 januari in Sliedrecht, op 23 januari (13:00-15:30 uur) thuis in de Zuidplas en op 6 februari bij WION. Veel succes! Top 3?

nkvb bal

Voor A1 moest ik vorig jaar strijden om een wildcard, maar dat is gelukt en ondanks een laatste plaats toch een (terecht) nieuw verblijf in de 1e klasse. Alleen Leon ging door naar de senioren dus veel ervaring. Geen ploegen uit de overgangsklasse op het veld dus geen echte favorieten. Onze A2 won op het veld knap van Avanti A2 en daar mogen jullie dus in de zaal ook niet van verliezen. Top 3?

A2 treft een loodzware poule met drie ploegen die op het veld nog in de 1e klasse speelden (Ventura Sport A1, GKV A1 en ADO A1) en veldkoploper KOAG A1. Doel om aan te pikken bij deze ploegen en in de middenmoot te eindigen? Een nieuwe trainer/coach gaat misschien ook helpen: Edwin Heesterman welkom!

A3 mag na een klinkend veldkampioenschap nogmaals in de 5e klasse acteren. Het spreekt voor zich dat jullie hier ook weer tot de titelkandidaten worden gerekend. De competitie start voor jullie pas op 28 november, maar dat mag de pret niet drukken. Succes!

B1 mag als tweedeklasser ook aan de bak tegen veld-eerste-klassers Sporting Trigon B1, Korbis B1 en SDO B1. Toch heb ik jullie zien groeien op het veld en kunnen jullie zeker tot veel in staat zijn. Verwachting: boven de middenmoot.

B2 kwam wat laat op gang op het veld, maar ik denk dat ook jullie meer kunnen dan in de eindstand naar voren kwam. Op hetzelfde niveau als op het veld liggen er kansen.

B3 treft de nummers 6 en 7 van hun eigen veldpoule (NIO B1 en Reeuwijk B2) maar er werd nou juist net van dat Reeuwijk verloren… angstgegner? Verder een aantal nieuwe ploegen, jullie mogen net als B2 naar Springfield in Hoeven. Bovenin meedoen moet kunnen!

zwart-wit-bal-in-korf-in-za

C1 werd tweede op het veld en plaatste zich voor de 1e klasse in het voorjaar. Nu in de zaal ook een grote poule (8 ploegen) in de 1e klasse. Leuk, veel wedstrijden dus. Veldhoofdklasser Fortuna C1 (was daar middenmotor) is wellicht de favoriet, verder elke week keihard aan de bak om mee te kunnen doen.

C2 speelt met vrijwel dezelfde poule als op het veld. Ook hier een verwachting voor de middenmoot. Helaas 1 heer te weinig omdat Giovanni opeens opzegde na een paar weken, maar wel de luxe dat jullie ook in de zaal 2x kunnen trainen.

zaal

D1 is de absolute favoriet in hun poule in de 1e klasse. Op het veld al met afstand kampioen en eigenlijk ‘moet’ dat in de zaal opnieuw. De oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Albatros liet ziet dat er nog genoeg te leren valt, maar in de eerste klasse zijn jullie de topfavoriet.

Ook D2 speelt weer in de 1e klasse. Ik ben benieuwd. Dan kan je natuurlijk tegenstanders krijgen waar D1 op het veld tegen speelde, een paar oude bekenden van het veld en de kampioen uit de poule van D3. Ik denk een vrij sterke poule en D2 zal een tandje moeten bijschakelen om bij te kunnen blijven. Aan de bak dus op de training!

D3 had het zwaar op het veld en verschillende verzoeken om D3 dan lager in te delen en niet elke week met tien verschil van het veld te stappen werden genegeerd. De heren van het KNKV hebben een ondoorzichtig puntensysteem waar ze aan vasthouden. Ik hoop dat jullie beter mee kunnen doen dan op het veld, waar wel de laatste wedstrijd werd gewonnen. Succes!

E1 is in elke poule topfavoriet. Met vier talenten en zeer intensieve begeleiding van Wim en André kan het niet anders dan dat ik in februari taart kan bestellen. Gelukkig blijven jullie ook andere doelen stellen met elkaar en trainen jullie op maandag fanatiek met en tegen D1 en D2.

E1
E2 staat misschien een beetje in de schaduw van E1 maar een keurige 2e plaats in de 1e klasse belooft veel goeds, zeker nu de veldkampioen naar een andere poule is. Met Kirsten langs de lijn acht ik ook jullie kampioenskandidaat.

E3 vindt allemaal nieuwe tegenstanders tegenover zich ten opzichte van het veld. Op het veld een vierde plaats, in de zaal schat ik jullie hoger in. Top 3 dus.

E4 werd op het veld 2e achter het ongenaakbare Vlaardingen E2, maar die tegenstander zijn jullie kwijt (aan de poule van E5, onbegrijpelijk KNKV). Als Jelle en Dave jullie nog wat steviger aanpakken liggen er zeker kansen.

E5 krijgt dus een sterke tegenstander erbij en ook veldkampioen KOAG E5 is nog van de partij. Middenmoot, of zijn jullie als eerstejaars E’s enorm gegroeid dit veldseizoen?

E6 is nieuw en gaat van start in een poule met best wel reisafstanden. De tijd van Capelle, Nieuwerkerk, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Bodegraven en Moordrecht is voorbij: Spijkenisse, Ridderkerk, Rhoon, Zuidland en Rotterdam staan in het speelschema. Veel plezier en welkom bij IJsselvogels! Christiaan, Else, Aniek en Linda gaan jullie begeleiden.

korfbal afb

F1 promoveert naar de eerste klasse en dat zal andere koek zijn dan op het veld. Dat wordt omschakelen en ik ben zeer benieuwd of jullie het hogere tempo aankunnen. Hier ligt een mooie klus voor Berry!

F2 heeft als enige jeugdploeg behalve C1 een poule van 8 ploegen. Ik blijf me verbazen. In elk geval ook hier weer een nieuw team, jullie mogen wel naar Gouda, Ommoord, Krimpen, Bodegraven, Waddinxveen en Nieuwerkerk: gelukkig in de buurt. 1 keertje naar Maassluis. Ook jullie welkom bij IJsselvogels waar de heren van B1 zich over jullie gaan ontfermen.

Succes in de zaal!

Matthijs

Plaats een reactie