andrea

Vrijwilliger in beeld: Andrea

Vertel ons kort wat over jezelf?
Als oud speelster van IJsselvogels is me gevraagd om mijn enthousiasme als vrijwilliger te delen. Ik heb vanaf mijn 10e (met korte onderbreking) tot mijn 47e met heel veel plezier gekorfbald. Eenmaal besmet met het korfbalvirus kom je er nooit meer vanaf. Inmiddels doe ik aan schaatsen en (race)fietsen omdat korfbal veel zaterdagen kost.

Sinds wanneer ben je bij de vereniging betrokken als vrijwilliger?
Toen ik kleine kinderen had en niet kon spelen ben ik als vrijwilliger begonnen.

Welke vrijwilligerstaken doe jij voor de vereniging?
Fluiten bij het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi en bardienst. In het verleden heb Ik schoongemaakt en in de TC gezeten.

Wat levert vrijwilliger zijn bij IJsselvogels je op?
Als je zelf als kind veel aan (team)sport gedaan hebt, vind ik het belangrijk om iets terug te doen voor de vereniging. Het is heel leerzaam en dankbaar werk. En ook goed voor je CV, ik heb er mijn huidige baan mede aan te danken.

En wat ‘kost’ het je?
Het kost niets, omdat je vaak met je eigen kinderen mee gaat en dan meteen wat taken op je neemt. Om betrokken te blijven bij de vereniging is het leuk om een kleine bijdrage te leveren.

Wat is je mooiste herinnering aan / met IJsselvogels?
Te veel om op te noemen haha, de jeugdtoernooien waar we ook altijd gingen zwemmen, een spannende streekderby tegen Trekvogels of Nieuwerkerk, de mooie zaalwedstrijden in het eerste (o.a. met mijn korfbalheld Wim, eerst als trainer/coach en ook als vrijwilliger is hij een voorbeeld voor iedereen) en uiteraard de feestavonden.

 

Andrea