karlijn

Vrijwilliger in beeld: Karlijn Prins!

Vertel ons kort wat over jezelf?
Mijn naam is Karlijn Prins, 19 jaar oud en ik woon al mijn hele leven in Moordrecht. Ik ben een derdejaars student Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam. En daarnaast speel ik in IJsselvogels 2.

Sinds wanneer ben je bij de vereniging betrokken als vrijwilliger?
Ik zit sinds m’n 6e op korfbal.  In 2015 ben ik met het trainen en coachen begonnen als maatschappelijke stage voor de middelbare school. Eigenlijk vond ik dat zo leuk dat ik daarna door ben gegaan.

Welke vrijwilligerstaken doe jij voor de vereniging?
Momenteel ben ik samen met Sam Meijer de trainer/coach van de C2. De jaren hiervoor heb ik teams uit de E-jeugd gecoacht en ook heb ik geholpen bij de Vrolijke Vogels.

Wat levert vrijwilliger zijn bij IJsselvogels je op en wat kost het je?
Het leukste aan trainen geven en coachen is de enthousiasme en fanatisme van het team. De blijheid als je wint en het balen als je verliest. Het is leuk om kinderen wat te leren, zeker als ze dat zelf ook graag willen. En daarnaast is het heel leuk om te zien dat een team steeds hechter wordt en steeds beter samen speelt.

Natuurlijk kost dat alles tijd, wat je als student soms niet echt hebt. Dat is ook een van de redenen waarom ik een team samen met iemand anders coach.

Wat is je mooiste herinnering aan / met IJsselvogels?
Een van mijn mooiste herinneringen zijn mijn kampioenswedstrijden. Hoe blij iedereen is, het teamgevoel en natuurlijk de taart ?.

Daarnaast hebben wij vaak gezellige avondjes met mijn vrienden van de korfbal, na de wedstrijden of op een vrijdag. In de loop van de jaren hebben we een hele leuke vriendengroep opgebouwd, waarbij het altijd gezellig is.