Vrijwilliger in beeld: Mariska Kalmeijer

Een nieuwe rubriek waarbij één van de vrijwilligers van IJsselvogels iets vertelt over zichzelf én het vrijwilligerswerk dat hij / zij doet voor onze vereniging. Mariska Kalmeijer bijt het spits af!

Vertel ons kort wat over jezelf?
Mariska Kalmeijer, 42 jaar oud, geboren en getogen in Brabant en sinds 16 jaar woonachtig in Moordrecht waar ik me echt thuis voel. Onze dochter Quinty is lid van IJsselvogels vanaf de F-jes en speelt momenteel in de D1. Ons gezin bestaat verder uit mijn man Jurgen (sponsor D3) en onze zoon Dylan. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als werkplekbegeleider bij Univé Zuid-Holland en bezoek ik alle vestigingen in de provincie.

Sinds wanneer ben je bij de vereniging betrokken als vrijwilliger?
Sinds september 2015.

Welke vrijwilligerstaken doe jij voor de vereniging?
Ik draai af en toe een bardienst in ‘De Verlenging’ en doe ook administratieve werkzaamheden voor de PR-commissie.

Wat levert vrijwilliger zijn bij IJsselvogels je op?
Ik vind het belangrijk maar bovenal erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging waar een van de kinderen lid van is. Het is gezellig en je leert nieuwe mensen kennen.

En wat ‘kost’ het je?
Het ‘kost’ je wat tijd maar vele handen maken licht werk. Als ieder lid of iedere ouder iets doet, is IJsselvogels geholpen én ben kost het eigenlijk helemaal niet zo veel tijd.

Wat is je mooiste herinnering aan / met IJsselvogels?
Ik vind IJsselvogels een gemoedelijke en gezellige vereniging waar ik me vanaf het moment dat Quinty lid is geworden welkom heb gevoeld. De betrokkenheid van de vrijwilligers ervaar ik als erg groot.

 

Wil je ook weten wat jouw bijdrage kan zijn in de vereniging? Mail dan naar vrijwilligers@ijsselvogels.nl of vraag het eens rondom je heen. Er liggen naast korfbal ook juist veel NIET-korfbal gerelaateerde taken waar we elk uurtje extra hulp bij kunnen gebruiken!