Wedstrijdverslag 2 – NOVA 2

IJsselvogels 2 – Nova 2

Alvorens de wedstrijd werd al vermeld dat er niet te gemakkelijk over deze wedstrijd nagedacht moest worden. Ze stonden dan wellicht op -1 punten (scheidsrechters niet geleverd), maar hadden toch ook al een keer gelijkgespeeld.

Met een spannende en leuke wedstrijd voor ons (goed gedaan A1), begonnen we de wedstrijd scherp. Al snel werd voor velen duidelijk dat het niet de vraag was óf we gingen winnen, maar met hoeveel.

Het was een wedstrijd waarbij IJsselvogels het niet alleen moest hebben van de afstandsschoten, maar ook veel korte kansen en doorloopballen creëerde. Over het afmaken van deze kansen is iets anders te zeggen, maar het begin is er in ieder geval. Wanneer je bedenkt dat de helft van de tegengoals strafworpen of vrije ballen waren, merk je ook dat daar een zwakte ligt.

Verdere tegengoals waren vooral afstandsschoten, waar af en toe “weinig aan gedaan” kon worden.

Met een uiteindelijke uitslag van 16-11 kunnen we benoemen dat de 16 er eigenlijk te weinig waren en de 11 er te veel. Ondanks de ruime overwinning had het nog wat uitgebreider kunnen zijn.

De doelpuntenmakers waren verdeeld. Alhoewel Peter er al 6 had en Jeanine 4, had ook Pieter nog 2 goals. Verder waren Eva, Victor, Coen en Esther de overige doelpuntenmakers.