Wedstrijdverslag E1 – Nieuwerkerk E1

Na 3 gewonnen wedstrijden was er deze week, indien er gewonnen zou worden tegen Nieuwerkerk E1, al weer een kampioenschap te verdienen voor de E1. Als we vandaag zouden winnen  is de voorsprong op de nummer twee al opgelopen tot 4 punten en met nog 2 wedstrijden te spelen  is daarmee het kampioenschap al weer binnen gehaald. Maar ja, die wetenschap geeft dan toch weer een zekere spanning voor de wedstrijd bij de dames en heren, wat ook wel weer erg leuk is om te zien en vooral hoe hier dan mee wordt omgegaan. De tegenstander van vandaag, Nieuwerkerk E1, was na een goede tweede helft vorige week met revanche gevoelens naar Moordrecht gekomen en vocht voor de laatste kans.

En of er een vloek op zit dit jaar, of dat de nieuwe sponsor de Weerslag site zo geprogrammeerd heeft (J).. ik weet  het niet maar vlak voor het eerste fluitsignaal komt de regen al weer met bakken uit de hemel  en wordt dit de derde wedstrijd op rij in de regen. Ondanks de regen veel publiek aan de kant die de E1 aan het werk wilde zien en zoals altijd kom je dan niet voor niets. Vanaf het eerste fluitsignaal van Scheidsrechter (Coach) Wim komt dit team in beweging met razendsnelle aanvallen en strak verdedigen. En ook al zijn de tegenstanders over het algemeen groter dan laten jullie zien wat snelheid betekent in het korfbal en vooral op een E-veld, waar omschakelen zo belangrijk is. Er zijn altijd vrije mensen en iedereen is in beweging  en dat is voor tegenstanders bijna niet te verdedigen en creëert aan de lopende band kansen. Was het vorig seizoen vooral de omschakeling waarin jullie al meester in waren nu zien we ook indien nodig rust in het spel en is er een goede aanvalsopzet en meer variatie in de aanvallen. En dat is alleen maar een goede voorbereiding op volgend jaar als jullie het 2 vak korfbal gaan spelen.

En dan de wedstrijd, wat zullen we erover zeggen, 13-4 overwinning, geen kans voor Nieuwerkerk op enig succes. En dan hebben we het nog niet eens over die 10+ kansen en 2 strafballen die met een droge bal zeker meer rendement hadden opgeleverd. En dan kunnen we als coaches alleen maar weer trots zijn dat wij dit team mogen begeleiden. Willem speelt elke wedstrijd als een wervelwind en scoort uit alle hoeken en gaten en is daarmee de vaste topscoorder van heel IJsselvogels. Maar zonder al die aangeef ballen van de altijd aanspeelbare Jesca en het altijd goed onder de paal gepositioneerd staan en afvangen van Dominique is dat niet mogelijk. En met afstand schutter Ben is er dan dreiging op alle vlakken van het korfbal. En dat is te zien aan de wedstrijdformulieren waar iedere wedstrijd alle namen een vaste plek bij de doelpuntenmakers hebben. Gelukkig is er altijd nog ruimte voor verbetering en ondanks alle complimenten geldt dit nog steeds en blijven jullie ook kritische coaches houden die daar op wijzen met als doel nog beter te worden.

Maar naast de capaciteiten en talent is vooral het spelplezier wat jullie hebben en wat geweldig is om te zien en mee te maken. Na elk rustsignaal wordt er kort gedronken en geluisterd naar de aanwijzingen van de coaches en daarna wordt meteen de bal gepakt en rennen er 2 jongens en meisjes als een gek naar het veld terug (ook als de regen met bakken uit de hemel komt) en wordt er geschoten en gedold dat het een lieve lust is tot de tweede helft gaat beginnen en de tegenstander weer op ‘de pijnbank’ wordt gelegd. En daar is het om te doen, plezier in het spelletje en dat plezier wordt alleen maar groter als je dan ook nog wint.

Nog 2 wedstrijden te gaan in dit veldseizoen en het doel is duidelijk, de ongeslagen status houden tegen KOAG en Maassluis (en dat moet zeker lukken) en dan door naar de (droge J) zaal. Maar voor nu gefeliciteerd met wederom een kampioenschap (de eerste binnen IJsselvogels) en daar mogen jullie blij mee en trots op zijn. De medailles, foto’s en taart bewaren we voor de laatste wedstrijd.

Wim & André