s_empty-744x300

Zaterdag 15 april.

10.00 uur verzamelen bij de Zuidplas. Lekker vroeg, maar allemaal super enthousiast. Weer lekker buiten korfballen. In de zaal was het fijn maar buiten eigenlijk prettiger.
Lekker op tijd waren we in Ommoord bij WION. Zo vroeg dat er nog geen korf klaar stond en we even twijfelde of we bij het goede veld waren.
Na het omkleden was alles klaar voor de wedstrijd en omdat we altijd een bal (hé Marieke) bij ons hebben konden we gelijk gaan inschieten. Waar we wel weer aan moesten wennen was dat het veld wel erg groot was! (Zijn het echt de witte lijnen?)

De 1e wedstrijd was tegen KCR .Zij speelde thuis en mochten kiezen waar ze gingen aanvallen. De 1e helft hadden wij de wind in de rug, fijn om zo te beginnen. De bal werd goed rond gespeeld en we kregen kansen. 0 – 1 scoorde René, Ruud scoorde 0 – 2 en de laatste 0 – 3 was weer een doelpunt van René. De 2e helft tegen wind, het scoren lukte niet meer maar verdedigen ging prima. Bijna geen kansen voor KCR. Knap gedaan IJsselvogels. Eindstand 0 – 3.

Even een uurtje rust, tijd voor een boterham en Ruud speelde nog een wedstrijd mee met Vriendenschaar!

De 2e wedstrijd was tegen Movado. Meestal zijn dat pittige wedstrijden. Na de winst tegen KCR hadden we er wel zin in. Rustig starten en kijken of en waar onze kansen liggen! De aanvoerdster Janita koos de 1e helft tegen wind. Movado scoorde 2 x. gelukkig scoorde Alex vlak voor de rust een mooi doelpunt 1 – 2.
De 2e helft hadden we het wind voordeel. René scoorde weer een mooi doelpunt 2 – 2.
Daarna scoorde alleen Movado nog. Eindstand 2 – 4.

Gelukkig een sportieve wedstrijd.

Een zaterdag met 2 mooie wedstrijden, veel plezier en een super invalcoach.

Oud korfbalster Jolanda Verstoep vond het leuk om met ons mee te gaan en ze genoot met volle teugen. Jolanda bedankt!!

Snel douchen en/of omkleden en als we naar de auto’s lopen zwaaien we nog naar Janita die nog een wedstrijd meespeelt met Vriendenschaar. Zo doen wij dat bij IJsselvogels G1!