Wedstrijdverslag IJsselvogels 1 – DVS’69 1

IJsselvogels 1 pakt twee belangrijke punten tegen DVS’69

Na de nederlaag van vorige week tegen koploper Fiks was het voor IJsselvogels 1 belangrijk om thuis tegen DVS’69 1 te winnen, zodat er afstand zou worden genomen van de onderste plekken. Jary begon op de plek van de geblesseerde Victor.

IJsselvogels begon de wedstrijd voortvarend en al snel werd een 2-0 voorsprong gepakt door twee doelpunten van Nathan. Gedurende de eerste helft wist DVS’69 telkens aan te haken waardoor het verschil nooit groter dan drie doelpunten werd. Met rust stond het 9-6 voor IJsselvogels. De eerste helft was IJsselvogels zowel verdedigend als aanvallend niet scherp genoeg. Dat leidde tot veel gemiste kansen in de aanval en verdedigend werd de tegenstander te vaak vrij gelaten na het eerste schot, waardoor zij veel korte kansen konden nemen. Het was van belang dat hier in de tweede helft scherper op verdedigd werd.

DVS’69 begon scherp na rust en scoorde al snel twee afstandsschoten, waardoor het verschil nog maar één doelpunt was. Via een vrije bal van Hannah werd het verschil weer twee, maar DVS’69 antwoordde al snel met een gescoorde korte kans. Via een mooi schot van Kevin en weer een vrije bal van Hannah liep IJsselvogels weer uit en stond het inmiddels 12-9. Weer wist IJsselvogels deze voorsprong van drie doelpunten niet vast te houden en DVS’69 kwam weer terug tot 12-11. Kevin, die vandaag scherp schoot van afstand, scoorde weer een afstandsschot. Vervolgens kreeg IJsselvogels alweer een korte kans tegen, maar daarna brak een heel goede fase aan van IJsselvogels. Zeven doelpunten op rij van IJsselvogels zorgde voor een mooie 20-12 voorsprong en het verzet van DVS’69 was gebroken. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven.

Kevin kreeg nog een publiekswissel voor zijn sterke optreden. Coen kwam voor hem in de ploeg en wist meteen te scoren. In de slotfase werd er door zowel IJsselvogels als DVS’69 volop gescoord waardoor een eindstand van 24-17 werd bereikt. Het is erg goed om te zien dat vandaag over veel schijven gescoord werd door IJsselvogels, waarbij gezegd mag worden dat de dames maar liefst dertien doelpunten voor hun rekening namen.

Nu is het zaak het positieve gevoel van deze wedstrijd vast te houden. Komende weer zal er weer hard getraind worden, want volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Fortis in Zeeland.