s_empty

Na een verloren wedstrijd en een gelijkspel was IJsselvogels gebrand op het behalen van de eerste tweepunter. Het beoogde slachtoffer hiervoor was Velocitas uit Leiderdorp. Velocitas, een promovendus uit de tweede klasse, had dik gewonnen van ONDO en nipt verloren van Futura. Een belangrijke pot dus om naar boven te blijven kijken op de ranglijst!

Vorige week werd niet scherp genoeg gestart, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt hebben. De boodschap voor de wedstrijd was dan ook duidelijk: wees scherp! Dit was gelukkig luid en duidelijk overgekomen. Na 2 aanvallen stonden we evenzoveel doelpunten voor. Helaas werd daarna meteen een goal doorgelaten middels een actie waar we vooraf voor gewaarschuwd waren. Via een goal van het 2e aanvalsvak kwamen we nog op 3-1, maar daarna leek de scherpte helemaal weg. Er kwam een voor IJsselvogels rommelige fase, waarin veel fouten gemaakt werden. Velocitas profiteerde door 4x op rij te scoren: de stand was ineens 3-5. Hierna werden zaken weer op orde gesteld en werd maarliefst 9x gescoord door IJsselvogels tegen 1 goal van Velocitas, wat de stand op 12-6 bracht. Hierna krabbelde Velocitas weer op: ruststand 13-9.

Na rust werd de voorsprong meteen vergroot tot 6 punten, maar helaas bleken die moeilijk vast te houden. Opvallend was dat de eerste 10 goals na rust allemaal in hetzelfde vak gescoord werden. Zodra er gescoord werd, werd er door datzelfde vak ook weer doorgelaten. Het andere vak verdedigde goed, maar had ook moeite met het afronden van de kansen. Na een tussenstand van 19-13 werd voor het eerst na rust deze trend verbroken en kwamen we zelfs op een 20-13 voorsprong. Hierna was het over met de scherpte. Aanvallen werden rommeliger opgezet, er kwam meer onduidelijkheid in het spel en ook in de verdediging werd niet meer tot het uiterste gegaan. Velocitas zette nogmaals aan en kroop dichterbij, maar bij 23-21 klonk het laatste fluitsignaal.

Negatieve conclusie: Er is verdiend gewonnen, maar we mogen niet echt trots zijn op de manier waarop. We hebben in de slotfase genoeg gedaan om de overwinning binnen te slepen maar hebben verzuimd door te (blijven) drukken. De uitslag geeft mijns inziens niet het krachtverschil terecht weer en dat is jammer.

Positieve conclusie: Ondanks niet altijd goed spel is de eerste overwinning binnen en die smaakt naar meer. We staan nu op een mooie 4e plaats, waarbij gezegd moet worden dat we al tegen de nummer 2 en 3 gespeeld hebben. Een mooi uitgangspunt dus! Daarnaast hebben we wederom laten zien dat het team over veel schijven gevaarlijk is. Vrijwel iedereen heeft meerdere keren gescoord. Als we dit een hele wedstrijd volhouden zijn we moeilijk tegen te houden en kan IJsselvogels zeker bovenin meedraaien!