20161112_1evit1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van de zaal op het programma. Deze werd gespeeld tegen Vitesse uit Barendrecht, geen onbekende tegenstander voor IJsselvogels. Daar hebben we vorig jaar in de zaal ook tegen gespeeld. Vitesse is een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt t.o.v. vorig jaar. Juist dan is het ook fijn om de competitie met een thuiswedstrijd te beginnen. Tamara Vink besliste de wedstrijd daarvoor door in de laatste seconde nog een prachtig afstandsschot te scoren. De flow zat er dus al lekker in!

Het 1e team begon de wedstrijd met Victor op de plek van Nathan(geblesseerd). Zijn vakgenoot Kevin opende de score met een mooi schot. Hierna kwam het snelle antwoord van Vitesse die op een 1-2 voorsprong kwam, dit was dan ook de laatste voorsprong voor de uitploeg. IJsselvogels had duidelijk het betere spel maar Vitesse bleef toch goed bij. Complimenten voor de korte kansen die zij bijna allemaal afmaakten. Na de 4-4 maakten Kevin twee belangrijke acties waardoor IJsselvogels de stand vergrootte naar 6-4. Hierna bleven beide ploegen scoren en was de ruststand 12-9. Na rust begon IJsselvogels niet geconcentreerd aan de tweede helft. Gelukkig duurde het even voordat Vitesse de wedstrijd weer openbrak. Het leek erop dat Jary geen zin had in een spannende wedstrijd en scoorde hierna snel twee mooie schoten. Nadat Jary de 13-10 en 14-10 scoorde werd de wedstrijd al redelijk vroeg beslist door scores van Karen, Hannah en Victor. Door de grote voorsprong verloor IJsselvogels licht de concentratie en kwam de uitploeg nog knap terug tot 19-16, die overigens prima schoten scoorden. Na de vijf scores van Vitesse schoot Jary, vaak onder de korf te vinden, weer een prachtig afstandsschot erin. Hierna was de wedstrijd toch echt gespeeld.

Overigens heeft Lebron James (Basketballer in de NBA, bekend om zijn ‘killerblocks’) een Nederlands zusje erbij; Manon maakte namelijk een killerblock, wat voor het publiek nog een leuk toetje was! Na de 23-16 kregen Jary en Manon een publiekswissel, beide speelden fantastisch, en werden vervangen door Stan en Kimberley uit het tweede team van IJsselvogels. Victor maakte het laatste doelpunt, wat de eindstand op 24-17 bracht.

Volgende week wordt de eerste uitwedstrijd gespeeld tegen Swift in Zeeland, ook geen onbekende voor IJsselvogels. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

-Nathan