IJsselvogels2

Vandaag reisden we af naar Middelburg in Zeeland, voor de wedstrijd tegen Swift 2. De Zeeuwen, die hun eerst competitiewedstrijd tegen Valto gewonnen hadden, zijn een stugge ploeg met redelijk wat lengte. Dus we wisten dat 200% inzet vereist was om deze wedstrijd te winnen. Dit lukte vooral het 1e deel van de wedstrijd niet goed. We begonnen niet scherp en na minder dan een minuut spelen stond een 1-0 op het scorebord voor Swift. Met name het 1e vak kwam moeilijk tot scoren en was zoekende naar het juiste spel. Het spel was slordig, desondanks werden er genoeg kansen gecreëerd. Na 12 minuten wist Christiaan het 1e doelpunt voor IJsselvogels te maken en stond het 1-1. Hierna liep het over en weer en werden er redelijk veel doelpunten achter elkaar gemaakt. Ruststand 8-6.

Nog niets aan de hand dus. In de rust werd er nog meer inzet en scherpte verwacht voor de 2e helft. Er was nog niets verloren, maar ook zeker niet gewonnen. Blijkbaar had de speech van Wim wat magie, want de 2e helft kwamen we een stuk beter uit de verf. Alhoewel we weer na minder dan een minuut een doelpunt tegen kregen, werd de knop omgeschakeld. Door 3 mooie individuele acties van Peter, Chris en Stan, kwam de stand op 9-9. Het lukte telkens niet om door te drukken. Swift scoorde en de stand werd weer 10-9. En dan op het moment dat we er even niet uitkwamen…… was daar Esther. Een belangrijk doelpunt waardoor we de stand gelijk trokken tot 10-10, met nog 18 minuten te spelen op de klok. Het vak van Peter, Mike, Esther en Deborah verdedigden erg sterk, waardoor het aanvalsvak met Christiaan, Stan, Kimberley en Tamara veel kansen konden creëren. Helaas werd er hier maar 1 van benut, maar het gaf wel een voorsprong. Dit werd snel weer door Swift  goedgemaakt, door de gelijkmaker te scoren. Zo liep het gelijk op tot 13-13. We verloren wat scherpte en lieten redelijk makkelijk de 14-13 en 15-13 door…. En dan is 5 minuten spelen nog weinig tijd. Swift maakte hier goed gebruik van, door lange aanvallen neer te zetten en weinig te schieten. In de bijna laatste minuut scoorde Stan door een mooi afstandsschot de 15-14. Er was nog 1 minuut te spelen, niet veel tijd, maar wel genoeg! Door een slordig schot van Swift kon de ingevallen Marina de bal veroveren. 1 doelpunt was genoeg voor een punt. Door een goeie actie van Christiaan, werd de bal op de stip gelegd. Stan, die aan het begin van de wedstrijd miste, maakte de stip koelbloedig af. Kort erna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Toen voelde het toch echt als een overwinning!!!

We zijn een kleine en jonge ploeg, maar wel met spelers die door blijven gaan tot het laatste fluitsignaal. Door die kwaliteit wisten we vorige week te winnen en deze week in Zeeland een punt te stelen. Nu staan we op een mooie 1e plek, gedeeld met Swift; beide 3 punten uit 2 wedstrijden. Uiteraard zegt dit nog niets. Elke wedstrijd zal een finale zijn, waarin deze inzet wordt verwacht en getoond moet worden. We moeten de slordigheid eruit halen en de hele wedstrijd scherp blijven. Wel zijn we op de goede weg en moeten we dit proberen vol te houden!! De doelpunten vandaag werden gemaakt door; Mike 5x, Stan 4x, Christiaan 2x, Tamara, Kimberley Esther en Peter 1x.