s_empty

Tja wat moet je schrijven als coach als deze wedstrijd wordt gewonnen met 27-4? Dat het toch niet zo goed was? Dat klinkt dan wel weer heel zuur zou je zeggen… Toch was het wel een beetje zo. Misschien ook niet zo gek als het al weer 2 weken geleden is als je met elkaar een wedstrijd hebt gespeeld. En dan een tegenstander treft die wandelend door het veld heen gaat en al 3 forse nederlagen en een gelijk spel te slikken heeft gehad dit zaalseizoen. De tegenstander van vandaag heette dan ook eigenlijk niet Vriendenschaar maar de vereniging ‘Ons Zelf’. En hoe verbazingwekkend het ook is dat deze tegenstander “Ons Zelf” in geen enkele poule daadwerkelijk in de ranglijst staat spelen we binnen IJsselvogels toch heel vaak tegen deze tegenstander is mij opgevallen. En  is ook nog eens zo dat deze tegenstander vaak vasthoudender is dan een echte tegenstander. Want om gewoon je eigen spel te blijven spelen en het maximale daar uit halen onder alle omstandigheden is misschien wel het moeilijkste wat er is.. Maar dat is wel de basis van beter worden en willen zijn, elke wedstrijd 100% geven en proberen met elkaar te groeien naar een hoger niveau (ook als de tegenstander daar niet aan mee werkt!).

Dan de wedstijd maar even behandelen, de 1e 15 minuten (jaja als de D1 wisselt in het programma met de E1 is het best verwarrend met die tijden J) bar slecht, Vriendenschaar al op grote achterstand, ‘Ons Zelf’ al op grote voorsprong. De 2e 5 minuten (je moet het ergens weer rechtzetten) geen verbetering waarneembaar. De rust in waarin een ‘beetje’ teleurgestelde coach een uitleg geeft over de kwaliteiten van ‘Ons Zelf’ en waar je deze tegenstander op kan verslaan. En gelukkig de 2ehelft begint een inhaalrace vorm te krijgen en spelen we weer meer ons eigen kenmerkende spel en lopen we de achterstand bijna in. Het eindsignaal klinkt en voor de hele wedstrijd geldt een mager gelijkspel tegen de moeilijke tegenstander en een 27-4 overwinning op Vriendenschaar met 9 goals van Benjamin en Jesca, 6 van Willem en 3 van Dominique. Korfschieten wordt gewonnen met 9 tegen 4 en dus maar 3 missers.. (We spreken nu af dat bij een keer de maximale score korfschieten we dit gaan vieren bij de grote M (gesponsord door de coach)).

Is het dan zo kommer en kwel binnen de E1? Natuurlijk niet.. 4 Wedstrijden gespeelt, 8 punten, 88 goals voor en maar 22 tegen wat een saldo oplevert van +66. En met gemiddeld 22 goals per wedstrijd scoren jullie net zo veel per wedstrijd als het eerste van IJsselvogels! Al met al een resultaat om geweldig trots op te zijn… Maar niet alleen dat, bijna iedere week speelt er 1 van jullie mee in de D3, D2 of D1 als invaller en ook hierin staan jullie je mannetje/vrouwtje en zien we in ‘hoe vloog de bal’ jullie namen opduikelen in de wedstrijdverslagen. En dat is niet alleen omdat jullie meedoen maar ook omdat aan die teams iets door jullie wordt toegevoegd en als coach blijf ik daar elke keer weer van genieten. Ik heb het al eens eerder benoemd in stukjes maar de spelopvatting die jullie hanteren, hard werken en willen winnen en dat met het grootst mogelijke plezier met elkaar is de basis van alles! En als je dan ook nog het talent hebt voor deze sport staat er een machine op het veld die (bijna) onverslaanbaar is.

Na het verdiende kerst reces (al wordt 2 weken niet trainen door jullie meestal als een straf ervarenJ) gaan we in 2016 op deze voet verder. Plezier hebben, veel leren in de trainingen van Wim en dan volgen de taarten vanzelf.