PA130015

Zaterdag was een prachtige dag om de competitie voor IJsselvogels G1 af te sluiten. De laatste twee wedstrijden werden gespeeld tegen Vriendenschaar (B) en WION.
Met een grote groep gingen we richting Ommoord, waar om 10:00 de eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar werd gespeeld. Vriendenschaar had niet genoeg spelers bij zich, maar Maarten was bereid om bij Vriendenschaar mee te doen om hun team compleet te maken.

IJsselvogels G1 maakte een vliegende start. Paul scoorde gelijk een korte kans,1-0. Vriendenschaar liet het er niet bij zitten en scoorde ook gelijk een schot, 1-1.
IJsselvogels G1 speelde goed rond, liep goed vrij en kreeg daardoor genoeg kansen, helaas wilde de schoten er niet in. Paul verzorgde de afvang goed en kon veel korte kansen nemen en wist er twee te scoren, 3-1.
Vriendenschaar kreeg minder schotkansen, maar benutte hun kansen wel goed en scoorde nog een goal, 3-2.
Hierna kwam het moment dat IJsselvogels uit begon te lopen. Issam scoorde een mooi schot en Paul benutte weer een korte kans, 5-2.  In de eindfase van de wedstrijd wisten Issam, Janita en paul alledrie nog te scoren. Vriendenschaar scoorde slechts nog maar 1 keer, wat de einduitslag bracht op 8-3!

De tweede wedstrijd was tegen WION, een gewaagde tegenstander.
WION opende de wedstrijd gelijk met een goal, 1-0.  IJsselvogels liet het er niet bij zitten en liet net zoals bij de eerste wedstrijd weer goed samenspel zien. Rene, Janita en Jeroen konden hier alle drie van profiteren wat IJsselvogels weer op voorsprong bracht, 1-3.
WION wist de stand weer gelijk te trekken wat de wedstrijd erg spannend maakte (3-3). Door een overtreding van WION kreeg IJsselvogels een strafworp mee, die Janita wist te benutten,
3-4. In de laatste minuten van de eerste helft wist Jeroen nog een doelpunt te scoren wat IJsselvogels op twee doelpunten voorsprong bracht, 3-5.
In de tweede helft werd het scoren voor beide partijen moeilijker door het goede verdedigen. Tocht wist WION een goal te maken waardoor er weer 1 doelpunt verschil was, 4-5.
Jonas was uiteindelijk degene die IJsselvogels weer op (een veilige) twee doelpunten voorsprong bracht, 4-6. Tot de laatste minuten bleef het spannend en wist WION toch nog dichtbij te kruipen, 5-6. Kort hierna beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd.

Twee goede overwinningen voor IJsselvogels G1, waardoor de G1 op de 2e plek is geëindigd! Een knappe teamprestatie!