Zaalkorfbal

Zaterdag 12 oktober was weer een regenachtige competitiedag voor IJsselvogels G1 en zijn in de vroege morgen afgereisd naar Papendrecht om het op te nemen tegen PKC /SWKgroep G1 en WION G2.

De eerste wedstrijd was tegen PKC /SWKgroep G1. IJsselvogels G1 vloog uit de startblokken en Paul wist gelijk twee korte kans te scoren2-0. Kort hierna volgde Janita met een schot, 3-0.Verdedigend wist IJsselvogels het PKC moeilijk te maken en kon PKC de eerste helft niet scoren. Aanvallend bleef IJsselvogels kansen creëren, waardoor Ruud een korte kans kon benutten, 4-0. Net voor het fluit signaal van de rust scoorde Paul nog een doelpunt,
wat de rust stand bracht op 5-0.
Na de rust waren de rollen omgedraaid en kwam PKC uit de startblokken en wist gelijk een doelpunt te scoren, 5-1. IJsselvogels had moeite met aanvallen en kon moeilijk tot kansen komen. Verdedigend had IJsselvogels het ook zwaar, er werd een ver afstandschot gemaakt, 5-2.
Gedurende de tweede helft kreeg IJsselvogels verdedigend meer grip op de tegenstander en wisten ze nog maar een keer te scoren, wat de eindstand bracht op 5-3.

Na de wedstrijd tegen PKC snel naar binnen om even snel op te warmen en klaar te maken voor de volgende wedstrijd tegen WION G2. Helaas was Michel ziek en kon de tweede wedstrijd niet meedoen, maar heeft ons wel goed aangemoedigd!

WION G2 is een bekende en geduchte tegenstander voor IJsselvogels G1. WION begon sterk en wist in de eerste helft 3 doelpunten te scoren. Aanvallend had IJsselvogels het de eerste helft lastig met het goede verdedigend werk van WION. Rene wist voor rust nog een schot te scoren wat de ruststand bracht op 3-1.

De tweede helft was voortvarender voor IJsselvogels G1, er werden heel veel kansen gecreëerd, maar alle ballen draaide uit de korf. Ruud wist uiteindelijk een korte kans te scoren. WION wist de tweede helft ook weer 3 doelpunten te scoren. Wat de eindstand bracht op 6-2 in het voordeel van WION.

Het verlies mocht de pret niet bederven, want na de wedstrijd hadden we nog 2 verjaardagen te vieren van Paul en Janita die lekkere traktaties hadden meegenomen.