Wedstrijdverslag IJV 2e – Valto 2

IJsselvogels 2 – Valto 2.

Na een week hard getraind te hebben was IJsselvogels 2 klaar voor de wedstrijd tegen Valto 2, die tevens bovenaan in de ranglijst staat.

IJsselvogels begon sterk en kwam al gauw op voorsprong. Het 1e aanval vak speelde het eerste gedeelte van de 1e helft naar hun goede kansen toe, terwijl de verdediging goed stond te verdedigen. Hannah heeft het licht gezien met het voorverdedigen en wist veel ballen te stelen rondom de korf. IJsselvogels speelde om te winnen, ging elk duel aan en liet zeker niet over zich heen lopen. Wat wel een aantal vrije ballen tegen kostte. Gelukkig voor IJsselvogels werd deze niet allen benut. IJsselvogels ging met een voorsprong van 3 doelpunten de rust in. ( 8 – 5)

De tweede helft kwam IJsselvogels zwakker uit de startblokken. In aanvallend opzicht werd er niet uitgespeeld naar de goede kansen en werd na één of twee schoten de bal veroverd door Valto. Valto kwam langzamerhand dichterbij en zelfs op een voorsprong (10-11). Nadat Peter een dure strafworp miste, maakte hij het goed met een combinatie met Kirsten en kwam IJsselvogels weer tot een gelijke hoogte (13-13). Een paar aanvallen daarna wist Jary met nog 2 minuten op de klok de stand op 14-13 te bepalen. IJsselvogels wist de wedstrijd naar zich toe te slepen door de laatste minuut 2 opzettelijk veroorzaakte vrije ballen niet te nemen. Hierdoor bleef het 2e in balbezit en won het verdiend met 14-13.

Het was een spannende wedstrijd voor het publiek en een leuk en intensieve wedstrijd voor de spelers op het veld.

De doelpunten kwamen van:

Peter 7x; Jary 2; Kirsten, Jeanine, Coen, Pieter en Hannah scoorde 1x voor IJsselvogels 2.