IJsselvogels1

Vandaag moest IJsselvogels 1 tegen WION 1. Zonder een zuchtje wind en de zon die heerlijk over het veld scheen, beloofde het een leuke maar spannende wedstrijd te worden. WION had 2 punten voorsprong op IJsselvogels. Trainer Mark maakte ons daarom ook duidelijk dat het zaak was om het goede spel van vorige week tegen Fortis voor te zetten. Op die manier blijf je meedoen bij de bovenste clubs. Met nog wat tactische aanpassingen gingen we met z`n allen vol vertrouwen het veld op.

Na een goed uitgevoerde doorloopbal van Nathan kwamen we al snel voor met 0-1. WION volgde op de voet en maakte direct 1-1. De 1e helft hebben we daarna continu achter de feiten aangelopen. Na 2 punten achter kwamen we iedere keer terug tot 1 punt maar konden net niet gelijk komen. 7-4 achter kort voor rust was geen goed uitgangspunt voor de 2e helft. Maar een sterke aanvallende periode van 1 met belangrijke goals van Kevin en Nathan zorgde voor een 7-7 ruststand.

In de rust was Mark heel duidelijk over wat er misging en wat zijn verwachtingen waren voor de 2e helft. Hoezo goed uit de kleedkamer komen: 4 doelpunten op rij van Kevin, Karen, Nathan en Victor betekende 7-11 voor. Via 9-13 brak er een mindere periode aan voor IJsselvogels. Slordig spel, verdedigende fouten en WION geloofde er weer in met 14-14 als resultaat. Daarna 2 keer voorgekomen door Victor en de ingevallen Jary. Zij dachten beide de winnende gemaakt te hebben. Maar helaas 16-16,  WION maakt ook 2x weer gelijk. In de werkelijk laatste seconden nog een keer de bal in onze aanval en daar was het winnende schot van Nathan. 16-17 gewonnen!!

Een groot compliment kan er gemaakt worden naar het 1e en de trainer. Ondanks dat het niet altijd even goed was en er niet het juiste spel werd getoond, zijn we toch met z`n allen door blijven knokken tot het einde. Niet de koppies laten hangen maar positief blijven en vertrouwen houden. Slecht spelen en toch winnen is ook een knappe prestatie, al zeg ik het zelf. Top gedaan 1, coach en natuurlijk de reserves niet te vergeten. Bedankt weer voor het meedoen (Eva, Marina en Jary) en het reserve zitten (2e).

Gelukkig wist IJsselvogels de 2 punten mee naar huis te nemen. En staan we nu op een gedeeld 2e plek met WION. Een erg belangrijke winstpartij. Op naar volgende week dan krijgen wij Korbatjo 1 op bezoek. Om 15:30 bent u van harte welkom om ons te komen aanmoedigen. Tot volgende week!

Via deze YouTube link kan je alle goals terugzien: