Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 1 juni 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 1 juni 2019.

IJsselvogels 1 degradeert uit de 1e klasse naar de 2e klasse. Na de degradatie in de zaalcompetitie naar de 3e klasse is het ons 1e op het veld helaas niet gelukt om zich te handhaven of er alsnog een beslissingswedstrijd uit te slepen. Daarentegen heeft het 3e het kampioenschap, en promotie maar de Res. 1e klasse, voor het grijpen. Zelf won het met liefst 32-9 van Vriendenschaar 3 terwijl concurrent Merwede 4 een duur punt liet liggen in Hendrik Ido Ambacht. IJsselvogels E3 en E5 werden kampioen en konden na afloop van hun wedstrijd genieten van een overheerlijke taart. C1 kan a.s. donderdag 6 juni thuis kampioen worden als het om 19.15 uur van Haarlem C1 weet te winnen. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 13 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 6 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van het 3e dat met niet minder dan 32-9 van Vriendenschaar (H) 3 wist te winnen. Topscoorder van de dag werd Sam Meijer die eerst in A1 maar liefst 10x wist te scoren en later als invaller in het 3e er nog 6 aan toevoegde. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Phoenix 1   13-14     Verkeerde kant van de medaille. Afgelopen wedstrijd tegen Phoenix 1 was de officiële degradatiewedstrijd. Het was wachten op GKV om te verliezen, maar wij moesten in ieder geval winnen. Er waren goede afspraken gemaakt en we waren allemaal gedreven. Scherpe start en de stand ging eerst over en weer. Nog een periode voorgestaan, goed aan onze strategie gehouden, maar helaas in de laatste minuten van de wedstrijd het toch uit handen gegeven. Uitslag 14-15 (Achilles 1 vs GKV 1: 14-18). Wisselvallig seizoen maar ook met de wedstrijden waar we sterk speelden toch te vaak aan de verkeerde kant van de uitslag geëindigd. Door beide uitslagen was degradatie een feit. Supporters bedankt voor jullie steun door het seizoen heen! Groetjes Lieke.

Er waren nog kansen voor de ploeg van trainer/coach Glenn de Vries maar dan moest in de laatste 2 rondes wel alles meezitten. Zelf moest het 1e dan thuis winnen van nr. 2 Phoenix 1 uit Zoetermeer dat vorige week zijn kampioenskansen verspeelde door een ruime nederlaag tegen kampioen Excelsior 1 in Delft. Uit een korte kans opende Lieke de score en jammer dat dan de 2e niet wil vallen. Na 8 min. viel de gelijkmaker en nog geen minuut later ook de 1-2. Mike A. antwoordt gelijk met een mooi schot, 2-2. Na 2-3 zijn het Christiaan uit een korte kans en Mike opnieuw van afstand die het 1e weer op voorsprong zetten, 4-3.  Nog geen 2 minuten later is het echter al weer 4-5 door een foutje onder de korf en uit een benutte vrije bal. Christiaan van halve afstand en Mike opnieuw van ver zorgen weer voor een 6-5 voorsprong. Een stip tegen en het is 6-6. Met nog 6 min. te spelen maakte Phoenix 6-7 en nog geen minuut later ook de 6-8. Mike A. had in de 1e helft zijn vizier op scherp staan en met 2 mooie schoten brengt hij het 1e weer naast Phoenix, 8-8. Christiaan krijgt een stip mee die hij vlak voor de rust zelf benut, ruststand 9-8. In de 2e helft krijgt Christiaan opnieuw een stip mee en ook deze weet hij te benutten, 10-8. Een vrije bal tegen betekent 10-9 en een vrije bal van de ingevallen Dirk zorgt voor 11-9. En als dan even later Christiaan opnieuw een stip weet te benutten en het 12-9 wordt begin je toch al een klein beetje aan een goed resultaat te denken (ik tenminste wel). Twee afstandsschoten later is het al weer 12-11. Dirk scoort van afstand 13-11. Met nog 10 min. op de klok staat het echter weer 13-13, weg mooie voorsprong. We denken een stip mee te krijgen maar de scheidsrechter corrigeert zijn (foutieve) beslissing terecht met als gevolg geen stip voor ons. Mike A. zet met zijn 6e doelpunt het 1e weer op voorsprong, 14-13 maar enkele minuten later scoort Phoenix eerst de gelijkmaker, 14-14, om in de laatste minuut ook nog het winnende doelpunt te scoren, eindstand 14-15 en IJsselvogels 1 rechtstreeks gedegradeerd uit de 1e klasse naar de 2e klasse. Jullie hebben allemaal je uiterste best gedaan, daar lag het vandaag niet aan, jammer!

IJsselvogels 2 – Reeuwijk 2   15-14     Het 2e nam het thuis op tegen Reeuwijk 2 dat bij winst op gelijke hoogte kon komen. De Bond kon helaas geen scheidsrechter leveren maar gelukkig was “good-old” Henk Jan bereid deze taak (met een zere rug) op zich te nemen. Bedankt Henk Jan! Tot 5-5, met 3 doelpunten van Jeffrey en 2 van Daan, ging het gelijk op waarna het 2e dankzij 2 treffers van Jeffrey en 1 van Jesse en Daan kon uitlopen naar een 9-5 ruststand. Direct na de rust scoorde Reeuwijk 9-6 waarna Jeffrey met zijn 6e doelpunt 10-6 op het scorebord liet noteren. Na de 10-7 lukte het Kimberley dan eindelijk het gaatje te vinden, 11-7. Hierna helaas een wat mindere periode waardoor Reeuwijk terug kon komen tot 11-10. Dyonne scoorde met een mooi afstandsschot 12-10, Reeuwijk 12-11 waarna Jeffrey en Daan weer voor een veilige 14-11 voorsprong zorgden. Nou ja, veilig, er werd 13 minuten niet gescoord door het 2e waardoor Reeuwijk zelfs op gelijke hoogte kon komen, 14-14. Gelukkig profiteerde Daan vakkundig van een inschattingsfout bij het voorsprongen van een heer en scoorde hij van onder de korf het winnende doelpunt, 15-14. Trainer/coach Wim Korving zag Jeffrey liefst 7x scoren, Daan 4x, Jesse 2x en Kimberley en Dyonne 1x. Jullie staan nog steeds keurig gedeeld 2e!

IJsselvogels 3 – Vriendenschaar (H) 3   32-9     Voor het 3e werd het een uitstekend weekend. Zelf moest het zien te winnen van hekkensluiter Vriendenschaar 3 uit Hardinxveld-Giessendam terwijl concurrent Merwede 4 het uit moest opnemen tegen nr. 4 DVS ’69 2 waarvan ons 3e vorige week nipt won. In no-time stond het 4-0 waarbij de doelpunten vielen als rijpe appels, ruststand 14-2. Na de rust werd er niet verslapt. Sam M. uit de A1 kwam erin voor Dirk die al een groot deel in het 1e gespeeld had en dankzij 7 doelpunten van Victor, 6 van invaller Sam M., 5 van Dirk, 3 van Kirsten, Anne, Heidi en Edwin en 1 van Pascal en invalster Loisanne stond er bij het laatste fluitsignaal een 32-9 eindstand op het scorebord. Toen bleek dat medekoploper Merwede 4 met 14-14 had gelijk gespeeld was het natuurlijk helemaal feest. Zaterdag 15 juni heeft het 3e aan een gelijkspel uit tegen Merwede 4 (in Sliedrecht) genoeg om de titel binnen te halen. Mocht Merwede van het 3e winnen en KOAG 4 wint ook dan is KOAG 4 de lachende 3e, het kan dus nog alle kanten op, succes 3e!

Nog een nagekomen verslag van Victor: Er mag wel gezegd worden dat het 3e “aardig op stoom” was afgelopen zaterdag. Elke week is ons voornaamste doel om scherp te beginnen en als je naar het scoreverloop van de laatste wedstrijden kijkt, zie je dat dat lukt en zijn vruchten afwerpt. Als dan je directe  tegenstander in de wedstrijd meldt dat zij al blij zouden zijn als ze meer dan 6x zouden scoren tegen ons, zegt dat voldoende over hoe wij ons (nadat we uit de zaal zijn gekomen) profileren in onze poule. Vorige week tegen het stugge DVS wisten wij nipt te winnen, waar onze concurrent afgelopen zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel. Volgende week zaterdag kunnen we kampioen worden tegen de gedeelde nummer 2: Merwede 4, waar eerder thuis van werd gewonnen met 21-16. Echter, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.. We spelen om 14:30 uur in Sliedrecht; komt dat zien!

IJsselvogels 4 was vrij.

’t Capproen 3 – IJsselvogels 5   8-5     IJsselvogels 5 moest vandaag tegen ‘t Capproen, een tegenstander waar we thuis met 14-13 van hadden gewonnen. Terwijl iedereen lekker van het weer aan het genieten was ging IJsselvogels 5 het veld op. Aan de punten van het eerste kwartier te zien verliep het bij beide teams erg moeizaam (0-0), het werd dan echt tijd om wat punten binnen te halen zoals geconcludeerd werd tijdens de drink pauze. Helaas dacht ‘t Capproen hier ook aan. Het was Remon die dan wel het eerste punt van de wedstrijd scoorde. Het mocht dan wel warm zijn maar ‘t Capproen liet niet over zich heen lopen en scoorde de gelijkmaker. Tom wist daarna weer te scoren en maakte zo de 1-2. De ruststand werd door ‘t Capproen bepaald op 2-2, of zoals we ook wel zeggen een voetbal stand. In de rust werd besproken wat we konden verbeteren, een van die dingen was dat er fanatieker gespeeld moest worden. Na de rust was het niet IJsselvogels wat het voortouw nam maar ‘t Capproen leidde de wedstrijd.(5-2) Het waren Louanne en Peter die het gat wisten te verkleinen naar 1 punt (5-4) waarna ‘t Capproen de 6-4 maakte. IJsselvogels mocht nog 1 keer een punt maken (6-5). Er was nog niks verloren, alles kon nog helaas wist IJsselvogels de kansen niet te benutten en ‘t  Capproen wel. Zo werd de eindstand bepaald op 8-5. Hoewel IJsselvogels er alles aan gedaan had om de punten mee te nemen mocht het niet baten. De punten deze wedstrijd zijn gemaakt door Tom (2x), Remon, Louanne, Peter. Van Boas.

IJsselvogels MW1 was vrij.

IJsselvogels G1 – Vriendenschaar (B) G1   8-3     Zaterdag was een prachtige dag om de competitie voor IJsselvogels G1 af te sluiten. De laatste twee wedstrijden werden gespeeld tegen Vriendenschaar (B) en WION. Met een grote groep gingen we richting Ommoord, waar om 10:00 de eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar werd gespeeld. Vriendenschaar had niet genoeg spelers bij zich, maar Maarten was bereid om bij Vriendenschaar mee te doen om hun team compleet te maken. IJsselvogels G1 maakte een vliegende start. Paul scoorde gelijk een korte kans,1-0. Vriendenschaar liet het er niet bij zitten en scoorde ook gelijk een schot, 1-1. IJsselvogels G1 speelde goed rond, liep goed vrij en kreeg daardoor genoeg kansen, helaas wilde de schoten er niet in. Paul verzorgde de afvang goed en kon veel korte kansen nemen en wist er twee te scoren, 3-1. Vriendenschaar kreeg minder schotkansen, maar benutte hun kansen wel goed en scoorde nog een goal, 3-2. Hierna kwam het moment dat IJsselvogels uit begon te lopen. Issam scoorde een mooi schot en Paul benutte weer een korte kans, 5-2.  In de eindfase van de wedstrijd wisten Issam, Janita en Paul alle drie nog te scoren. Vriendenschaar scoorde slechts nog maar 1 keer, wat de einduitslag bracht op 8-3!

WION G2 – IJsselvogels G1   5-6     De tweede wedstrijd was tegen WION, een gewaagde tegenstander. WION opende de wedstrijd gelijk met een goal, 1-0.  IJsselvogels liet het er niet bij zitten en liet net zoals bij de eerste wedstrijd weer goed samenspel zien. Rene, Janita en Jeroen konden hier alle drie van profiteren wat IJsselvogels weer op voorsprong bracht, 1-3. WION wist de stand weer gelijk te trekken wat de wedstrijd erg spannend maakte (3-3). Door een overtreding van WION kreeg IJsselvogels een strafworp mee, die Janita wist te benutten, 3-4. In de laatste minuten van de eerste helft wist Jeroen nog een doelpunt te scoren wat IJsselvogels op twee doelpunten voorsprong bracht, 3-5. In de tweede helft werd het scoren voor beide partijen moeilijker door het goede verdedigen. Tocht wist WION een goal te maken waardoor er weer 1 doelpunt verschil was, 4-5. Jonas was uiteindelijk degene die IJsselvogels weer op (een veilige) twee doelpunten voorsprong bracht, 4-6. Tot de laatste minuten bleef het spannend en wist WION toch nog dichtbij te kruipen, 5-6. Kort hierna beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd.  Twee goede overwinningen voor IJsselvogels G1, waardoor de G1 op de 2e plek is geëindigd! Een knappe teamprestatie!

Weidevogels A1 – IJsselvogels A1   14-22     Afgelopen zaterdag moest IJsselvogels A1 de belangrijke wedstrijd tegen Weidevogels A1 spelen. Bij winst waren we definitief veilig bij verlies zou het eventueel nog spannend kunnen worden. De omstandigheden waren niet ideaal voor een korfbalwedstrijd. Het was erg warm en de zon scheen fel. Al met al begonnen we aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op maar al snel bleek dat wij de betere ploeg waren. We speelden langere aanvallen doordat we veel rebound hadden en er werden goede kansen genomen. Bij rust hadden we een voorsprong van 3 doelpunten opgebouwd. De enige taak in de tweede helft was om zo te blijven spelen en de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Dit lukte! Weidevogels had geen antwoord op ons spel en we liepen uit naar een grote voorsprong. De scheids floot af bij 14-22 en de punten gingen mee naar Moordrecht! Groot compliment aan iedereen. Vorige week 24x gescoord en nu weer 22x, erg netjes! Op 15 juni het seizoen goed afsluiten en misschien nog wel de 4e plek veroveren op Vriendenschaar. Goals werden gemaakt door Sam M. 10x, Thirza 4x, Sam K. en Stefan 2x en Luc, Loisanne, Angela en invaller Dano 1x . Door Sam M.

IJsselvogels A2 – Reeuwijk A2   10-7     IJsselvogels A2 begon met goede moed afgelopen zaterdag aan de wedstrijd tegen Reeuwijk A2. Vorige wedstrijd was het 2-3 geworden voor IJsselvogels dus moest te verbeteren zijn. IJsselvogels begon de wedstrijd met een mooi schot van Angela die de 1-0 erin schoot. Niet veel later schoot Angela daarna ook nog de 2-0 raak. Reeuwijk schoot daarna de 2-1 erin waarna Edo met een doorloopbal de 3-1 scoorde. Daarna vergrote IJsselvogels hun voorsprong met Tom die de 4-1 maakte. Daarna Angela met haar derde goal de 5-1 erin schoot en Edo de 6-1 er mooi inschoot. Reeuwijk probeerde terug te komen en scoorde de 6-2. Sanne scoorde daarna door middel van een doorloopbal 7-2. Daarna scoorde Reeuwijk weer 7-3 , waarna de rust stand 8-3 werd door een goal van Edo. In de rust zeiden Jeffrey en Laura, dat we goed moesten voor blijven en snel rond spelen, verder ging het wel goed. IJsselvogels begon de eerste helft goed met een mooi schot van Annelie 9-3 . Die tijdens de rust nog zei: “Ik schiet scheef!”. Daarna ging het met IJsselvogels wat minder en scoorde Reeuwijk de 9-4, 9-5 en 9-6. Edo scoorde als laatste voor IJsselvogels de 10-6. Reeuwijk scoorde als laatste in de wedstrijd de 10-7. Ondanks het warme weer zijn de punten thuis gebleven.  Groetjes Annelie, Edo, Tom, Edwin en Sanne.

Kinderdijk B1 – IJsselvogels B1   verzet naar dinsdag 11 juni a.s.

Vriendenschaar (B) B2 – IJsselvogels B2   verzet naar dinsdag 4 juni a.s.

IJsselvogels C1 – Madjoe C1   9-8     Koploper IJsselvogels C1 tegen hekkensluiter Madjoe C1 uit Rijnsburg, dat moet te doen zijn zou je denken. Met Lisa op de plaats van de afwezige Rosa begon C1 aan de wedstrijd. Na 1 min. spelen kreeg Willem een strafworp mee die door Tim werd benut en nog geen minuut later was het Willem zelf die van halve afstand 2-0 wist te scoren. De start was goed. Echter 20 sec. later stond het al weer 2-1. Een hele knappe omdraaibal van Lisa betekende 3-1. Willem had de smaak te pakken en scoorde van afstand 4-1, geen vuiltje aan de lucht. Een korte kans betekende echter 4-2 waarna Wesley van afstand voor 5-2 zorgde. Een domme plaatsfout in onze verdediging werd goed afgestraft, 5-3. Madjoe rook kansen tegen een matig acterend IJsselvogels C1 dat er blijkbaar toch een beetje te makkelijk over dacht. Van afstand scoorde Madjoe 5-4 en profiteerde even later opnieuw van dom balverlies in de verdediging, 5-5 gelijk! Gelukkig kon Joran vanaf de stip er voor zorgen dat we met een nipte 6-5 voorsprong de rust in gingen. Madjoe maakte 6-6 waarna eerst Willem met een omdraaibal 7-6 scoorde gevolgd door een mooie doorloper van Joran, 8-6. Een korte kans van de ingevallen Benjamin betekende 9-6 maar nog geen 20 sec. later was het weer 9-7 en dat met nog 12 minuten te spelen. De eerste aanval was machteloos en het was aan de verdediging (Jesca, Lisa, Wesley en Benjamin) te danken dat de punten in Moordrecht bleven, zij onderschepten heel veel ballen, waren heer en meester onder de korf en pas in de allerlaatste minuut scoorde Madjoe nog een keer van afstand waardoor er nipt met 9-8 werd gewonnen. Vanavond (dinsdag 4 juni) won TOP C2 thuis met 12-9 van Haarlem C1 waardoor C1 bij winst (of zelfs al bij een gelijkspel) a.s. donderdag (6 juni) thuis op Haarlem C1 (aanvang 19.15 uur) opnieuw kampioen kan worden en op zaterdag 22 juni naar het N.K. mag (net als in de zaal). Succes C1!

IJsselvogels C2 – Korbis C2   3-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen en dat van de kampioenswedstrijd of was de teleurstelling na afloop te groot? C2 speelde thuis tegen Korbis een zogenaamde kampioenswedstrijd terwijl ze al kampioen waren. Of dat ook meespeelde weet ik niet maar, ondanks de in grote getale aanwezige ouders en andere belangstellenden, lukte het C2 niet om de vorm van de laatste weken te benaderen met als gevolg een 3-7 nederlaag tegen hekkensluiter Korbis C2. Met nog 1 wedstrijd te gaan hebben jullie 4 punten voorsprong op de overige 3 teams bij jullie in de poule. Wel proberen de laatste wedstrijd te winnen natuurlijk!

Korbis C3 – IJsselvogels C3 verzet naar dinsdag 11 juni a.s.

KOAG D1 – IJsselvogels D1   5-5     D1 speelde uit in Krimpen ad IJssel tegen KOAG D1 dat nog kampioenskansen had. Thuis werd met 7-11 van deze tegenstander verloren. KOAG nam een 2-0 voorsprong maar 2 mooie afstandsschoten van Sven betekende 2-1 en 2-2. Ruststand 4-2. Na de rust scoorde Lucas uit een doorloopbal 4-3 en na 5-3 was het nogmaals Lucas die opnieuw uit een doorloper voor 5-4 zorgde. In het laatste aanvalsvak was het Marmick die van afstand de eindstand op 5-5 bepaalde.

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D3   6-5      Vandaag moest de D2 tegen Nieuwerkerk D2, de koploper in de competitie. Er werd vroeg gekorfbald. 9 uur stond de D2 klaar om scherp te beginnen aan de wedstrijd. En dit deden ze. De D2 speelde goed en snel. Al gauw stond de D2 1-0 voor door een mooi doelpunt van Sahra. Daarna liep het een hele tijd gelijk op. Uiteindelijk wist de D2 te winnen van Nieuwerkerk met 6-5. Het was een erg spannende wedstrijd met een mooi resultaat. Er is door alle spelers geknokt voor de overwinning. De coaches zijn erg trots! Doelpuntenmakers waren: Sahra 2x, Sven, Ayoub, Lieke, Maya. Lieke en Nora bedankt voor het invallen! Remon.

IJsselvogels E1 – Korbis E2   17-5     Vandaag stond de één na laatste wedstrijd op het programma. Tot een aantal weken terug was E1 nog in de race voor het kampioenschap, maar helaas bleek KCC net iets te sterk. Nu dus concentreren op de komende wedstrijden en hopen dat KCC ergens een misstap begaat. Vandaag dus thuis tegen Korbis E2. Al eerder tegen Korbis gespeeld en toen ruim gewonnen, dus dat zat er vandaag weer in. Vanaf de eerste minuut was de intentie van de Vogels duidelijk …. lekker veel scoren. IJsselvogels scoorde snel 1-0, maar Korbis deed gelijk wat terug en kwam op 1-1. Dat was nog het enige moment van de wedstrijd dat het spannend was. Na de 1-0 van Sil, liep IJsselvogels verder uit naar 3-1 door een doelpunt van Floortje en wederom 1 van Sil. Even een minuutje bijkomen, het werd al aardig warm. IJsselvogels speelde goed en snel over, maar maakte helaas nog wel af en toe wat fouten, met name plaatsfouten of onvoldoende anticiperen op onderscheppingen van de tegenstander. Na de minuut rust een zeer sterk kwartier van IJsselvogels. De doelpunten gingen als warme broodjes over de toonbank. Precies 10 doelpunten in 10 minuten, waarvan 2 voor Korbis. De doelpunten aan IJsselvogels’ zijde werden gescoord door Sil 4x, Luc 3x en David 1x. Het was duidelijk dat de dames zich nog enigszins spaarden voor de 2e helft. Ruststand 11-4. Het kwart na rust was IJsselvogels wat minder op dreef. Onder aanvoering van een goed spelende Luc, wisten de Vogels helaas wat minder het mandje te vinden. David en Floortje wisten beiden te scoren waardoor IJsselvogels met 13-4 aan het laatste kwart ging starten. De turbo ging weer aan en zo liep IJsselvogels weer verder uit naar een uiteindelijke eindstand van 17-5. Sil 2x, Lara en Luc scoorden de doelpunten in dit laatste kwart. Conclusie: Goed en makkelijk tot scoren te komen, verdedigen in de 1 tegen 1 kan af en toe wat scherper (dichter op de tegenstander om het schot te verdedigen). Aanvallend moet er beter overgegooid worden, ook technisch is hier nog wat winst te behalen. Daarnaast wordt het aanvalsspel vaak te klein, dicht op elkaar, uitgevoerd, waar er veel gepriegeld wordt. Hierin mag meer de ruimte benut worden. Hopen op een misstap van KCC en de laatste wedstrijd uit tegen Nieuwerkerk ook gewoon winnen! Groeten, Marijn van der Hoog.

WION E1 – IJsselvogels E2   9-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  Thuis werd met 6-9 van deze tegenstander verloren en ook in Ommoord stond deze stand (9-6) bij het laatste fluitsignaal op het scorebord. Jullie hebben nog 1 wedstrijd te gaan om de hatelijke “0” weg te werken al zal dat thuis tegen kampioen Gemini E1 (uit 11-1 verloren) geen makkelijke opgave zijn.

IJsselvogels E3 – Nexus E1   16-2     In de voorlaatste wedstrijd van deze competitie kon E3 kampioen worden. Uit, in Schiedam , werd het 3-11. Maar, E3 liet de afgelopen weken met twee gelijke spelen ook zien hoe een voorsprong ineens weggegeven kon worden. Vandaag dus extra scherp aan de bak.  Helaas kon E3 niet met het vaste team aantreden doordat Lieke en Jael er niet waren. Ook Stan kon er vandaag niet bij zijn, dus zonder vaste coach moest de klus worden geklaard. Voor Jael en Lieke was een uitstekende vervanging geregeld met Lara en Floortje uit de E1. Zij hadden net hun eigen wedstrijd gespeeld, dus waren al helemaal warmgedraaid.  In het eerste kwart van de wedstrijd kreeg E3 al volop kansen. Het eerste doelpunt werd echter gescoord door Nexus, waarna achtereenvolgens Floortje en de vandaag ook nog jarige Lucas voor de 2-1 zorgden. Nexus deed daarna nog wat terug en met een 2-2 stand eindigden de eerste 10 minuten. Vanaf het tweede kwart liet E3 zien dat het kampioenschap in de maak was. Het werd 3-2 door Lara, 4-2 door Floortje, Lara maakte de 5-2, Luuk de 6-2, Lucas scoorde 7-2 en de rust werd bereikt met een 8-2 stand door het derde doelpunt van Lara.  De limonade in de rust was dik verdiend en ook érg welkom met de hoge temperatuur en volle zon. Waterflessen werden vooral gebruikt om het hoofd letterlijk koel te houden. Figuurlijk hoefde dat al niet meer;  De wedstrijd lekker vervolgen zoals voor rust, was het enige advies. Met mooie combinaties, snel veldspel, prachtige doelpunten en ook goed verdedigingswerk werd in het derde kwart de voorsprong uitgebouwd naar 13-2 door doelpunten van Floortje, Tim en drie keer Luuk. De laatste drie doelpunten van de wedstrijd vielen in het vierde kwart: Twee punten van Lucas en een punt van Floortje. Het laatste fluitsignaal klonk… KAMPIOEN! Een prachtige prestatie van E3 dat de derde titel op rij pakte. Na de eerste helft van het veldseizoen en de titel in de zaal werd nu ook het kampioenschap gehaald in de tweede veldhelft. Met medailles, diploma’s en een heerlijke slagroomtaart  werd het een feestje in de kantine. Dank aan Stan (zijn vijfde titel als coach op rij!) en Rens die samen dit team trainen en er ook voor zorgen dat E3 wekelijks met veel plezier en zin aan hun wedstrijden beginnen. Paul (vader van Lucas).

IJsselvogels E4 was vrij.

Valto E6 – IJsselvogels E5   7-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In de Lier stond voor E5 de uitwedstrijd tegen Valto E6 op het programma waarvan thuis vrij eenvoudig met 15-2 werd gewonnen. Dit keer bleek de tegenstander iets lastiger te verslaan. Gelukkig hield E5 het hoofd koel waardoor er keurig met 7-11 werd gewonnen en ze zich kunnen gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd die op zaterdag 15 juni thuis tegen hekkensluiter Gemini E3 op het programma staat. Succes alvast E5!

IJsselvogels E6 – KOAG E3   6-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  Uit werd eerder dit seizoen met 2-7 van KOAG E3 gewonnen maar bij E6, dat meestal in een gewijzigde samenstelling speelt, hangt veel af van de vorm van de dag (en van de invallers). KOAG was net iets beter in het afpakken van de bal, kreeg ook meer kansen en wist deze wedstrijd met 6-8 te winnen waardoor nu 3 teams met 6 uit 5 aan de leiding gaan en dat zijn KCC E3, KOAG E3 en IJsselvogels E6 en laat nu de laatste wedstrijd uit tegen KCC / SO natural E3 zijn. Heel veel succes E6, zet ‘m op!!!

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F2   16-13     Wat een wedstrijd was het afgelopen zaterdag. We moesten het opnemen tegen Nieuwerkerk, de enigste tegenstander waar we tot nu toe van hadden verloren. Als we vandaag wonnen dan maakten we nog kans op het (gedeeld) kampioenschap, maar dat zou geen makkelijke klus worden. Nieuwerkerk is een tegenstander met sterke heren die veel ballen weten te onderscheppen. Daarnaast weten alle spelers uit dat team ook te scoren. Vandaar dat we met ons beste beentje voor de wedstrijd begonnen. Vooraf een goede en lange warming-up. Hierbij gaven de F1 spelers zelf aan dat het belangrijk was dat we goede ballen gingen gooien. Deze ballen moesten over de tegenstanders heen (later bleek dat dit door Wim was ingefluisterd op de training vrijdag haha). Eerste helft kwamen we wat langzaam op gang, maar we deden het zeker niet slecht! Het was vooral van belang dat we de ballen wat sneller gingen gooien. Hierdoor worden onze aanvallen feller en kansrijker. De eerste helft wisten we toch 7 keer te scoren, Nieuwerkerk deed dit 8 keer. De wedstrijd was dus zeker nog niet gespeeld. Tweede helft zag je de F1 in de wedstrijd groeien. Ballen werden goed overgeplaatst, er werd goed gekeken naar de speler die de beste kans had om te schieten en daarnaast hebben we geregeld wat ballen weten te onderscheppen. Dit zorgde ervoor dat we het laatste kwart startten met een stand van 13-11 in ons voordeel! Helaas gaf Nieuwerkerk het niet zomaar gewonnen, waardoor het nog erg spannend werd (vooral voor de supporters en coach). Gelukkig wisten de toppers van de F1 de voorsprong te behouden, waardoor je aan het einde van de wedstrijd 5 topspelers, één blije coach en meerdere fanatiek ouders juichend op het veld zag staan. Eindstand was 16-13, doelpunten van Thijme 4x, Noortje 2x, Fleur 2x, Daan 4x en Ayub 4x. Nikki.

NIO F1 – IJsselvogels F2   12-14     Tegen Nio … De één na laatste wedstrijd met mekaar. 09:00 start F2 gaat er vol in en al gauw valt de 0-1 Timo, 0-2 Wessel mooi afstandsschot, 1-2, 1-3 Wessel scoort weer. 1-4 Timo … boys ook de meiden staan vrij, Nio zet er een super speler uit hun E jeugd in om terug te komen en dat lukt aardig. 2-5, 3-5 – 1ste rust – 1-6 Elin scoort een fraai punt waarbij Nio besluit nog een E speler in te zetten. 4-6 – rust 2e kwart – Ondanks dat Nio er in lengte op voorruit schoot lieten we ons niet van de wijs brengen, 4-7 zo schoot onze kleinste speelster Nienke prachtig raak tussen die grote reuze, 4-8 prachtig eigen doelpunt van Nio dat heb je als je spelers aan laat rukken die niet eens weten hoe het met de wedstrijd staat, 5-8, 6-8 beginnen toch moeite te krijgen met de e pupillen inbreng. 6-9 Wessel behoud de voorsprong – 3 kwart de rust – Kyra strafworp door fout verdedigen ?, 6-10 Timo scoort weer fraai, 7-10, 8-10, 9-10 we worden moe, spelen in de brandende zon, we beginnen te wankelen … maar Timo weet van geen ophouden – 4e kwart – 9-11   Wessel wordt prima aan gespeeld met een lange strakke bal van Timo. 9-12  Timo nu prachtig vrij gespeeld door Wessel, 10-12, 10-13  Nienke scoort fraai tegen een uitgebluste Nio, 11-13, 12-13, 12-14 Wessel scoort de K.O en Nio is verslagen. Wat hebben de IJsselvogels gevochten en wat hebben ze moeten afblussen na de wedstrijd met waterijs. The end. Koefschieten – 1-0, 1-1 (?), 2-1, 2-2 Kyra, 3-2, 3-3 (?), 4-3, 4-4 Kyra, 4-5 Elin, 4-6 Nienke, 4-7 Elin. Mark.

Nieuwerkerk F7 – IJsselvogels F3   11- 7     Vandaag stond Nieuwerkerk op het programma, we hebben al eerder tegen ze gespeeld en wel gewonnen maar we wisten dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. We gingen met veel vertrouwen en motivatie naar Nieuwerkerk toe, maar al snel bleek Nieuwerkerk sterker te zijn. In de 1ste kwart kwamen we al snel 3-0 achter, Eva scoorde wel de 3-1. Nieuwerkerk liep toen uit tot 8-1 maar Carice maakte nog een goal en toen stond het 8-2. Een flinke achterstand na slecht spel van ons en goed spel van Nieuwerkerk. In de rust zeiden we dat we de kopjes weer omhoog moesten zetten en gewoon weer alles geven. We scoorde de 8-3 en 8-4 door 2 mooie goals van Aaliyah. We hadden de achterstand al wel wat kleiner gemaakt maar het spel was nog niet goed. In de 3de kwart scoorde Aaliyah de 8-5 en Eva de 8-6. Helaas scoorde Nieuwerkerk de 9-6 en was er een achterstand van 3. De laatste kwart begon en we hadden nog alle vertrouwen dat we in ieder geval gelijk konden spelen maar Nieuwerkerk scoorde al snel de 10-6. Carice maakte nog een mooie goal en zette de stand op 10-7 maar Nieuwerkerk zette de eindstand op 11-7. Het korfschieten begon en Mila opende de score met 0-1, Eva de 0-2, Quinten de 0-3 en Aaliyah de 0-4. Nieuwerkerk schoot de 1-4 binnen maar Mila scoorde opnieuw en zette de stand weer op 1-5. Nieuwerkerk zette de stand op 2-5. De wedstrijd was niet goed van onze kant waardoor Nieuwerkerk in de 1ste kwart eigenlijk de wedstrijd had gewonnen. Volgende week zaterdag onze kampioenswedstrijd dus we moeten extra ons best doen! Iris.