Hoe vloog de bal – zaterdag 15 februari 2020

Hoe vloog de bal …… zaterdag 15 februari 2020.

Een dag waarop de meeste selectieteams het een beetje lieten afweten en waarbij de “man in het zwart” diverse keren een belangrijke rol speelde. Van de 6 wedstrijdteams die vandaag moesten aantreden wist alleen het 4e een overwinning in de wacht te slepen. Het 3e en B1 speelden gelijk terwijl het 2e, A1 en C1 dure nederlagen leden en waarbij vooral bij het 2e en A1 de scheidsrechters een kwalijke rol speelden. Bij het 2e zie het verslag van trainer/coach Berry, zelf ging ik naar Reeuwijk om daar de topper tussen de nrs. 1 en 2 te bekijken. Als ik dan zie dat de scheidsrechter meer aan het brandjes blussen is waar hij zelf, door zijn lakse manier van fluiten, verantwoordelijk voor is kreeg ik vaak het gevoel dat ik meer naar een hardloop- en een rugbywedstrijd zat te kijken dan naar een korfbalwedstrijd, jammer! Neemt niet weg dat de overwinning van Reeuwijk A1 verdiend was omdat zij beter met de omstandigheden wisten om te gaan. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er maar 5 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 9 een nederlaag, deze zaterdag gaat dus de boeken in als de slechtste zaterdag van deze zaalcompetitie tot nu toe. De grootste overwinning kwam op naam van D3 dat in Gouda met liefst 3-17 van Gemini D2 wist te winnen. Topscoorders van de week werden Tom Dukker uit het 5e en David Meijer uit E1 met beiden 5 doelpunten al kan dat ook iemand anders zijn geweest omdat ik van veel wedstrijden geen verslag heb ontvangen. De resultaten:

Ontving ik vorige week liefst 15 van de 19 verslagen op tijd, dit keer was het droevig gesteld. Maar 4 van de 17 teams hadden maandagavond 21.00 uur hun bijdrage doorgemaild. Uiteindelijk heb ik er 7 ontvangen waarna Cécile dinsdagavond nog snel een verslag van B1 en F1 heeft gemaakt. Ontbreken er dus nog 8! Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 3e, A1, C2, C3, D3, E2, E4 en E5, kleine moeite, groot (lees)plezier!

IJsselvogels 1 was vrij.

DES 3 – IJsselvogels 2   16-14    Onbegrijpelijk!! Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Des 3. Half een vertrokken, zonder Jesse!!! Waar is Jesse? Bellen, neemt niet op. Zijn zus bellen en die maakt hem wakker….!!!!een powernap. Dan maar met de supporters mee rijden. De verdere voorbereiding verliep goed, drankje vooraf, omkleden, nog een sappie en dan de zaal in. Coen constateerde al snel dat we op een zeer stoffige, dus gladde vloer speelden. Dus af en toe ff grote schoonmaak onder de schoenen. Tijd om in te schieten, Jesse nog niet aanwezig, dus dat is reservebank. Stan op zijn plek, verder geen haken en ogen meer. Praatje voor de wedstrijd, koppies strak en dezelfde kant op en de zaal weer in voor de warming-up. Einde vorige spannende jeugdwedstrijd en start van onze pot. Boem 1-0 achter en boem 2-0 achter. Ai lastige middag. Maaaaar het herstel is er snel en geen stress. 2-1, 2-2, 2-3, 3-3. Inmiddels kleine discussie al met de scheidsrechter die meer ziet dan er gebeurt. Coach wil je plaats nemen op de bank. Hhhmmmmm. 3-4, 4-4, 5-4, 5-5, 5-6, 5-7, 5-8, 5-9. Dan wazige beslissingen 6-9, 7-9. Herpakking maar weer. 7-10, 7-11. Hoop rumoer, klagen, dat kan toch niet, enz…strafworptijd en vrije ballen tijd. Je begrijpt al niet voor ons. 11-11, 11-12, 12-12. Gele kaart, terecht maar wel begrijpelijk. 13-12, 13-13. ROOD, nee joh doe normaal. Dat slaat nergens op, maar hij blijft bij zijn slaande bewegingsbeslissing… onbegrijpelijk. Leon er dus met rood uit en dan mag je met rood wel weer iemand inzetten. En ja dan vallen uiteraard 14-13, 15-13 uit strafworpen. Toch nog 15-14 maar ook nog 16-14. Helaas maar geheel onterecht. Discussies achteraf mochten niet baten. Rood blijft staan. Alles ingevuld en akkoord gegeven via de knkv app. Nou misschien was rood wel een beetje overdreven……..aaaaaaaaahhhh en daar kom je nu mee. Maaaaar gezien de wedstrijd elementen geel, rood en wat allemaal nog meer kan ik zeker wel concluderen dat wij wel een goeie pot hebben gespeeld. Als ik zag wat voor aanvallen er tussen zaten en hoe wel elkaar proberen te laten scoren. Maar ook verdedigend zaten we er strak op. Merel klasse verdedigd. Het was zeker niet terecht die vrije ballen tegen. Dat noemen ze nou dichtbij starten met verdedigen. Al met al 2 verloren punten, maar niet met dezelfde oorzaak als we regelmatig hebben gehad. We hebben alles in eigen hand en als wij deze lijn doortrekken ben ik er zeker van dat het goed komt. Supporters bedankt dat jullie er (weer) waren. Echt tof om te zien dat er supporters mee gaan naar een uitwedstrijd van het 2e. aan jullie heeft het ook zeker niet gelegen. Ook Karen onwijs bedankt dat je mee wilde gaan als reserve. Doelpunten: Stan 2x,Lleon 3x, Jeffrey 4x, Anouk 1x, Wietze 4x, Nu ff 2 weekjes geen wedstrijden, dus ff opladen voor:  7 maart 2020   –   13.25u    –   IJSSELVOGELS 2- Merwede 4. Berry.

Dubbel Zes / Futura 2 – IJsselvogels 3   15-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Good Luck 2 – IJsselvogels 4   11-15     Het waren de randzaken die IJsselvogels 4 bijna de punten kosten tegen Good Luck 2 uit Middelharnis. Ik zal kort zijn over het wedstrijdverloop, maar wil u niet onthouden welke randzaken er waren. We speelde uit en tot onze verbazing…jawel rood-wit zijn de clubkleuren, nooit naar gekeken en iedereen zou een zwart inschietshirt moeten hebben…ten minste als je geen invallers meeneemt. Tegenstander geen zins van plan om zelf in hun eigen inschietshirts te spelen of überhaupt af te staan. Gladde vloer of zou het de schoonmaker zijn geweest die vergeten was de speelvloer te dweilen en dan in mijn ogen een gruwelijke “witte bal” als wedstrijdbal, in welk decennium leven wij eigenlijk? Ok, focus op korfballen en geen onderschatting hebben richting de tegenstander en hup het veld in. Als je dan je tegenstander een hand geeft en je maakt hem gewoon..Good Luck ..en tot schrik van een niet nader te noemen heer van IJsselvogels 4 die dacht met z’n vijven in een vak te spelen, dan heb je alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd.

Rara, wie is de scheids? De leidsman in kwestie dacht, ach, laat ik ook een zwarte outfit aantrekken, dan val ik niet op. Na de shirtjes ruil konden wij eindelijk in een eerlijke verdeling van de vakken. Ik bespaar u de hotseknots wedstrijdverloop, want het was hard rennen bij de dames van Good Luck, duwen-trekken onder de krof, oogkleppen op en gaan mentaliteit en IJsselvogels 4 stond erbij en keek er naar. Ruststand 6-7 en beterschap beloofd in de 2e helft, geen moment echt in de problemen geweest, maar ja 11-14 gewonnen en de 2 punten weer bijgeschreven. We accepteren dat wij de punten nooit makkelijk binnen halen en een walk-over niet bij ons past, dus gewoon nog 4x moeizaam de punten binnenhalen en kunnen iets leuks gaan vieren. De doelpunten werden gemaakt door: Wilco (4), Rob (3), Jelle (3), Stef (2), Loisanne (1) en Thirza (1).

Invallers Denise, Loisanne, Thirza bedankt voor jullie inbreng en bereidwilligheid om mee te gaan naar Middelharnis. Marco

IJsselvogels 5 – Valto 7   12-12     Vandaag werd er een wedstrijd gespeeld tegen Valto 7. Een team waar we de vorige keer met 6-10 van hadden gewonnen. Het beloofde een spannende pot te worden, beide teams waren toen namelijk al erg gewaagd aan elkaar. Tevens was voor IJsselvogels een extra winst druk aanwezig welke bepaald werd door het verloop van de wedstrijd van Maassluis tegen De Meervogels. De Meervogels moest die pot verliezen zodat ze als het 5e wint op gelijke hoogte kwamen met het 5e. Aan het begin van de wedstrijd was nog niet bekend wat de stand was geworden. En dus was de motivatie er om te winnen. Met een bijna compleet en herstellend team werd de wedstrijd begonnen. Het was Nikki die de openingstreffer wist te maken, Helaas was het Valto die gelijk het punt compenseerde. Daarna was het 2x Tom die het gat op 2 zette. Nu de vakken weer gewisseld werden was het Valto die er 2 wist te scoren en kwamen ze dus weer op gelijke hoogte. Nu was het Peter die liet zien dat het scoren ook bij IJsselvogels gewoon kon en maakte er 2 (5-3). Weer kwam Valto op gelijke hoogte. Nadat de vakken weer werden gewisseld was IJsselvogels weer aan zet en scoorde Peter en Tom weer een gat van 2 punten, in de hoop dat dit de rust stand mocht bepalen. Helaas was het Valto weer die het voor rust weer gelijk wist te trekken. Zo werd een 7-7 rust stand bereikt. Tijdens de rust was duidelijk dat de 1e aanval moeite had om te scoren, er was meer power nodig om door de linie van Valto te breken. Met een goed gevoel werd de 2e helft gestart IJsselvogels had nog altijd het voortouw getrokken tijdens de wedstrijd. Helaas keerde Valto dit om en scoorde zij de eerste 2 punten van de 2e helft. Remon scoorde daarna de 8-9. Valto wist weer te scoren en maakte het gat weer 2 punten groot. (8-10) Was het dan gespeeld voor IJsselvogels 5? Nee, Tom wist er 2 te scoren, daarna wast het Jelle R die 1 punt voorsprong op Valto wist te maken (11-10). Valto maakte het weer 11-11. Een stand waar de wedstrijd niet mee geëindigd moest worden. Gelukkig was het Karlijn die 1 punt voorsprong wist te maken. Nu rustig spelen en zorgen dat de tijd gerekt wordt. De bal werd toch onderschept en zo wist Valto de 12-12 te maken. Aan beide kanten werd keihard gewerkt om het winnende punt te maken. Zo werden hele lange aanvallen neergezet maar de korf leek een dekseltje gekregen te hebben. Bij beide ploegen viel de bal niet meer door de mand. Zo werd de eindstand dan bepaald op 12-12. Als je dan hoort dat Maasluis met 17-7 van De Meervogels had gewonnen is het gelijkspel helemaal zuur. Nu zorgen dat de komende wedstrijden alleen maar wordt gewonnen en hopen dat De Meervogels nog een wedstrijd verliest. Punten deze wedstrijd zijn gemaakt door Tom (5x), Peter (3x), Nikki (1x), Remon (1x), Karlijn (1x) en Jelle Reichard (1x). Jelle Reichard heel erg bedankt voor het invallen. Van Boas.

Reeuwijk A1 – IJsselvogels A1   14-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels A2 was vrij.

Kinderdijk B1 – IJsselvogels B1   8-8     Zaterdag speelde de B1 uit tegen Kinderdijk B1. We speelde erg laat wat best vervelend was maar dat zette ons niet af van het feit dat we wilden winnen. Deze wedstrijd was wel erg belangrijk, want door te winnen hadden we een kleinere kans om te degraderen. We begonnen de wedstrijd met een korte kans van Iris. 0-1. Na de 1-1 scoorde Lieneke de 1-2, Tim S de 1-3 en Joran de 1-4. Na de 2-4 maakte Tim P nog de 2-5 en daarmee gingen we de rust in. In de rust kwam Kinderdijk snel terug en scoorde de 3-5 en de 4-5. Na de 4-6 van Iris scoorde Kinderdijk de 5-6. Daarna scoorde Tim S een doorloopbal en Cécile een afstandsschot. 5-8. Toen lieten we het even liggen. Want Kinderdijk scoorde de 6-8, 7-8 en zelfs ook nog de 8-8. Eindstand. Het was echt balen, want we hadden hiervan kunnen winnen, maar helaas kwam het uit op een gelijkspel. Tim S en Iris 2x, Lieneke, Cécile, Joran en Tim 1x. Cécile

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk C1   6-14     En om maar met de deur in huis te vallen was dit het eerste pak slaag in de hoofdklasse. Daar waar andere wedstrijden werden verloren waren we zeker niet kansloos en hadden we misschien zelfs wedstrijden kunnen winnen die we nu met 1 goal verschil verloren. Was dat vandaag van een andere orde. Waren we in de eerste helft zeker niet minder en vond ik zelfs dat we misschien wel meer kansen kregen dan Nieuwerkerk. Waren zij zeer effectief in de afronding en lieten wij vele kansen liggen om doelpunten te maken en dat had niet alleen effect op de score maar ook op de geestelijke toestand van diverse spelers. Toen vlak na rust door Nieuwerkerk nog werd gescoord zakte de moed in de schoenen en speelde we vanaf dat moment een verloren wedstrijd. En dat is wel de kern van de C1. Ik vind dat we zeker heel goed korfbal spelen en menig tegenstander daarmee pijn doen. Maar als het spannend wordt zijn we mentaal soms niet weerbaar genoeg om daar mee om te gaan. En we kunnen elkaar in het veld daarmee ook niet helpen door contact met elkaar te zoeken, elkaar moed in te praten, net ff anders gaan spelen in onderling overleg, net diegene zoeken die wel vertrouwen heeft of gewoonweg eens een overtreding te maken waardoor de vlam in de pan kan slaan. In de koppies van menig speler zit het volledig op slot als het ‘moeilijk’ wordt en blijven we daarin hangen. Misschien is dat op deze leeftijd ook nog moeilijk om ten uitvoer te brengen en zijn juist dit soort wedstrijden noodzakelijk om dat te leren. De einduitslag 6-14 na een 4-7 ruststand. De doelpunten gemaakt door Wesley (4x), Rosa en Benjamin. Dank voor de invallers/reserves Mink, Quinty, Willem, Finn, Sven en Luna. Ik hoop dat de blessure van Luna meevalt! André.

IJsselvogels C2 – OVVO C2   5-4   Een trage wedstrijd met gooi en vang problemen….. maar wel een overwinning die in de laatste 30 seconde wordt verkregen. Snel vergeten en op naar trainen op sneller rondspelen en scherp blijven. Alleen met tempo in de aanval kom je vrij en kan je je kansen krijgen en schoten maken. Doelpunten Quinty, Justin (?) en 3x Finn.

IJsselvogels C3 – Meervogels / Fisica C2   4-5     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij.

Gemini D2 – IJsselvogels D3   3-17     Helaas geen wedstrijd verslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E1 – Excelsior E1   18-7     Wat hebben wij een prachtige wedstrijd gezien van de E1 deze zaterdag! Met goed spel,  veel inzet en een mooie uitslag. Waar de E1 het eerste kwart nog wel eens nodig heeft om op te starten zaten ze nu direct goed in de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en snel rondgespeeld. Fijn om te zien dat het harde werken van coaches David en Dano loont en terug te zien is in de wedstrijd.  Waar het de eerste twee delen van de wedstrijd nog best spannend was door goed spel van de tegenstander liep de E1 in het derde kwart verder uit (13 – 5). De E1 bleef tot het einde scherp, lette goed op elkaars kansen en benutte die uiteindelijk ook 18 keer! Eindstand 18-7. Goed en hard gewerkt dus wat terug te zien is in de doelpunten. Iedereen heeft minstens 3 doelpunten gescoord! Liliam.

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E5   6-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Achilles E2 – IJsselvogels E3   5-3     Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van nr 2 (Achilles) tegen nr 3 (IJsselvogels) op het programma in het prachtige sportcomplex Zuiderpark in Den Haag. Een spannende pot. Of de kinderen nu onder de indruk waren van het aantal sportzalen of niet, de start van de wedstrijd was voor Achilles: 1-0. Vlak hierna scoorde Thijme de 1-1. Beide teams verdedigden als leeuwen waardoor er weinig doelpunten vielen. In het 3e kwart scoorde Ayub de 1-2 met een mooie doorloopbal. Dat liet Achilles niet op zich zitten: 2-2. Noortje scoorde daarna de 2-3. Achilles scoorde ook weer een doelpunt en met 3-3 gingen de teams het 4e kwart in. De scheidsrechter wilde blijkbaar toch graag dat Achilles zou winnen en nam toen enkele dubieuze beslissingen waardoor Achilles 4-3 en 5-3 kon scoren. Dit was ook de eindstand. Jammer jongens en meiden, jullie hebben prima gespeeld en een gelijkspel was meer dan verdiend geweest! Nu lekker van de vakantie gaan genieten en daarna weer volle bak er tegenaan! Jaco/Olga.

IJsselvogels E4 – Avanti / Post Makelaardij E6   4-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Nieuwerkerk E9 – IJsselvogels E5   11-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Weidevogels F1 – IJsselvogels F1   8-11   Zaterdag speelde de F1 tegen Weidevogels F1. Weidevogels stond boven ons ook al hadden we er al een keer van gewonnen. Sem kon er niet bij zijn en daarvoor in de plaats hadden we Melle. We begonnen de wedstrijd goed door in het 1e kwart te beginnen met een 0-3 voorsprong door 2 schoten van Wessel en een schot van Floris. Het 2e kwart begonnen we niet erg goed, want we kwamen gelijk te staan met 3-3. Daarna scoorde Melle de 3-4. Na de rust kwamen we weer gelijk te staan met 4-4 en daarna scoorde Wessel de 4-5 en Melle de 4-6. Na de 5-6 scoorde Eva de 5-7. In het 4e kwart scoorde Wessel de 5-8, Weidevogels de 6-8 en Melle de 6-9. Na 2 tegen doelpunten scoorden Tamara en Floris de 8-10 en de 8-11. Wat ook de eindstand werd. Het korfschieten ging ook goed. Met doelpunten van Wessel 3x, Eva 2x en Tamara en Floris 1x, wonnen we het korfschieten met 3-7. Het was een geslaagde wedstrijd met doelpunten van het hele team inclusief Melle die een paar mooie doelpunten scoorde! Op naar de volgende wedstrijd! Wessel 4x, Melle 3x, Floris 2x en Tamara en Eva 1x. Cécile.

IJsselvogels F3 – Maassluis F3   11-13    Zaterdag was een wedstrijd die alle waarin we alle verschillende standen hebben gehad. Van erg achter staan, gelijk spel tot nipt voor staan. We begonnen helaas met een achterstand. In de rust stond het 4-8. Het miste aan tempo en vrij lopen. Dit hebben we beduidend beter gedaan in de rest van de wedstrijd. Daarnaast hebben we met elkaar ook meer kansen weten te creëren. Hierdoor wisten we 10-9 voor te komen. Erg knap en leuk om te zien hoe jullie het spelletje steeds beter doorzagen. Uiteindelijk wist Maassluis toch nog een paar mooie afsluitende goals te maken, waardoor de eindstand op 11-13 kwam. Ik vond dat jullie een leuke wedstrijd hebben laten zien F3! Goals van Kyra 4x, Quinten 2x, Melle 1x & Laela 3x. Bente heeft haar doelpunt gemaakt tijdens het korfschieten, waardoor iedereen heeft gescoord! En ook heeft iedereen tijdens de wedstrijd een poging tot scoren gedaan! Nikki.