Hoe vloog de bal – 09 november 2013

Hoe vloog de bal  …… (zaterdag 9 november 2013).

Na een flink aantal oefenwedstrijden en een onderling toernooi gespeeld te hebben ging het nu echt om de punten. Sommige teams zitten in een totaal onbekende afdeling terwijl andere teams “weer” dezelfde tegenstanders ontmoeten van de 1e helft veld. Feit is dat iedereen weer begint met 0 punten en dat iedereen weer kampioen kan worden.

Gezien de eerste uitslagen vallen er al gelijk flink wat teams af al zegt 1 verloren wedstrijd nog niets als je er nog 11 of 13 te gaan hebt. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelde er niemand gelijk en leden er 12 een nederlaag, dat zijn dus 12 teams minder die nog kans maken op de 100% taart van Bakker Johan. Vooral de 30-8 nederlaag van ons vlaggenschip kwam bij mij hard aan. De voorbereiding was redelijk tot goed wat de uitslagen betreft maar dan in de eerste wedstrijd zo afgemaakt worden …… dat vraagt a.s. zaterdag thuis tegen Albatros 1 om revanche! De grootste overwinning kwam op naam van D2 dat in Rotterdam met 0-17 van Sperwers D1 won, ook de 13-0 thuisoverwinning van D3 op Vriendenschaar D3 mocht er wezen. Erwin Kruiswijk uit het 3e werd topscoorder van de week met 7 doelpunten.

De resultaten:
IJsselvogels 1 moest in Pijnacker aantreden tegen titelkandidaat Avanti 1 en die lieten er geen gras over groeien. De eindstand 30-8 zegt genoeg denk ik. Verder helaas geen gegevens ontvangen, begrijpelijk.
A.s. Zaterdag 16 november   –   aanvang 17.35 uur   –   IJsselvogels 1 – Albatros 1   –   in de Zuidplas.

IJsselvogels 2 speelde in Alphen a.d. Rijn tegen Tempo 2 en dat is eveneens een kandidaat voor één van de bovenste plaatsen, dit in tegenstelling tot ons 2e dat voor handhaving gaat. Ook hier helaas geen informatie ontvangen, alleen dat er met 22-18 werd verloren.

Het 3e speelde thuis tegen ONDO (G) 3. Gelukkig in de zaal nog steeds in de 2e klasse, een niveautje hoger dus dan op het veld. De gehele wedstrijd een of twee doelpunten voorgestaan, totdat werd uitgelopen tot 11-7 en met 13-9 werd gewonnen. Tijdens het kijken van de wedstrijd vond ik Erwin al de absolute uitblinker, sneller, beter en sterker dan zijn directe tegenstander. Dat gevoel bleek ook wel toen hij ook nog eens 7 keer op het scoreformulier stond. Natuurlijk is het een teamprestatie, maar dit was gewoon erg goed! Bas 2x, Pieter 2x en Heidi en Gert Jan 1x scoorden.

Het 4e startte de competitie tegen Nikantes 3. Op het veld werd deze wedstrijd ook al gespeeld, maar na een aantal teamwijzigingen stonden er aan beide zijden veel nieuwe gezichten. Matthijs voor het eerst weer een helft in het veld, Hendrik weer van stal gehaald en doorwisselend de dames Linda, Esther en Kimberley die er na hun eigen wedstrijd nog voor zorgden dat we met vier dames in het veld konden spelen. Ook Christiaan en Leon maakten minuten, het maximale aantal wissels werd benut. Een 4-1 voorsprong voor rust werd weggegeven, vooral omdat er niet meer werd gescoord: 4-4 bij rust. Na rust direct 4-5 maar daarna uitgelopen naar 8-5 en 11-6. Goed uitgespeeld, 12-9 eindstand in een dik verdiende overwinning. Hendrik kon het nog steeds en scoorde 3x evenals Lydia 3x, Rob (2), Laura, Kimberley, Stef en Christiaan scoorden. Uitblinker en sleutel tot de overwinning was Stef die ongeveer honderdduizend rebounds heeft gepakt.

In Schiebroek speelde IJsselvogels 5 uit tegen NIO 6, deze ploeg was op het veld ook al 2x de tegenstander, toen werd er 1x gewonnen en 1x verloren dus ….. Alleen bij 2-1 een keer achtergestaan, verder steeds aan de goede kant van de score om na een 5-8 ruststand met een ruime 7-12 overwinning huiswaarts te keren, klasse 5e! Renee 4x, Sylvester en Marc 2x en Lisanne, Tobias, Cornel en Marijke 1x scoorden de doelpunten.
G1 was vrij.

IJsselvogels A1 speelde in Dordrecht de belangrijke uitwedstrijd tegen Oranje Wit A1 en dan zijn volgens mij ook gelijk de twee belangrijkste titelkandidaten genoemd. Zeker voor dit talentvolle A1 is het belangrijk om dit jaar kampioen te worden zodat het volgend jaar in de Overgangsklasse kan gaan acteren. Helaas werd er met 15-13 verloren, verder helaas niets ontvangen.

A2 speelde thuis tegen Maassluis A1 waar op het veld (verrassend) van werd gewonnen. Nu miste ik Alex en ook Else speelde nog niet mee. Jammer dat in de beginfase 2 goals van Christiaan met verdedigd werden afgekeurd (vanuit mijn oogpunt onbegrijpelijk) en er een 0-4 achterstand op het bord kwam. Knap teruggehaald voor rust tot 4-5 en na de 5-5 vlak na rust leek er van alles mogelijk. De puf was echter op, de schoten vielen niet meer en Maassluis won met 5-14. Is ook een stukje conditie en ritme, met z’n allen blijven trainen dus!! Christiaan 3x, Wietze en Stan scoorden.

A3 speelde tegen het onbekende Thor (R) A1. Tegenstander bleek volgens Remon wat sterker en fysieker en dat was aan het einde van de wedstrijd net beslissend zodat A3 met 7-6 verloor. Doelpunten niet bijgehouden, behalve de eerste goal van Tom en de zesde van Eline.
IJsselvogels A4 moest thuis zijn meerdere erkennen in Eureka A1 dat met 6-15 duidelijk te sterk bleek. Het kladblok met de doelpunten ligt helaas nog in de sporthal en aangezien er geen wedstrijdverslag is gemaakt laat ik het hierbij.

B1 moest helemaal naar Goes voor de wedstrijd tegen Tjoba B1. Wedstrijdkorfbal, dus daar zit wel eens een verre reis tussen. Ik begreep dat de heenweg door de spelers nog werd gebruikt om bij te slapen, eigenlijk niet eens zo’n slechte invulling voor vijf kwartier rijden. Mike en Jeffrey waren in elk geval uitgeslapen aan de start. Gelijk opgaand tot 4-5 waarin Tjoba telkens aanhaakte en langszij kwam maar goals van Laura (stip), Mike (vrije bal) en schoten van Jeffrey (2x) en Mike. Na de tips in de rust van Stef  werd de wedstrijd keurig uitgespeeld en door goals van Myrthe (1x) Jelle (2x) werd er met 4-8 gewonnen en dat is wel heel prettig als je nog zo’n eind moet terugrijden. Dank ook aan de invallers die de verre reis ook ondergingen.

IJsselvogels B2 ontving thuis Movado B1 uit Dordrecht en dat is meestal niet de leukste tegenstander om tegen te spelen. Zo ook vandaag. Ik denk dat we hier maar niet teveel woorden aan vuil moeten maken maar als spelers meer op de grond liggen dan dat ze staan terwijl er niets aan de hand is, ouders zitten te schelden en te tieren en zelfs de coach moet worden weggestuurd dan ben je blij dat de wedstrijd is afgelopen. Eindstand 4-10 na een 2-4 ruststand ondanks 3 doelpunten van Wietze en 1 van Merel. Snel vergeten en laten we hier een les uit trekken hoe het dus NIET moet.
IJsselvogels B3 was vrij.

IJsselvogels C1 kreeg in Den Haag korfballes van Ready C1 dat over veel meer dan ook veel meer lengte beschikte en dat ook nog wist om te zetten in doelpunten. Waar IJsselvogels juist wat slimmer had moeten spelen en de bal wat langer in de ploeg had moeten houden gingen we van te ver schieten waardoor alle aanvallen 1-schots aanvallen waren. Door hun lengte kon Ready juist veel schieten en dan is de 11-2 nederlaag een logisch gevolg. Een dikke pluim was er deze wedstrijd voor Roos die 3x schoot en 2x scoorde en ook nog goed afving tegen een veel langere dame. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

In Schiebroek won IJsselvogels C2 met 1-6 van NIO C1 waarvan op het veld ook al werd gewonnen. Clarissa en Siebe 2x en Casper en Esmee 1x namen de productie voor hun rekening. Wel vonden de coaches dat er een groot verschil was in felheid van de vakken. Het was misschien niet de beste wedstrijd maar de punten zijn binnen dus …… op naar de 100% taart!

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen KOAG C3 en had het een beetje aan zichzelf te danken dat het in de rust al met 3-7 achter stond. Er werden veel plaatsfouten gemaakt en de laatste 3 doelpunten van KOAG C3 waren volgens de coaches niet nodig geweest. Gelukkig ging het de 2e helft een stuk beter, er werd zelfs niets meer doorgelaten, klasse C3! Er werd ook nog 2x gescoord maar dat was net te weinig om een puntje in de wacht te slepen. Eindstand 5-7. De gelegenheidsleidsters Kim en Maaike noteerden 3 doelpunten van Diederik en 1 van Lisa en Anna.

De coaches Aron en Leon zagen IJsselvogels D1 thuis nipt winnen van Oranje Wit D2. Na een goede 1e helft die werd afgesloten met een 5-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. De 2e helft was van beduidend minder gehalte, deels door slordig spel aan onze kant en het niet benutten van de kansen en natuurlijk doordat Oranje Wit D2 meer vat op het spel van D1 kreeg. Het werd zelfs 6-6 maar gelukkig was het Loisanne die in de laatste minuten alsnog het winnende doelpunt scoorde, eindstand 7-6. Annelies en Remmert scoorden 2x en Kris, Michelle en Loisanne 1x.

In Rotterdam was Sperwers D1 de gastheer van IJsselvogels D2. Deze vereniging heeft het al moeilijk het hoofd boven water te houden en daarom snap ik de indeling van de Bond ook niet. Onze D2 kon zich naar hartenlust uitleven en keerde met een ruime 0-17 overwinning huiswaarts. Kars 4x, Luuk en Tobias 3x, Silvia 2x en Harm, Lucas, Sanne, Lotte en David 1x scoorden de doelpunten. Nu maar hopen dat de volgende tegenstander wat sterker is.

Leidster Karin moest het vandaag alleen doen want Dennis was helaas ziek, beterschap Dennis! Ze zag IJsselvogels D3 thuis tegen Vriendenschaar D3 een uitstekende wedstrijd spelen. Er werd goed gegooid en gevangen, er stond afvang en er werden zelfs veel doorloopballen genomen. Iris scoorde maar liefst 5x, Thomas en Tom 3x en Remon 2x scoorden de overige goals. A.s. Zaterdag zijn de dames aan de beurt denk ik.

Na op het veld ongeslagen kampioen te zijn geworden is IJsselvogels E1 in de zaal een klasse hoger ingedeeld. In de 1e klasse, de hoogste klasse voor E-teams, bleek de tegenstander een stuk sterker. Als je dan zelf veel vang- en plaatsfouten maak dan geef je de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt. Na een 0-3 ruststand vertrok KOAG E1 met een 0-8 overwinning richting Krimpen ad IJssel. Laat het een les(je) zijn voor de volgende wedstrijd.

Zelf mocht ik IJsselvogels E2 tegen KOAG E2 fluiten en dat was een leuke wedstrijd met best veel kansen. De 1e helft werd de bal nog te lang vastgehouden waardoor het tempo te laag lag maar de 2e helft ging dat al een stuk beter waardoor er na een 2-0 ruststand met 6-3 werd gewonnen dankzij 4 doelpunten van Marijn en 1 van Isa en Martin. Ik denk dat de coaches Mike en Jeffrey (en trainster Manon) wel tevreden waren.

IJsselvogels E3 moest evenals op het veld zijn meerdere erkennen in Nieuwerkerk E4 dat qua veldspel al duidelijk wat verder is. Ze werden op het veld ook niet voor niets kampioen. De leidsters Tamara en Anouk zagen E3 met 3-0 verliezen.

IJsselvogels F1 ontving thuis Vriendenschaar F1 uit Hardinxveld-Giessendam. Beide teams waren op het veld gedeeld kampioen geworden in de hoogste klasse en uit had F1 met 5-3 verloren hetgeen de enige nederlaag bleek. De eerste 10 minuten waren beide teams gelijkwaardig, 1-1, maar de tweede 10 minuten liep IJsselvogels uit naar een comfortabele voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk met 11-8 werd gewonnen via 6 doelpunten van Willem en 5 van Benjamin. Zaterdag wacht in Sliedrecht opnieuw een zware tegenstander, nl. Merwede F1. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 2 doelpunten van Jesca en 1 van Benjamin werd het 3-2 voor F1.

F2 was vrij.
IJsselvogels F3 speelde thuis tegen WION F2 uit Ommoord en dat deden ze uitstekend. Levi speelde zijn eerste wedstrijd en deed dat keurig terwijl Olivier vandaag het team compleet maakte. Simone en Esther (net ervoor geslaagd voor haar B-diploma, gefeliciteerd Esther) kwamen over van het oude F3 dat nu als F4 gaat spelen. Simone opende de score waarna Olivier met 2 doelpunten de ruststand op 3-1 bepaalde. De 2e helft speelde

F3 ook goed en werd er met 5-2 gewonnen dankzij nog 2 doelpunten van Olivier. Het korfschieten eindigde in 2-2 met doelpunten van Esther en Simone.
Soms vraag je je wel eens af of de Bond echt wil dat we doorgroeien naar 100.000 leden Afgelopen zaterdag speelde ons nieuw opgegeven

IJsselvogels F4 tegen OZC F1 uit Rotterdam. Deze ploeg werd op het veld ongeslagen kampioen (alle 6 de wedstrijden gewonnen) met een doelsaldo van 46-10. En daar wordt gewoon een ploeg met allemaal nieuwe kinderen bij ingedeeld die nog nooit een wedstrijd gespeeld hebben, onbegrijpelijk. Daarom hebben we F3 en F4 omgewisseld maar ook F4 kwam er deze wedstrijd niet aan te pas. Er werd de 2e helft zelfs met 5 tegen 4 gespeeld waarbij IJsselvogels een superspeler mocht inzetten waardoor Finn de allereerste “superspeler” van IJsselvogels werd. Het werd uiteindelijk 1-12 waarbij Jesse de eer gelukkig kon redden. Het korfschieten werd dacht ik met 2-3 verloren maar helaas kon ik het wedstrijdverslag, als dat tenminste gemaakt is, nergens vinden.