Cécile Slingerland en Jesca van Grieken kampioen met RTC Rotterdam

Vorige week woensdag vertrokken we (Cécile en ik) al om 7.30 uur richting Dordrecht waar we om 8.15 uur moesten verzamelen bij DeetosSnel waar om 9.00 uur het Regiotoernooi voor onder 15 jaar van start zou gaan. Nederland is verdeeld in 14 (korfbal)regio’s en al deze regio’s (ook Friesland, Groningen en Limburg) kwamen vandaag naar Dordrecht waar ze verdeeld werden in 2 poules van 7 die allemaal een keer tegen elkaar speelden. Per poule dus 21 wedstrijden van 20 minuten. Einde laatste wedstrijd 18.30 uur, dat zou dus een (heel) lange dag worden. De nrs. 1, 2 en 3 en de beste nr. 4 plaatsten zich voor de korfbalchallenge die op vrijdag 28 december in de Topsporthal in Rotterdam (naast de Kuip) wordt gehouden. Tegenstanders van Cécile, die deel uitmaakt van RTC (Regionaal Talenten Centrum) Rotterdam, waren achtereenvolgens Dordrecht, Midden Nederland, Noord West, Het Oosten, Zuid en Drenthe. In de andere poule speelden Den Haag, Rijnland, Zeeland, Randmeren, Groningen, Friesland en de Vallei.

Het team van RTC Rotterdam bestaat uit 4 dames van KCC, 2 van Nieuwerkerk (die vandaag afwezig waren vanwege kamp), 1 van KOAG en Cécile van IJsselvogels. Bij de heren 2 van KCC, KOAG en Maassluis en 1 van Nieuwerkerk en DeetosSnel (Alec speelt bij DeetosSnel in Dordrecht maar woont in de regio Rotterdam waardoor hij bij ons mee mocht spelen).

De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende: Dordrecht met spelers van o.a. DeetosSnel, Sporting Delta en Oranje Wit. Het zou, achteraf, de beste wedstrijd van het toernooi worden en dat al om 9.00 uur ’s morgens. Cécile scoorde uit een mooie doorloper gelijk de 0-1 en na 2-3 ook de 2-4 en draaide uitstekend mee in haar goed lopende vak. Deze wedstrijd was Dordrecht zeker niet de mindere maar Rotterdam schoot ongelooflijk zuiver en wist deze wedstrijd met 7-10 te winnen. De eerste punten waren binnen. De tweede wedstrijd werd met 5-3 gewonnen van Midden-Nederland maar was van een beduidend minder niveau. Dan zie je dat als je 4 goede spelers (bij hun club) bij elkaar zet dit nog geen goed vak hoeft te betekenen. Iedereen wil laten zien wat hij/zij kan maar als niemand zich voor de ander opoffert komt er dus niets uit het vak dan alleen 1-schots aanvallen en dus snel balverlies. De derde wedstrijd was tegen het eveneens nog ongeslagen Noord West (o.a. Groen Geel, Koog Zaandijk en Blauw Wit), deze wedstrijd werd met 5-3 verloren hetgeen niet nodig was geweest maar ook deze wedstrijd stond er geen team dat voor elkaar wilde werken en dat was jammer. Matthijs Alderliesten kwam op doorreis nog even langs om Cécile te zien spelen, heel leuk Matthijs, klasse! Het Oosten werd met 2-6 verslagen en inmiddels had Noord West met 6-6 gelijk gespeeld tegen Dordrecht en ook het eerste puntje laten liggen. Na 4 wedstrijden waren er nog 5 kanshebbers op de 1e plaats: Noord West 7 p., Rotterdam en Zuid 6 p., Drenthe 5 p. en Dordrecht 4 p. De topper tussen Noord West en Zuid (o.a. DSC en Rust Roest) werd verrassend met 7-8 gewonnen door Zuid waardoor wij nu samen met Zuid aan de leiding gingen met nog 2 wedstrijden te gaan. De volgende wedstrijd was tegen medekoploper Zuid, een wedstrijd die tot 3-3 gelijk op ging maar toch met 6-3 door Rotterdam werd gewonnen, gevolg: alleen aan de leiding. Drenthe zou de laatste tegenstander zijn maar die hadden de moed al opgegeven gezien de 0-11 nederlaag tegen Noord West. Wij wonnen deze wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk met 10-3 en eindigden zo op de 1e plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden, een uitstekend en eervol resultaat. Noord West werd 2e met 9 punten voor Dordrecht dat met 8 punten 3e werd. Het duel tussen de beide nummers 4 tussen Zuid en de Randmeren werd met 8-7 gewonnen door de Randmeren waardoor ook zij zich plaatsten voor de challenge op vrijdag 28 december samen met Nr. 1 Friesland, nr 2. Rijnland en nr. 3 Den Haag uit de andere poule. Om ongeveer 18.45 uur was de prijsuitreiking en kregen de 2 kampioenen, Rotterdam en Friesland, een heerlijke taart uitgereikt en na een bezoekje aan de Mac reden we om 20.30 uur Gouderak weer binnen. Het was een lange, maar ook een heel mooie dag geweest!

Donderdag 25 oktober nam Jesca van Grieken met RTC Rotterdam onder 13 jaar deel aan het Regiotoernooi dat gehouden werd bij WION in Ommoord en bij KCC in Capelle ad IJssel. De poule van Rotterdam speelde al haar wedstrijden bij WION in Rotterdam-Ommoord. Ik ben ’s middags even bij Jesca wezen kijken. Rotterdam speelt met spelers van Nieuwerkerk, KOAG, KCC en Jesca van IJsselvogels. Ook Jesca moest al om 9.00 uur haar eerste wedstrijd spelen waarin met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen Rijnland en dat is al jaren één van de titelkandidaten. Daarna werd met 1-11 gewonnen van Groningen (kom je helemaal voor uit Groningen ……) waarin Jesca liefst 3x scoorde. De derde wedstrijd werd Zuid met 9-4 verslagen waardoor Rotterdam met 5 punten uit 3 wedstrijden tot de betere teams in haar poule hoorde, maar ….. kon het ook kampioen worden? De topper tegen Noord West werd nipt met 5-6 gewonnen waarbij Jesca het laatste en winnende doelpunt scoorde. De 5e wedstrijd was tegen Drenthe en werd onnodig spannend gemaakt. Na een 3-3 ruststand wilde de bal er aan weerskanten maar niet in, een dame van Nieuwerkerk kwam 2 minuten voor tijd in het veld en met haar eerste verre schot zorgde ze voor de benauwde 3-4 overwinning. Ook de laatste wedstrijd tegen de Randmeren was een bijzonder spannende en werd nipt met 8-7 gewonnen waardoor Rotterdam met 11 punten uit 6 wedstrijden keurig op de 1e plaats eindigde, klasse Rotterdam en Jesca!

IJsselvogels kan en mag trots zijn op twee zulke toppers!

Wim Slingerland.