VEO Camera

Sinds de zomer beschikken we dankzij de Rabobank Hollandse IJssel over een camera die automatisch kan opnemen. Je zet de camera neer, upload na de wedstrijd de beelden en het monteren ervan gaat automatisch. Een voorbeeld van een opname is deze A1 oefenwedstrijd:

Waarom deze camera?

Eind 2019 kwam uit 1 van de brainstormsessies van het IJsselvleugels project naar voren dat wedstrijdanalyse en daarmee meer en makkelijkere opnames van wedstrijden een grote wens was. Begin 2020 zijn we op zoek gegaan en in aanraking gekomen met dit systeem. Gemak staat voorop aangezien je geen cameraman/vrouw nodig hebt en het monteren en uploaden van zelf gaat.

Hoe neemt de camera op?

De camera filmt met 2 losse camera’s: 1 links 1 rechts. Oftewel hij neemt altijd het hele veld op. Vervolgens volgt hij via software de bal en monteert de beelden. Je kan als je wilt echter ook altijd zelf het hele veld zien. Je kan ook de wedstrijd als MP4 downloaden.

Wie mogen de camera gebruiken?

Alle trainers/coaches van alle jeugd en seniorenteams mogen de camera inzetten. Enige beperking is dat we per dag maximaal 3 teams kunnen filmen, waarna de camera “vol” zit/batterij leeg is en eerst zijn beelden moet uploaden.

Hoe vraag ik de camera aan?

De camera is aan te vragen door Stefan even aan te schieten danwel te mailen naar vleugels@ijsselvogels.nl Uiteindelijk willen we het beheer bij iemand anders krijgen…… De camera wordt vervolgens afgegeven/opgehaald waarna je eindverantwoordelijk ervoor bent. Hoewel diefstal van de camera weinig zin heeft (het apparaat is alleen voor ons account te gebruiken) kan alles kapot of ontvreemd worden. Kortom het gebruiken van de camera neemt met zich mee dat je ervoor verantwoordelijk bent. Na je wedstrijd ruim je hem weer op en geef je de camera of aan de volgende die hem heeft aangevraagd danwel leg je hem bij de bar of lever je hem weer in bij Stefan.

Hoe lang duurt het voordat mijn wedstrijd online staat?

Uploaden is ongeveer een uur maar het monteren duurt ongeveer 12 uur.

Kan iedereen de wedstrijd zien?
Je kan zelf kiezen of de wedstrijd door iedereen te zien is of niet. Je kan het ook delen met je tegenstander (of niet).
Hoe lang blijven de beelden beschikbaar?

Na een half jaar worden de beelden verwijderd.

Kan je ook delen van de wedstrijd markeren?

Tagging is onderdeel van het programma. Als je ingelogd bent op VEO kan je momenten markeren die van belang waren voor je zelf of je spelers.

Hoe zet ik de camera neer?

In de doos is een handleiding hoe je het monteert op het statief. De eerste keer dat je de camera gebruikt krijg je uitleg.