Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 27 april 2024

Vanwege Koningsdag was er afgelopen zaterdag geen competitie maar er werden doordeweeks wel 2 wedstrijden gespeeld en wat voor een wedstrijden. Zie hieronder:

Nieuwerkerk 4 – IJsselvogels 3   17-19    Afgelopen donderdag mochten wij de derby tegen Nieuwekerk 4 spelen. Zo’n wedstrijd tegen de buurtjes ben je altijd extra gebrand om te winnen natuurlijk 🙂 Er stonden weer een hoop oude bekenden op het veld. Helaas moesten wij Dirk, Bas en Victor missen vanwege blessure en ziektes, maar met Kevin en Jesse in de basis stonden we klaar om de punten mee naar huis te nemen. Vanaf het eerste fluitsignaal waren beide teams vastberaden om de overhand te krijgen met in  5 minuten tijd al 2-2 op de klok. Onze aanvallen waren goed en er werd via verschillende personen gescoord. De buurtjes hadden het lastig in de aanval, vooral hun topscoorder (oude bekende Jasper Marck), want Jesse stond als een echte marinier strak te verdedigen, waardoor hij geen ruimte kreeg (klasse!!). We gingen met  9-13 de rust in.  Een goede 1e helft, waarbij we met elkaar één taak hadden ‘gefocust blijven verdedigen en niet terug zakken’. In de 2e helft wist nieuwekerk weer dichterbij te komen en werd het met nog een paar minuten op de klok 15-15 en werd het nog heel spannend…. Gelukkig wisten we ons koppie erbij te houden en wisten we de winst over de streep te trekken! Eindstand: 17-19. Doelpunten  Kevin 4x, Kirsten 4x, Jesse 4x, Coen 1x, Manon, 1x, Leon 1x, Tamara 1x, Anne 1x, Tim 1x en Benjamin 1x. Leuk om te zien dat er zoveel publiek was om ons aan te moedigen, bedankt allemaal! 🙂 Groetjes, Tamara .

Reeuwijk MW1 – IJsselvogels MW1   13-15     De MW heeft weer eens een wedstrijd. Patrick op vakantie, Matthijs al een paar dagen ziek, Hendrik fysieke klachten, Ruud druk en laat, Casper nog een stuk later… het is weer duidelijk wie het sterke geslacht zijn. 6 topfitte dames waren er gelukkig ook bij! Gelukkig wilde Jelle mee om al die halfjes van de MW te helpen aan een volledig team en dat was maar goed ook. Meivakantie in april en dan ook nog eens frisjes, ondershirts in overvloed, jassen en truien zo lang mogelijk aan en iemand schoot zelfs in met handschoenen aan. Traditie: 1-0 achter (de vaste lezers weten niet beter), maar gelukkig was daar Marieke met de specialiteit van het huis en een hele mooie gelijkmaker. Hendrik liet zien hoe je scherp aanvallen afrondt en schoot er snel twee binnen en het eerste gaatje was er. Jelle na een aanval van 3 seconden (bal breed – er staat vang – schieten) maakte 2-4 maar Reeuwijk egaliseerde met 2 goals van afstand: 4-4. Daarna goede rustige aanvallen waarin Jelle 2x de korf vond: 4-6. Bij Matthijs het tankje al leeg dus Joost erin en op 4-7 (Casper) en 5-8 (Jelle) was het gaatje 3 goals. We waren nog niet van Reeuwijk af, ze sloten aan naar 7-8 waarna Hendrik tot z’n eigen verbazing een vrije bal ging nemen en resoluut binnen schoot. Dat Judith van afstand daarna nog een bal erin peerde was een mooie bonus waardoor met 7-10 werd gerust. Tips in de rust: opletten MW, scherp beginnen, niet meteen doelpunten tegen krijgen de tweede helft en het gaatje juist uitbreiden. Uiteraard: Reeuwijk scoorde binnen 5 minuten 2 keer en stond op 9-10. Een schot van Christa stuiterde er met een mazzeltje in (9-11) en Joost van afstand maakte 9-12. Wat wissels bij Reeuwijk brachten wat nieuwe impulsen, van ver viel de 10-12 waarna Casper en z’n tegenstander felle 1-tegen-1-duels uitvochten in aanval en verdediging. De eerste scores waren voor Casper die 2 keer een stip meekreeg omdat zijn heer ‘m niet meer kon houden en aan de handrem moest trekken (10-14) maar diezelfde heer maakte er ook weer 2 waardoor het met 12-14 spannend ging worden, zeker toen vrij snel 13-14 viel en de rust in onze vakken soms ver te zoeken was. Daar hebben we nog wel wat te leren… Gelukkig frommelde Marijke een bal goed in de handen van Casper die de doorloopbalkans prima afmaakte en de 13-15 stand bleef de laatste 4 onrustige en spannende minuten op het bord staan. Een knappe zege wat mij betreft in een veel leukere wedstrijd dan in het najaar. Opvallend is dat uitgerekend alleen Jelle een hele wedstrijd heeft gespeeld. Met 4 goals (allemaal in de eerste helft) samen met Casper (4) topscorer, ook Hendrik (3), Christa, Joost, Judith en Marieke vonden de korf. Na de wedstrijd werd nog uitgebreid het korfbalfeest van afgelopen zaterdag geëvalueerd. Nu een paar weken winterstop en over drie weken de return, thuis tegen Reeuwijk. Matthijs Alderliesten.