Topprestatie

15 april 2023. PKC wordt in Ahoy landskampioen bij zowel de senioren (33-20) als de junioren (21-19). Bijna heel IJsselvogels loopt lekker onder een strakblauwe lucht op het veld om zich met oefenwedstrijden voor te bereiden op de voorjaarsveldcompetitie. Sommigen gaan na hun wedstrijd snel door naar Ahoy om de besten van Nederland te zien.

En twee van de besten, die reden ook vanuit Moordrecht. Ongetwijfeld ruim op tijd vertrokken Hans en Stefan na eerst nog een bezoekje aan ons eigen veld richting Ahoy. Vorig jaar als reservescheidsrechters aanwezig maar nu scheidsrechters van de finale hoofdklasse A-jeugd. De twee beste juniorenteams van Nederland en dan gewoon twee scheidsrechters van IJsselvogels. Wat mij betreft hoort dit in een rijtje met andere hoogtepunten uit de clubgeschiedenis: Nederlands kampioenschap A1, Nederlands kampioenschap C1, wedstrijden tegen Nederlands team, etc.

Wekelijks met z’n tweeën op pad en daarna de wedstrijd terugkijken (en andere wedstrijden terugkijken en analyseren), de ploegen van de komende wedstrijd bekijken en natuurlijk praten over van alles en nog wat. Zie ook hun eerdere stukjes op de site (https://www.ijsselvogels.nl/kom-op-scheids-kleedkamer-geheimen/ / https://www.ijsselvogels.nl/kom-op-scheids-ik-heb-de-rebound/). De laatste twee seizoenen regelmatig aangewezen in de Reserve Korfbal League, de Hoofdklasse, de A-hoofdklasse, play-offs, de finale van de Reserve Korfbal League (zowel in 2022 als 2023). Mooie affiches, die ook nog eens wekelijks meetellen om genoeg scheidsrechters te leveren.

En dan, in de korfbaltempel van Nederland, Ahoy, een zaal zonder muren, de wedstrijd leiden. Coachen, sturen, beslissen, begeleiden. Een puike wedstrijd, die ook nog eens heel spannend was (tot 1 seconde voor tijd stond het 20-19). Hier kunnen beginnende scheidsrechters en scheidsrechterskoppels een voorbeeld aan nemen.

De vereniging mag trots zijn op jullie. Er was support in Ahoy maar op het veld hoorde je ook de gesprekken gaan over hoe jullie het doen en gingen doen.

Hans en Stefan: gefeliciteerd en bedankt!

Matthijs

 ·         Bekijk de hele finale terug: https://eyecons.com/videos/finale-a-jeugd-dvotransus-a1-pkcvertom-a1-23587

 ·         Highlights juniorenfinale: https://eyecons.com/videos/game-highlights-junioren-finale-dvotransus-a1-pkcvertom-a1-23586

 ·         Samenvatting: https://eyecons.com/videos/samenvatting-junioren-finale-dvotransus-pkcvertom-23754

 ·         Lees ook een neutraal verslag op https://www.korfbal.nl/kenonz-korfbal-league-recap-korfbalfinale/


Foto’s: PKC fotografie