Hoe vloog de bal… in de week van 12 oktober 2013?

Waar de vrijdag- en zaterdagavond gekenmerkt werden door uren regenval, was het over het algemeen op zaterdagochtend en –middag aangenaam weer om op of langs het veld te vertoeven. En dat is lekker om te spelen, maar ook voor alle coaches en scheidsrechters die er toch altijd maar weer staan. Een wisselvallige dag qua uitslagen, waarbij alle B- en C-teams verloren. 25 wedstrijden, 10 keer winst en 15 keer verlies op de wedstrijdformulieren. Topscoorders van de week uit de familie Marck: Jasper (1e) en Yoran (A1, zowel woensdag als zaterdag) scoorden zesmaal.

Het 1e had een belangrijke wedstrijd op het programma staan. In de strijd in de onderste regionen van Overgangsklasse D was na vier nederlagen op rij een overwinning tegen Sporting Trigon 1 eigenlijk het enige wat telde. Sporting Trigon miste twee vaste heren uit het team, maar kon in de eerste helft prima mee. Na een 2-2 tussenstand werd uitgelopen naar een 6-2 voorsprong. Via 6-4 werd een groter gat geslagen van zeven punten: 11-4. Sporting Trigon wist vlak na rust nog terug te komen tot 11-8 en 12-9, maar hierna was het 1e heer en meester. Via 14-10 werd het maar liefst 22-10 en werd er afgesloten op een ruime 23-11 eindstand. Dure punten in de pocket! Nu in de komende wedstrijden zorgen dat de teller van de tegendoelpunten niet te veel oploopt en het mogelijk maken om nog een aantal punten te pakken. Alle basisspelers kwamen tot scoren: Jasper (6x), Karen (4x), Dirk, Hans en Kevin (3x), Marina, Mariska en Manon scoorden terwijl ook de ingevallen May de korf wist te vinden. Door deze overwinning komt het 1e op 4 punten, evenals Sporting Trigon 1 (dat al een wedstrijd meer heeft gespeeld) en Albatros 1 uit Zwijndrecht. Op zaterdag 19 oktober wordt de laatste najaarswedstrijd op het veld gespeeld tegen Die Haghe 1 in Den Haag.

Op dinsdagavond speelde het 2e thuis tegen KOAG 3, dat bij winst gelijk kon komen met het 2e. Ik heb de eerste helft gezien, jullie waren een stukje beter, wisten dat niet direct in een groot puntenverschil uit te drukken en de wedstrijd bleef spannend. Na rust kon de scheidsrechter (die in het donker volgens mij niet alles goed zag) de wedstrijd niet meer in toom houden, wat zelfs tot een rode kaart heeft geleid. In elk geval werd er wel gewonnen: 13-11. Het 2e speelde op zaterdag thuis tegen TOP/Justlease.nl 5. Van Victor gehoord dat via een 3-3 ruststand (!) met 14-5 werd gewonnen tegen deze hekkensluiter. Tweemaal geen doelpuntenmakers bekend, houd s.v.p. de score even bij en doe een verslag in het bakje!

Het 3e doet het goed in R3T, maar liep vandaag tegen ONDO 2 in Middelburg tegen duur puntenverlies aan. Erwin (4x), Bas (2x), Brenda, Louise (in haar laatste wedstrijd voor de Afrikareis) en Pascal scoorden.

Het 4e is nog steeds in de jacht naar het herfstkampioenschap, hoewel het volgende week nog koploper ADO 3 op bezoek krijgt. Vandaag leidde deze jacht naar het gras in Gouda waar je niet alleen met een ander type veld te maken hebt, maar ook met Gemini 2. Een vreemde ploeg (en vereniging, als je het mij vraagt) waar meer gemekkerd werd dan gekorfbald. Een bedroevende scheidsrechter erbij en het werd een wedstrijd van hard bikkelen voor de punten. Na een 1-3 voorsprong kwam het 4e op een 5-3 en 6-4 achterstand en bij 6-5 was het tijd voor de thee. Na rust hetzelfde spelbeeld, totdat we doorkregen dat we ons niet van de wijs moesten laten brengen door de geelzwarte tegenstanders. Via 9-7 achter een kwartier voor tijd doorgestoomd naar 9-12 waarna de 10-12 voor de statistieken was. Een overwinning met de nodige zenuwen maar wel op karakter binnengesleept. Rob was goed op dreef met 5 goals, Marieke en invaller Christiaan 2x en Stefan, Stef en Sascha scoorden de belangrijke goals. Knappe zege, volgende week komt koploper ADO op bezoek.

Het 5e moest het doen zonder Cornel, die op een bedje aan de Turkse zwembaden lag op plaatsen waar de temperatuur 20 graden hoger lag dan op het winderige veld. Met de heenwedstrijd (5-1 verlies) tegen Nieuwerkerk 11 nog in het geheugen wordt scherp gestart. Een 4-1 voorsprong wordt gepakt en bij 4-2 tijd voor rust. Halverwege de tweede helft komt Nieuwerkerk langszij (4-4) en na een heel spannende slotfase snoept Nieuwerkerk helaas de zege mee (6-7). Lisanne en Renee (2x), Wouter en Karin scoorden. Een puntje zat er zeker in. Hiervan leren en volgende keer beter!

A1 had doordeweeks een bekerwedstrijd tegen Movado A1 dat een klasse lager speelt dan onze A1. Het klasseverschil was heel duidelijk te merken want Movado werd met 20-3 terug naar Dordrecht gestuurd. Yoran (6), Aron (5), Jeanine (4), Coen (3), Schalk en Nathan zorgden voor de grote productie. Op zaterdag werd voor de competitie gespeeld tegen hekkensluiter Sporting Delta A2. Ook hier een walk-over: Yoran (6), Nathan (5), Aron en Coen (2) en Jeanine scoorden in de met 16-2 gewonnen wedstrijd. Nog één keer naar Zeeland en bij Swift A1 winnen en dan als koploper naar de zaalcompetitie.

A2 speelde zichzelf van de laatste plaats in de poule af door thuis knap van nummer 2 Maassluis A1 te winnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd het verschil lang niet groter dan één punt, maar werd een 6-7 achterstand wel omgebogen naar een 10-7 voorsprong waarna er met 11-8 werd gewonnen. Uitblinker vond ik hier Christiaan Verwoerd die A2 scorend (5 treffers, waarvan 3 in het laatste kwartier) en verdedigend op sleeptouw nam. Leon (2), Alex (2), Stan en Lisa maakten de andere goals. Goed gedaan A2!

A3 mocht thuis spelen tegen Gemini A1. Marina zag dat A3 eigenlijk niet in gevaar kwam en rustig aan uitliep naar een 16-6 overwinning. Tom (4x), Remon en Peter (3x), Mike en Nikki (2x), Eline en invaller Jeffrey scoorden. Jullie stevenen af op de tweede plaats in de poule, ik zie koploper Vlaardingen A1 geen fout meer maken.

A4 reed naar het nog puntloze KCR A4 in Ridderkerk. Er werd nog wel een 2-3 voorsprong gepakt, maar daarna werd vergeten te scoren en stond opeens 7-3 op het scorebord, 8-4 voor de statistieken. Bas, Daan, Kim en Jodie scoorden.

B1 had nog kansen om een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap af te dwingen, dan moest er wel gewonnen worden van en bij Vriendenschaar B1, dat in alle andere gevallen kampioen zou zijn. En eerlijk is eerlijk, als je dan na een kwartier met 6-0 achter staat dan ben je óf niet scherp genoeg (te slap) aan de wedstrijd begonnen, óf de tegenstander is veel beter. Twee redenen waarom B1 dus geen kampioen kon worden. Gelukkig werd er nog wel meegescoord, maar 14-5 lijkt me een hele duidelijke uitslag. Jammer. Wel in het voorjaar als nummer 2 naar de kampioenspoule. Noël (3x), Jeffrey en Laura scoorden.

B2 heeft het zwaar op het veld, er werd nog geen wedstrijd gewonnen. Toch zijn jullie er soms dichtbij en ook vandaag tegen Movado B1. Er werd een 4-0 voorsprong gepakt door 2 goals van zowel Stefan als Robert, maar daarna 6 goals op rij tegen is niet goed voor de voorsprong. Daarna achter de tegenstander aangelopen, niet meer op voorsprong gekomen en zuur met 8-9 verliezen. Dave (3x) en Aniek maakten de andere 4 goals. Toch zie ik het wel goedkomen onder leiding van jullie trainers Gert Jan en Sijmen!

B3 speelde na 3 thuiswedstrijden voor het eerst een uitwedstrijd, vandaag bij KOAG B1. Ik vraag me dan allereerst af wat KOAG B1 in de 5e klasse doet, die speelden vroeger rond de 1e klasse maar je weet het nooit met een lichting spelers. In elk geval kon B3 een grote stap richting het kampioenschap zetten door in Krimpen te winnen. Maar… was B3 afgeleid door het meisjesteam of overmand door de druk van de titelrace? In elk geval werd met 5-2 verloren ondanks goals van Thirza en Maarten. Jullie staan op 6 punten uit 4 wedstrijden, terwijl er vier achtervolgers zijn met 6 punten uit 5 wedstrijden… dat wordt nog spannend. Jullie moeten nog twee wedstrijden spelen, maar het is wel jammer dat er zoveel afschrijvingen zijn. Natuurlijk enerzijds om met je team kampioen te kunnen worden, maar anderzijds is het voor het wedstrijdsecretariaat ook elke keer puzzelen…

Hans was bij C1 trots na de wedstrijd tegen Pernix C1. Ondanks het 11-9 verlies had hij een prachtige wedstrijd gezien waarin C1 heel de wedstrijd achterstond. Misschien was een voorsprong halverwege de wedstrijd de doping geweest om de wedstrijd binnen te slepen, maar na een 7-2 nederlaag een week eerder is er veel vooruitgang en 9 goals is ook keurig. Hopelijk worden jullie in de laatste veldwedstrijd of in de zaal wel beloond met punten, maar ik denk dat jullie er wel gaan komen. Stefan (4), Angela en Roos (2) en Noortje maakten de treffers.

C2 speelde tegen WION C1 om de tweede plaats in de poule. Cindy zag vanaf de kant dat helaas het uitverdedigen onnodig balverlies opleverde, iets wat direct door de tegenstanders werd afgestraft. Een beetje winnaarsmentaliteit ontbreekt nog bij jullie en mede daardoor werd (een tikkeltje onnodig) verloren met 3-6, ondanks goals van Casper, Esmee en Luc.

C3 heeft het zwaar als jong C-team. Ondanks de goede trainingen van Brenda is het op zaterdag lastig spelen, zeker als de tegenstander al kampioen is. Dirk zag C3 vandaag met 2-15 verliezen, ondanks goals van Frank en Edwin. Serieus blijven/gaan trainen en dan worden jullie vanzelf beter!

D1 was vanmorgen niet opgewassen tegen Maassluis D1 en verloor helaas met 1-7 ondanks de openingstreffer van Dano.

D2 had de kans om kampioen te worden in de uitwedstrijd bij concurrent KOAG D2. Om nog kampioen te worden moesten ze winnen danwel minimaal gelijkspelen. Er werd helaas niet goed geplaatst en gevangen waardoor KOAG de overhand kreeg. Mede door 1 terechte stip en een vrije worp kwam KOAG op 4 punten voorsprong (4-0). In de 2e helft kon Harm nog 2 doelpunten scoren zodat het leed enigszins werd verzacht. Nog 1 wedstrijd te spelen en daarna nieuwe kampioenskansen in de zaal opzoeken!

Karin had bij D3 een grote tas meegenomen om de twee punten in mee naar huis te nemen. Gelukkig maakte D3 het waar en werd er met 1-6 gewonnen van Oranje Nassau D2, dankzij liefst 4 goals van Iris B en treffers van Remon en Giovanni. Middenmootje voor jullie.

E1 speelde haar kampioenswedstrijd tegen Vitesse E2. En ondanks de koude armen en benen, het schurende kunstgras en wat traantjes links en rechts werd fanatiek gestart. Na een 2-0 voorsprong halverwege de eerste helft de vakwissel, waarna het beter ging lopen en werd met lengteoverwicht uitgelopen naar 6-0. Na rust hetzelfde beeld, Vitesse scoorde nu gelukkig ook nog en met 11-2 was de winst binnen. Jullie zijn nu kampioen, volgende week worden jullie gehuldigd. Sijmen (3), Evi, Yana, Cecile en Lieneke (allemaal 2x) scoorden. Gefeliciteerd E1!

E2 ging onder leiding van Liesbeth op pad naar KCC E2. Spelen tegen de kampioen was lastig, maar het ging al beter dan in de thuiswedstrijd, er werd beter overgespeeld en er waren meer kansen. Kirsten wist te scoren na mooi aangeven van Marijn, KCC won uiteindelijk met 5-1.

E3 speelde bij KOAG E2 een kansloze wedstrijd en ondanks de inzet was de aandacht er niet altijd bij. Martin viel goed in maar kon de 7-0 eindstand niet voorkomen.

F1 won met 1-7 bij PKC F1 en is zelfs nog in de race voor het kampioenschap. Verder geen gegevens ontvangen.

F2 speelde onder leiding van Marijn tegen Korbis F1. Marijn zag een gelijkopgaande wedstrijd waar Korbis net iets groter was en beter overspeelde. Als F2 de bal sneller bij een vrijstaande speler weet te krijgen, dan is er veel mogelijk, maar daar zal dan hard op moeten worden getraind! Helaas werd met 1-2 verloren ondanks een goal van Stijn en werd ook het korfschieten nipt verloren: Finn en Olivier wisten de 2-3 niet te voorkomen.

Jodie en Kim zagen F3 niet opnieuw stunten tegen kampioen Vriendenschaar F2. Na een gelijkspel twee weken geleden, was Vriendenschaar vandaag ruim beter: 0-7. Ondanks dat Jesse veel ballen kon onderscheppen was het gooien en vangen over het algemeen niet goed genoeg. Natuurlijk wel iets om te trainen in de komende weken. Ook hier werd het korfschieten met 2-3 verloren (voor jullie voor het eerst een nederlaag bij het korfschieten), Lienke en Jesse scoorden.

Matthijs