Hoe vloog de bal – 13 april 2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 13 april 2019.

Een dag vol oefenwedstrijden en normaal worden daar geen verslagen van gemaakt. Dit keer een verslag ontvangen van E1 en E6 die we zullen publiceren. A.s. Zaterdag 20 april weer een volledig veldcompetitieprogramma waarbij de wedstrijdteams doorgaan met waar ze gebleven zijn halverwege de maand oktober en alle overige teams aan een heel nieuwe 2e helft veldcompetitie beginnen, succes allemaal!

Wedstrijdverslagen inleveren voor maandagavond (22 april) 20.00 uur, dinsdagmorgen ga ik op vakantie en is het te laat om nog wat in te sturen!

Eerste veld wedstrijd van E1, gelukkig eerst een oefenwedstrijd in Leiden tegen Sporting Trigon E1. Topcoaches Hans en Jan Willem nemen de taak van Sam en Dano over. De mannen hebben zelf een wedstrijd. Ik hoop gewonnen ? David weet al snel een mooi punt te maken 0-1 Trigon scoort snel punt tegen. 1-1,2-1 ,3-1,4-1. Maar gelukkig komt David weer in actie 4-2. Korte Rust. Goede tips van Hans en Jan Willem. Wees verder met de wedstrijd. Tover truc van David, schoen vloog uit. De kids van IJsselvogels Spelen de bal goed rond. Ook bij leiden vliegen de schoenen uit. Nieuw veld seizoen nieuwe schoenen, even wennen veters moeten iets strakker ? IJsselvogels heeft veel kansen maar helaas, 5-2,6-2,7-2. Rust. Na de rust maakt David 7-3. 8-3,9-3,10-3,11-3,12-3,13-3 – Rust – Verschil steeds groter en de koppies gaan een beetje hangen. ? 14-3, Yes Sil weet te scoren en ze bloeien korte tijd weer op14-4 Sil, 15-4,16-4,17-4,18-4 ?? Gelukkig Lara scoort en het verschil is niet al te groot 18-5. Was pittig Gelukkig was het een oefenwedstrijd. Fijne week ☀️☀️☀️ Sandra.

Zaterdagmorgen 9.00 Hoogvliet. In de frisse ochtendgloren verkenden 2 teams van IJsselvogels het veld. De ene speler ingepakt met thermoshirt en lange broek, de ander al huppelend in korte broek en korte mouwen. Wat is het toch heerlijk om lekker buiten te zijn…Beetje koud, windje en een zon in je gezicht.. Onze E6 spelers hadden er in ieder geval zin in! Deze wedstrijd was Elynn uit E5 zo aardig om bij ons in te vallen in plaats van bij haar eigen team te spelen. Dank je wel Elynn! We moesten even wennen aan “het tegen de zon in spelen en schieten” want waar was de korf? Al snel hadden we de wedstrijd goed onder controle. Iris scoorde de 0-1 en het enthousiasme groeide. Het spel brak open en we gingen echt een wedstrijd spelen. Gericht overgooien en kijken naar elkaar, zoeken waar de mogelijkheden zijn. Hierdoor kreeg Iris nog een kans voor de 0-2. Nikantes kwam terug en maakte de 1-2. Even waren we van slag, maar de zon brak door en we herpakten ons prima. Iris had de smaak te pakken en maakte de 1-3. Wauw! Keurige schoten, zelfs een mooi afstandsschot. Heel knap Iris! Ook de andere spelers kregen vertrouwen en groeiden in de wedstrijd. Elynn had een snelle tegenstander maar toch kon ze hem goed bijhouden en zorgde ze ervoor dat hij geen kansen kreeg. Yannick heeft zijn tegenstander het moeilijk gemaakt en liet hem geen doelpunt maken door weer top te verdedigen. Sarah speelde goed samen en was zeer actief ruimte aan het creëren. Iris maakte hier positief gebruik van en kon telkens van haar tegenstander wegdraaien. 1-4 en ja hoor zelfs een 1-5!!! Er werd gedanst en gesprongen op het veld. Wij waren al tevreden. Maar het was nog niet klaar. Elynn schoot een schitterend schot en maakte de 1-6. Onze topscoorder van de dag Iris was zo in vorm dat zij in stijl afsloot met een pareltje. 1-7. Geweldig knap gedaan allemaal!! Het was teamwork en een leuke positieve start van het buiten seizoen! Ik heb er zin in! Judith.

F1, F2, F3 en alle nieuwe welpen opgelet!!!!! Op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en vrijdag 26 april is er GEEN training voor jullie!

Midweekteam en Recreanten opgelet! Op woensdag 24 april ben ik op vakantie waardoor ik geen trainen kan geven. Mochten jullie wel op woensdagavond van 20.15 – 21.15 uur willen trainen dan zullen jullie dit onderling met elkaar moeten regelen.