Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 17 februari 2024

Afgelopen week werden er in totaal 6 wedstrijden gespeeld. Twee op doordeweekse dagen en de andere 4 afgelopen zaterdag. Alleen van E1 een wedstrijdverslag ontvangen, dit keer eens een keer niet van vaste reporter Marco maar van Cécile, bedankt! Van de overige 5 wedstrijden van het 5e, 6e, B2, C1 en E3 helaas niets ontvangen, jammer!!

Ik zou een overzicht geven hoe alle teams er voorstaan met nog 4 zaterdagen te gaan maar dat doe ik volgende week als iedereen weer thuis is. Wel kan ik verklappen dat er maar liefst 10 teams van IJsselvogels nog kans maken op het kampioenschap en dat zijn het 1e, 3e, 5e, B1, C1, E3, E4, F1, F2 en F3. Een enkel team heeft het niet meer in eigen hand maar je weet maar nooit hoe de bal vliegt!

IJsselvogels B1 en F1 zijn nog steeds in de race om de 100% taart van Bakker Johan.

IJsselvogels F2 is zaterdag 2 maart “Team van de Week” als IJsselvogels 1 om 16.10 uur de topper tegen koploper Phoenix 1 uit Zoetermeer speelt. Bij winst is IJsselvogels 1 de nieuwe koploper.

IJsselvogels 5 – Twist 7 13-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De supporters waren in grote getale afgekomen op de enige thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag. Tegenstander was Twist 7 uit Vlaardingen dat bij winst gedeeld koploper zou worden. Het 5e heeft nog een kleine kans op het kampioenschap maar dan moet het zelf alles winnen en is het afhankelijk van een kleine misstap van de concurrentie. Binnen 15 sec. scoorde Louanne al van afstand 1-0 en nog geen 3 minuten later was het Mick die van onder de korf 2-0 op het scorebord zette. Helaas stond het 10 minuten later 2-4 voor de tegenstander die liet zien niet voor niets kampioenskandidaat te zijn. Een korte kans van Tom betekende 3-4 waarna Yaël (is het korfballen nog niet verleerd na lange tijd niet meer te hebben gespeeld) van afstand voor de gelijkmaker zorgde, 4-4. Een mooi afstandsschot van Twist betekende 4-5 maar met nog 4 minuten op de klok waren het opnieuw Louanne en Yaël die beiden van afstand 5-5 en 6-5 scoorden waardoor het 5e met een nipte 6-5 voorsprong de rust inging. Peter, Karlijn en Remon waren inmiddels in de ploeg gekomen voor Boas, Lisa en Tom. Remon gaf gelijk zijn visitekaartje af door 7-5 te scoren gevolgd door het 3e doelpunt van Louanne, 8-5. Na 8-6 was het Nikki die van dichtbij een mooie pass van Remon wist te verzilveren, 9-6. Helaas stond het 7 minuten later opnieuw gelijk, 9-9, en dat allemaal met nog 12 minuten te spelen. Nikki van afstand en Remon van iets dichterbij zetten het 5e weer op een 11-9 voorsprong waarna Mick vanaf de stip 12-9 scoorde. Nog één keer deed Twist iets terug, 12-10, waarna Remon met zijn 3e doelpunt vanaf de stip de eindstand op 13-10 bepaalde. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Louanne en Remon 3x en Yaël, Nikki en Mick 2x. Complimenten aan het hele team voor het vertoonde spel en aan scheidsrechter Ruud die de wedstrijd goed in de hand had en aan zijn zoon voor het bedienen van het scorebord. Wim.

IJsselvogels 6 – ODO 4 14-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Op een doordeweekse avond ontving IJsselvogels 6 thuis ODO 4 uit Maasland dat één plaatsje hoger op de ranglijst stond. Door de fraaie 14-9 overwinning wisselden beide teams van plaats op de ranglijst waardoor het 6e nu op de 3e plaats staat met nog 3 wedstrijden te gaan. Verder helaas geen nieuws!

Fortuna B3 – IJsselvogels B2 14-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis nipt met 1 doelpuntje verloren van kampioenskandidaat Fortuna B3 uit Delft. Ook nu bood B2 goed tegenstand maar keerde het helaas met een 14-10 nederlaag huiswaarts. A.s. Zaterdag komen jullie als één van de twee teams van IJsselvogels in actie als jullie om 15.15 uur thuis tegen HKV / Ons Eibernest B1 spelen. Uit werd het 7-7, volgt nu de eerste overwinning ….., zou mooi zijn, succes!

Groen Geel C3 – IJsselvogels C1 4-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. C1 moest afgelopen zaterdag helemaal naar Wormer om tegen concurrent Groen Geel C3 te spelen. Thuis werd hier, volkomen onnodig, met 4-5 van verloren. De tegenstander weigerde , op verzoek van ons vanwege enkele vakantiegangers, de wedstrijd te verzetten en dacht de punten al binnen te hebben. Helaas weet ik niet hoe het scoreverloop was en wie er allemaal gespeeld hebben maar ik vind het schitterend dat jullie in het hol van de leeuw met 4-10 hebben gewonnen. Wat zal de tegenstander op hun neus hebben gekeken. Jullie houden jullie kampioenskansen in eigen hand!

Nieuwerkerk E1 – IJsselvogels E1 13-8 Afgelopen woensdag gingen we met de E1 naar Nieuwerkerk om tegen hun E1 te spelen. Deze wedstrijd zou eerst in de voorjaarsvakantie zijn, maar door vakantiegangers was deze wedstrijd verplaatst. Daan was geblesseerd, dus hadden we Nora uit de E2 mee. Wat meer lengte erbij is altijd goed! Nadat ook eindelijk de shirtjestas in Nieuwerkerk was (Die lag nog bij Marco thuis op tafel😉) konden we beginnen. We begonnen met een 1-0 achterstand, maar na een mooi ver schot van Jazz werd het 1-1. Na de 2-1 scoorde Eva weer de 2-2. Het ging gelijk op, want na de 3-2 scoorde Ilse de 3-3. Toen ging het even wat minder, want we kwamen voor de grote rust achter met 6-3. Dit ging ook verder na de rust. Waardoor we opeens 8-3 achterstonden. Na de 8-4 van Eva, scoorde Nieuwerkerk weer de 9-4. Ilse had daarna 3 mooie doelpunten en dat bracht de stand op 9-7. We kwamen weer dichterbij. Helaas scoorde wij daarna niet zo makkelijk meer en Nieuwerkerk wel. Na 4 tegendoelpunten stond het opeens 13-7. Met nog een paar minuten te spelen maakten Eva nog de 13-8 en daarna hoorde we het fluitsignaal. Ik had het idee dat niet iedereen helemaal fit en fel was. Hierdoor was Nieuwerkerk een stukje beter vandaag. Nora vond ik erg leuk meedoen! Zeker met haar lengte was het erg fijn om elke keer iemand te hebben waar je altijd naar kan gooien. Nu even een weekje vakantie en daarna gaan we weer door met trainen voor de laatste paar wedstrijden! De doelpunten zijn gemaakt door Ilse 4x, Eva 3x en Jazz 1x. Cécile & Marco.

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E3 0-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E3 deed goed zaken door in Nieuwerkerk ad IJssel met liefst 0-9 van hekkensluiter Nieuwerkerk E7 te winnen. Zij zijn op zaterdag 9 maart ook jullie eerstvolgende tegenstander. Het leuke is dat jullie twee concurrenten Avanti E6 en KCC E5 zowel zaterdag 2 als zaterdag 9 maart tegen elkaar spelen. Misschien worden jullie wel de lachende derde maar dan moeten de laatste 2 wedstrijden wel worden gewonnen. Helaas heb ik verder geen gegevens ontvangen, jammer!

IJsselvogels E4 speelt a.s. zaterdag, als één van de twee teams van IJsselvogels, om 10.00 uur thuis tegen Juliana E3 uit Oud-Gastel. Jullie staan bovenaan maar DVS ’69 E2 en KCC E4 zitten jullie dicht op de hielen en dat allemaal met nog 3 wedstrijden te gaan. Spannend, succes a.s. zaterdag!