IJsselvogels 1- GKV 1: nieuwe trainer, nieuw team, nieuwe strategie

De selectie is dit jaar weer iets veranderd. Zo staat er een nieuwe trainer/coach op het eerste, Glenn de Vries, is Joëlle vanuit Weidevogels overgekomen om IJsselvogels te versterken en zijn er enkelen doorgekomen vanuit de A’s: Jesse, (Jelle), Karlijn en Dyonne. Dit seizoen starten Eva, Lieke, Joëlle, Kimberley, Stan, Jesse, Christiaan en Leon in de basis bij het eerste.

Nog steeds werkend aan de (nieuwe) teamdynamiek stond de eerste competitiezaterdag GKV 1 uit Den Haag op de planning. In plaats van Jesse startte Mike Dukker in de basis, omdat Jesse afgelopen week op zeilkamp was geweest. We startten de wedstrijd gefocust en dit was goed te zien in onze verdediging. Eva opende de wedstrijd binnen anderhalve minuut met haar eerste goal. De voorsprong was snel gepakt, maar GKV wist binnen twee minuten te reageren met twee treffers. Christiaan wist de score gelijk te trekken door het veroorzaken van een vrije bal die hij zoals altijd keurig afmaakte (2-2). Daarna hebben we maar liefst 8 minuten doelpuntloos gespeeld, zowel aan de kant van IJsselvogels als GKV. Kortom: we waren verdedigend erg goed bezig, maar aanvallend maakten wij onze kansen niet af. GKV was de eerste die na 8 minuten een schot verzilverde, maar direct een tegenantwoord van Eva die een schot scoorde. Na nog 1 goal van GKV wisten wij 3 doelpunten achter elkaar te maken (Christiaan, Mike D. en Stan) waardoor we 6-4 voorkwamen. Doordrukken denk je dan, maar dit bleek lastiger dan gedacht. Binnen twee minuten had GKV de stand namelijk alweer gelijkgetrokken. Na alweer 8 minuten doelpuntloos gespeeld te hebben, wist Mike D. een stip te veroorzaken en zelf af te maken, waardoor we met een 7-6 voorsprong de rust in gingen.

In de rust sprak Glenn ons toe dat we aanvallend minder voorspelbaar moesten spelen en verdedigend al heel goed bezig waren. Het afmaken van kansen was het grootste punt van de eerste helft. Vertrouwen hebben in je eigen kunnen en je medespelers blijft belangrijk om doelpunten te maken. Afspraken werden gemaakt en we begonnen gemotiveerd aan de tweede helft (met nu Jesse in plaats van Mike D.).

GKV wist de tweede helft al snel de stand gelijk te trekken met een schot. Opnieuw hadden wij veel kansen in onze aanvallen, maar wisten wij deze niet te verzilveren. Pas na een kwartier viel onze eerste goal, een korte kans van Lieke, terwijl GKV ondertussen alweer twee goals gemaakt had (8-9). Coen mocht het strijdveld betreden om meer goals af te dwingen, maar helaas scoorde GKV een doorloopbal, waardoor de aanval met Coen geen tijd meer had om te scoren (8-10). Tamara en Mike A. werden erin gezet in de hoop dat we twee goals konden maken om weer gelijk te komen. Kimberley scoorde echter het laatste doelpunt van IJsselvogels deze wedstrijd, waarna GKV ook nog eenmaal scoorde. Eindstand: 9-11.

Conclusie: we hielden het gedurende de wedstrijd verdedigend goed dicht terwijl we moeite hadden met scoren (ondanks het prima korfbalweer). Aanvallend gezien veel goede kansen, maar ons actiepunt, meegenomen uit deze wedstrijd, is dat we gaan werken aan de zuiverheid van onze schoten. Volgende week weer een kans tegen Achilles in Den Haag!

Deze wedstrijd laat ook weer zien hoe belangrijk het is om als één selectie te werk te gaan. Zowel 1 als 2 hebben elkaar nodig ter versterking om een wedstrijdbeeld te doen keren. Helaas is dat deze wedstrijd niet gelukt, maar er zullen vast nog meer wedstrijden volgen waarin we elkaar hard nodig zullen hebben. We willen ook de supporters bedanken en we hopen jullie snel weer te zien!