20160623_132358

De afgelopen 2 weken hebben we op alle drie de Moordrechtse basisscholen aan de groepen 3 en 4 korfballes gegeven in plaats van gymles, en ….. met succes!

Het bleek een schot in de roos. Alle 3 de scholen reageerden erg enthousiast en in no-time was alles geregeld. Een oproep om vrijwilligers was niet aan dovenmansoren besteed en de mailtjes stroomden binnen. Nu was de maand juni gelukkig ook een erg gunstige maand omdat diverse spelers en speelsters examen hadden gedaan en al met school klaar waren. Wat wel opviel was dat het louter dames waren die zich opgaven om te helpen (een minpuntje voor de heren!).

Maandag 20 juni waren we te gast bij de Achtbaan.
Omdat het weer ons lelijk in de steek liet konden we gelukkig uitwijken naar sporthal de Zuidplas waar normaal de gymles plaats vindt. Met 36 kinderen uit groep 4  in het eerste uur en maar liefst 40 kinderen uit groep 3 in het tweede uur was het een enorme drukte maar dankzij de hulp van Denise van Kerkhof, Linda Noorlander, Eva Haasbroek, Maaike de Rivecourt, Anouk de Jong en Léonie Bek plus nog 2 sportleerkrachten van de Achtbaan kwam alles op zijn pootjes terecht.

Begonnen werd met een praatje, gooien en vangen, schieten en het spelen van 2 wedstrijdjes en als je dan 8 palen en 8 ballen plus ook nog eens 8 leiders(sters) tot je beschikking hebt dan loop alles van een leien dakje. Na afloop kregen alle kinderen limonade en een kleine versnapering en werd er een stencil uitgedeeld waar wat over de korfbalsport en over IJsselvogels op te vinden was.

Donderdag 23 juni was de Jozefschool aan de beurt.
Opnieuw waren de weersomstandigheden ons niet gunstig gezind waardoor er opnieuw werd uitgeweken naar de Zuidplas. Nu werd begonnen met groep 3 bestaande uit 26 kinderen en daarna groep 4 die uit 30 kinderen bestond. Ook nu weer genoeg hulp dankzij Karlijn Prins, Anita Vink, Eva Haasbroek, Tamara Vink en Louanne de Jong terwijl Maaike helaas verhinderd was maar een oproep via de mail en daar kwamen Stefan Rijkaart van Cappellen en Matthijs Alderliesten al opdraven. Ook nu genoeg leiding en mede omdat de groepen wat minder groot waren kwamen de kinderen wat meer aan “echt” spelen toe. Ook hier kregen alle kinderen na afloop limonade, een kleine versnapering zoals een kleine mars, nuts e.d. en een stencil met weer wat korfbalreclame om te lezen.

Maandag 27 juni kreeg de Lallemanschool korfballes.
Ook dit keer moest worden uitgeweken naar de sporthal al hadden we hierbij het nodige geluk. De Lallemanschool heeft op maandagmiddag altijd de beschikking over de gymzaal en niet over de sporthal. Om dan aan groepen van 37 kinderen (groep 3) en 26 kinderen (groep 4) korfballes te geven  is eigenlijk onbegonnen werk. Gelukkig bleek de Achtbaan een meesters- en juffrouwen-dag te hebben en waren ze zo aardig om de sporthal aan ons af te staan waarvoor nogmaals onze hartelijke dank. Ook nu aan hulp geen gebrek. Myrthe Belder, Anita Vink, Eva Haasbroek, Maaike de Rivecourt, Linda Noorlander, Kimberley Verbeek van Mourik en Laura van Nieuwkoop waren dit keer (weer) aanwezig en omdat het even leek dat we er 1 tekort hadden werd ook Luc Belder opgetrommeld.  Ook hier deden de kinderen fanatiek mee en werden ze na afloop beloond met limonade, een kleine versnapering en een stencil om ze (misschien) warm te maken voor onze mooie korfbalsport.

Of het ECHT een succes was en nieuwe leden gaat opleveren weten we, helaas, pas in augustus als de trainingen weer van start gaan.

Bij deze bedank ik iedereen die mee heeft geholpen deze middagen tot een groot succes te maken!

Wim Slingerland.
20160623_132358 20160623_150152
20160623_133525