Rabobank fietstocht: wat was het gezellig! Saamhorigheid op nummer 1!

Wat was het gaaf afgelopen zaterdag. 3.000 fietsers over het terrein van IJsselvogels waarvan 174 eigen fietsers en de rest van andere verenigingen. Het werd 1 groot fietsfeest met voor elke leeftijd wel wat.

Waarom gingen er zoveel mensen fietsen? Sinds dit jaar stort de Rabobank geen sponsorgeld meer zomaar maar verwacht er fiets kilometers voor terug. Door geldbedragen per afstand te hanteren, kunnen verenigingen en stichtingen, per fietser een sponsorbedrag bij elkaar fietsen. Doordat het voor iedereen de eerste keer was kon niemand iets vertellen over wat er verwacht kon worden op de dag zelf.

De ervaring uit het evenementenbureau was dat er wellicht 2.500-3.000 fietsers konden opstappen en de diverse routes konden gaan fietsen. Welke spullen ga je inkopen? Hoeveel? Zijn er voldoende vrijwilligers? Wie gaan er meefietsen? Allemaal onzekerheden die het organisatie team van IJsselvogels moesten inschatten. Als de dag dan begint en de eerste fietsers komen tussen 09.15-09.30 het terrein op fietsen en de eerste kopjes koffie gaan de bar over met zelfgemaakte cake/brownies/taart door ouders, dan besef je eigenlijk waar het omdraait. Saamhorigheid.

Veel vrijwilligers, leden, ouders, opa’s, oma’s, vrienden, buren, die zich belangeloos inzetten om een mooi resultaat neer te zetten!! En dan zijn die paar druppels die vielen tot een uur of 11:30 bijzaak. Daarna werd het zelfs met 15-20 graden en droog weer prima fietsweer. Het is dan ook 1 groot compliment aan ons allemaal dat we deze prestatie gezamenlijk hebben weten neer te zetten!

Wat heeft het korfbalvereniging IJsselvogels opgeleverd?
– 174 fietsers die voor onze club hebben gefietst!!
– Een sponsorbedrag van € 1.605,00
– Een goede indruk achtergelaten
– Uitverkochte cake / brownies / taart
– Saamhorigheid, plezier en prestatie!

Wat kan er volgend jaar gebeuren bij de volgende Rabobank fiets sponsortocht?
– Meer dan 200 fietsers vanuit onze vereniging?
– Kunnen wij over de € 2.000,00 sponsorgeld gaan verdienen?
– 30 km i.p.v. 15km? Veel kinderen vonden de 15km veel te snel voorbij en gaan volgend jaar voor de 30. Super!!
– Ideeën? Kom maar op we gaan ook volgend jaar dit weer samen doen!

 

Voor nu..iedereen bedankt voor de inzet voor / tijdens / na afloop van een zeer geslaagde dag!!
Kon je er dit jaar niet bij zijn? Niet getreurd, nog maar 363 dagen dan gaan we weer!!

 

Namens het fiets team

 

Anita, Marco , Stefan, Marloes en Katja een fijne vakantie toegewenst!!