Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

13 augustus 2019

Reacties:

0
 augustus 13, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Zoals eind seizoen aangegeven stopt René Boere per direct met zijn CTZ taak voor het wedstrijdsecretariaat van 1, 2, 3, 4 ,5 en de A. Kortom we hebben momenteel NIEMAND waar je je vanaf september kan afmelden voor de senioren en de A teams. Een nieuwe realiteit die verre van ideaal is. Zitten we dan stil op dit vlak? Nee.

Afgelopen weken hebben we bekeken hoe andere verenigingen afmeldingen en reserves regelen. Daar viel op dat verenigingen primair de teams verantwoordelijk ervoor maken. Oftewel iemand van het team is aanspreekpunt voor afmeldingen. In eerste instantie regelen zij zelf de reserves/invallers en alleen als het niet lukt wordt er overlegd met een centraal iemand. Tevens horen ze wie er algemeen reserve is en welke invallers er eventueel zijn. Dit wordt bijgehouden in een centrale Excel sheet waar iedereen inkan en bijgehouden wordt wie heeft waar ingevallen, wie speelt er wel/niet. Hiermee wordt 70-80% van alle afmeldingen opgelost en blijft er maar 20-30% over voor het centrale aanspreekpunt.

Binnen IJsselvogels hebben we het geluk gehad dat René de afgelopen jaren alle reserves en invallers altijd regelde. Die tijd laten we achter ons, op naar een nieuwe realiteit. We moeten er aan gaan wennen dat die taak bij het team komt te liggen en alleen dus de knelpunten door iemand centraal opgepakt gaat worden.

Naast het kijken hoe andere verenigingen dit doen zijn we dan ook druk aan het nadenken WIE die centrale rol voor die 20-30% op zich wil nemen. We zijn hier nog niet uit. Uiteraard benaderen we mensen, maar vooralsnog zonder resultaat. We zijn allemaal vrijwillig bij de vereniging betrokken, dus het vinden van iemand die zijn of haar vrijwilligheid hierin steekt kost tijd.

Vandaar ook de centrale oproep: wie wil ons helpen met het invullen van deze centrale rol? Zoals gezegd de invulling gaat anders worden dan hoe hij tot nu toe was. Wie wil meebouwen aan de nieuwe opzet en de teams ondersteunen in het geheel? Je gaat er niet alleen voor staan want wij zien ook in dat dit een belangrijke fase is om goed vorm te geven.

Mail ons via ctz@ijsselvogels.nl of schiet Stefan aan en laten we een nieuwe realiteit maken……..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *