bal

In het afgelopen seizoen hebben Dano Scheppink (D1), Annelies Modderkolk (C1), Roos van der Vliet (C1) en Jelle Reichard (B1) namens IJsselvogels deelgenomen aan de regioselecties Rotterdam (Dano en Annelies aan RTC <12 en Roos en Jelle aan RTC <14). RTC staat voor Regionale Talenten Centrum. Met deze RTC’s spelen jullie tegen andere RTC’s in Zuid-West: Dordrecht, Zeeland en Alblasserwaard. We hopen dat jullie hierin veel hebben geleerd en dit ook hebben weten te gebruiken in jullie eigen teams.

Lees hier hun ervaringen (dankjewel voor jullie stukjes!):

Annelies

 Ik vond het heel leuk op de selectie. Elke maandag om de twee weken gingen we daarnaar toe om te trainen. Ook de toernooien vond ik leuk. De kinderen die in de selectie zitten komen uit de  omgeving van  Rotterdam. Leuk om die te leren kennen.
Mark (Tissink, red.) en Esther (Blok, red.) zijn onze trainers. Er werd veel getraind op techniek.
Het veld seizoen hebben we bij Wion in Rotterdam Ommoord en het zaal seizoen bij Top sport centrum Rotterdam.
Groetjes Annelies
Dano

Wat als je bent uitgenodigd voor de RTC-selectie onder de 12 jaar.

Ik ben uitgenodigd voor het RTC onder de 12 jaar aangezien IJsselvogels mij hiervoor heeft opgegeven. Daarna kiezen de trainers van de RTC welke spelers er mee mogen doen in de rest van het seizoen. Ook Annelies is hiervoor gekozen, dus trainen en spelen we samen met andere spelers/sters uit de regio. Als je bij het RTC zit leer je veel verschillende dingen. Er word op techniek gelet, maar ook verschillende oefeningen komen aan de orde.  De RTC trainingen duren ca 1 ½ uur en zijn 1x in de 2 weken op maandag. Je traint met ca. 16 jongens en meisjes in de Topsporthal in Rotterdam of bij WION in Rotterdam op het veld. Ook speel je toernooien tegen andere regio’s. Wij hebben een toernooi gehad in de zaal en daar zijn we tweede geworden. Binnenkort hebben we ook nog een toernooi op het veld bij KCC. Het leuke van deze selectie is dan ook dat je andere spelers tegenkomt bij je eigen competitiewedstrijden of zo maar ergens op het veld.

Ik heb het erg leuk gevonden om met de RTC selectie mee te mogen doen en hoop dat ik volgend jaar weer gekozen zal worden.

Dano Scheppink (D1)

regiorotterdam
Regio Rotterdam heeft 27 verenigingen, waarbij Dano, Annelies, Roos en Jelle dus bij de laatste 10 heren/10 dames van al deze verenigingen zitten (o.a. Nieuwerkerk, KCC, KOAG)!