fluitje

Elke wedstrijd heeft een scheidsrechter nodig. In het wedstrijdkorfbal (bij IJsselvogels gaat het dan over 1e-4e, A1-A2, B1 en C1) staat er zelfs een neutrale scheidsrechter van het KNKV of een andere vereniging. Dat betekent dat IJsselvogels ook bij andere verenigingen wedstrijden moet fluiten. Voor elke thuiswedstrijd van de genoemde 8 teams moet er ruim een wedstrijd elders worden gefloten: dus ruim vier per week. Als de aantallen niet worden gehaald, volgen boetes en puntenaftrek voor de wedstrijdkorfbalteams bij de senioren. We staan er niet genoeg bij stil, maar ook dit seizoen zijn er wekelijks scheidsrechters namens IJsselvogels op pad om bij andere verenigingen wedstrijden te fluiten.

Marco Sparreboom is hierin onze koploper: al meer dan 60 wedstrijden heeft Marco dit seizoen gefloten en ook nog eens 20 scheidsrechters beoordeeld: gemiddeld 2-3 per week dus! Verder zijn ook vrijwel wekelijks Ad Spelt, Henk Jan Bos en Stefan Rijkaart van Cappellen op pad om voor IJsselvogels te fluiten.

En met succes: doordat zij zoveel wedstrijden al hebben gefloten (en nog zijn ingepland) mag IJsselvogels het volgende veldseizoen én zaalseizoen zonder puntenaftrek starten voor de seniorenteams en is de boete inmiddels weggewerkt, waardoor er een bonusbedrag wordt binnengesleept door deze mannen. Een geweldige prestatie, namens IJsselvogels complimenten en grote dank!

marcosp
Marco Sparreboom – zaalfinale dameskorfbal 2014