Mixt2017_panorama

Op 28 oktober startte IJsselvogels het zaalseizoen weer met het mixtoernooi. Elke leeftijdscategorie werd door elkaar gemixt en in een onderlinge strijd werd gevochten om de titels.

Om 9:00 uur startten de E en F en doordat er wat afwezigen en laatkomers waren was de start een beetje rommelig. Beide leeftijdscategorieën startten in elk geval daarna een eigen toernooi.

Bij de F-teams 12 deelnemers en dus 4 teams van 3 die 7 minuten speelden en daarna allemaal 2 strafworpen per persoon namen.

Team 1: Suzan, David en Timo
Team 2: Sid, Lucas en Evy
Team 3: Thijmen, Thijme en Noortje
Team 4: Florian, Daan en Jayson

Na 6 wedstrijden met in totaal 41 goals bleek team 1 het beste team met 4 punten, vlak voor team 3 en 4 met allebei 3 punten en team 2 met 2 punten. Team 1 kreeg de prijs aan de bar uitgereikt.

Bij de E-jeugd 6 teams van 3 spelers en (complimenten!) alle coaches aanwezig.

Team 1: Sven, Sil, Lara
Team 2: TimoH, TimoV, Lieke
Team 3: Marnick, Luc, Floortje
Team 4: TimoS, Luna, Jaël
Team 5: Tiddo, Nora, Sarah
Team 6: Jayden, Floortje, Jeremy

Hier werd in 2 poules gespeeld. In poule A stak team 1 erbovenuit en werd met 7 punten uit 4 wedstrijden poulewinnaar, in poule B was team 4 oppermachtig door alle wedstrijden te winnen. Na 40 goals in de poules was het tijd voor de finale tussen team 1 en team 4.

Na het mixtoernooi van de E en F was het tijd voor een clinic voor de jeugdtrainers van de E en F. Onder leiding van Marco werd in de zaal en aan de bar gesproken over het aanleren van oefenstof aan onze jongste leden. Ondertussen kwamen de D’s en C’s al de zaal in voor hun mixtoernooi. Bijna iedereen van de C+D die niet had afgemeld was aanwezig, alleen Ties en Storm ontbraken.

Bij de D-jeugd waren de teams als volgt:

Team 1: Lucas B, Thomas, Lucas vL, Jesca, Lotte
Team 2: Stijn, Justin, Dominique, Lieke, Willeke
Team 3: Olivier, Jesse, Simone, Quinty, Maya
Team 4: Finn, Mink, Eline, Flo
Team 5: Levi, Sem, Rosa, Sahra

Hier was het spannend. In 1 poule werd een competitie afgewerkt en 36 goals later stonden team 3 en team 1 samen bovenaan. In de finale wist team 3 met 4-2 te winnen en werd hiermee kampioen!

Bij de C-teams ook een poule met 5 teams en een finalewedstrijd.

Team 1: Marijn, TimS, Lieneke, Lisa en Noa
Team 2: Willem, Benjamin, Yana, Iris en Suus
Team 3: TimP, Wesley, Nina, Amber
Team 4: Joran, Sander, Cécile, Thirza
Team 5: Isa, Nils, Anna, Anne

Na 60 goals in 10 wedstrijden van 7 minuten stond team 4 bovenaan en speelde het de finale team team 1. Cécile bleek in deze finale een echte schutter die haar team op sleeptouw nam en team 4 won met 5-4 de finale. Ook zij werden kampioen en samen met de D-teams mocht de prijs aan de bar worden opgehaald.

Na de mixtoernooien was er ook voor de coaches van de B+C+D een clinic met medewerking van de spelers van B1. Onder leiding van Marco en Mark werd nagedacht over oefeningen om zwakke punten van deze jeugdteams te verbeteren. Best moeilijk maar erg belangrijk om over na te denken. Marco en Mark bedankt!

Alle deelnemers, ouders op de tribune, coaches, scheidsrechters, CTZ-leden, Hendrik en Dennis voor de muziek: bedankt! Succes in de zaalcompetitie.

Matthijs