Wedstrijdverslag 1e – FIKS 1

Na een wat teleurstellende eerste helft veld stond op zaterdag 8 november de eerste zaalwedstrijd van IJsselvogels 1 op het programma. De tegenstander was Fiks uit Oegstgeest. Fiks draait op het veld keurig mee in de middenmoot van de 1e klasse. IJsselvogels 1 heeft er alles aan gedaan om fit aan het zaalseizoen te beginnen. Oefenwedstrijden tegen KCR, Vriendenschaar (H) en Albatros zorgden ervoor dat we helemaal scherp waren om te beginnen aan de competitie.

Met een nieuwe samenstelling begon IJsselvogels wat twijfelachtig aan de wedstrijd. Het was even zoeken naar het goede spel. Tot aan de 2-2 ging het gelijk op, daarna is het eigenlijk nooit een echte wedstrijd meer geweest. IJsselvogels begon meer in hun spel te komen. Het vak van Karen, Hannah, Jary en Kevin liep soepel. Het baltempo lag hoog en mooie aanvallen werden beloond met doelpunten. Door goed verdedigend werk van Manon, Kirsten, Jasper en Nathan kon Hannah Klijn (die een goede wedstrijd speelde) ervoor zorgen dat er een gaatje werd geslagen (4-2). De voorsprong werd de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Aan het einde van de eerste helft werd de druk nog wat opgevoerd wat er voor zorgde dat de voorsprong werd uitgebouwd naar een 9-5 ruststand.

Waar IJsselvogels voorheen nog wel eens de concentratie kon verliezen werd het verschil van vier goals nu goed vastgehouden. In de tweede helft van de wedstrijd zijn we niet meer in gevaar geweest. via tussenstanden van 11-7, 13-9 en 15-10 kon de score aan het einde van de wedstrijd uitgebreid worden naar 6 doelpunten verschil door goede goals van Jasper Marck (17-11). De ingevallen Victor Blanken zorgde met een mooi afstandschot voor de 19-12 eindstand. IJsselvogels heeft een goede partij op de mat gelegd en de twee punten zijn terecht in Moordrecht gebleven. Blijf dit vasthouden.

Doelpunten:  Jasper 5x, Kevin 5x, Hannah 4x, Nathan 3x, Karen en Victor 1x.