Wedstrijdverslag 1e

1e verlies tweede wedstrijd op rij

Na het verlies van vorige week tegen RWA kon door het Weerslag.nl gesponsorde 1e team zich afgelopen zaterdag revancheren tegen EKVA. Deze ploeg uit Almere kende een moeilijke start in eerste klasse poule F door drie maal op rij te verliezen. Echter, de veldovergangsklasser verloor elke keer nipt. Met een klein clubje supporters wat bestond uit de families Berlijn en Plooster, vergezeld door Rene Boere en onze hoofdsponsor Stefan Rijkaart van Cappellen begon de wedstrijd om 18:20.

Het begin van de wedstrijd kende een ontketende start. Beide ploegen scoorden hun eerste aanvallen waardoor na 4 schoten het scorebord een 2-2 stand liet zien. Na 2 gemiste aanvallen door de ploegen liep de stand direct weer op naar 3-3. EKVA wist daarna het eerste gat te slaan naar 3-6. Met name verdedigend had IJsselvogels het erg moeilijk. EKVA had twee lange rebounders en wist optimaal gebruik te maken van hun dames. Deze konden met name de eerste helft gemakkelijk hun spitsheren in stelling brengen. Door tevens onzorgvuldig verdedigen van deze twee spitsen kon EKVA de voorsprong pakken. Toch kon IJsselvogels aanvallend een vuist maken en terugkomen tot 6-6. Jasper was erg op dreef en scoorde deze avond vrij gemakkelijk. Eigenlijk stond dit gehele vak aanvallend goed te spelen. Tom, spelend voor de geblesseerde Nathan, stond sterk te rebounden en wist met zijn snelheid erg dreigend te zijn. Jasper maakte het daarnaast  zijn verdediger erg moeilijk in het voorveld en het waren Kirsten en Manon die kansen konden creëren en twee strafworpen verdienden. Toch bleef EKVA in deze periode bij en ging de stand gelijk op tot een 9-10 russtand in het voordeel van de Moordrechtenaren.

De tweede helft ging eveneens als de eerste helft gelijk op tot een stand van 15-15. IJsselvogels kon EKVA bijbenen door onder andere een korte kans van Kevin, een schot van Jasper en een mooie one-hander doorloopbal van Karen. Verdedigend kreeg het vak van Tom meer grip op hun tegenstander door extreem op de dames voor te verdedigen. Hierdoor kon een sterk verdedigend spelende Tom de spits in bedwang houden. Daarentegen was aanvallend de pijp leeg in het vak van de niet fitte Kevin. Peter Berlijn werd ingebracht  voor Jary en wist met nog 8 min te spelen de 16-17 voorsprong te scoren met een mooi schot! De wedstrijd ging naar zijn climax. Gelijkopgaand scoorde EKVA de 17-17, Jasper de 17-18, EKVA de 18-18 en 19-18 en Peter met een strafworp de 19-19. In de laatste minuut wist EKVA nog een doorloopbal te scoren en besliste hiermee de wedstrijd. Eindstand: 20-19.

Met niet altijd goed aanvallend spel wist IJsselvogels nog 19 doelpunten te maken. De verloren wedstrijd is dan ook te danken aan het slecht verdedigend spel van de Vogels. Zaak om deze week tijdens de trainingen hier veel tijd aan te besteden zodat het verdedigend spel volgende week weer tot zijn recht komt in de thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht. Na twee verloren wedstrijden kunnen we uw aanmoediging goed gebruiken! Pieter Blonk gaf deze week al aan dat het prettig is dat iedereen bij elkaar komt steunen. Dat beamen wij! Daarnaast vragen wij, naast uw aanwezigheid, u ook te laten horen tijdens de wedstrijd van het 1e. Vooral in mindere fases van een wedstrijd van onze kant kunnen we uw aanmoediging en support hard gebruiken! Komt allen!

Scores IJsselvogels: Jasper 10, Kevin 3, Karen 2, Peter 2, Hannah 1 en Kirsten 1