Wedstrijdverslag Fiks 1 – IJsselvogels 1

IJsselvogels 1 gaat hard onderuit in Oegstgeest

Op zaterdag 12 september 2015 stond voor IJsselvogels 1 de uitwedstrijd tegen Fiks op het programma. De ploeg uit Oegstgeest heeft een sterk begin van de competitie met 4 punten uit 2 wedstrijden. IJsselvogels heeft 1 keer gewonnen en verloren.

Fiks is een bekende ploeg, vorig jaar werd in de zaal zowel thuis als uit overtuigend gewonnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was bekend dat de thuiswedstrijden van Fiks gespeeld worden op echt gras. De spelers konden zich hier op voorbereiden. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. IJsselvogels kwam er niet aan te pas. Veel plaatsfouten en onscherp verdedigen zorgde ervoor dat Fiks uit kon lopen naar een 5-0 voorsprong. Pas na 15 minuten deed de eerste aanval wat terug via Hannah die met een korte kans IJsselvogels op het scorebord zette. Fiks bleef de druk houden en IJsselvogels kon haar eigen spel niet spelen. Schoten werden genomen op de verkeerde momenten en er werden herhaaldelijke fouten gemaakt. Dit resulteerde in een 10-2 ruststand.

In de tweede helft was het speelbeeld niet anders. Fiks was duidelijk de beter ploeg vandaag en de spelers van IJsselvogels waren niet in hun beste doen vandaag. Na goals van Kevin en Manon scoorde Fiks 6 doelpunten op rij (18-4). Toen de wedstrijd al gespeeld was en Fiks haar concentratie verloor kon de tweede aanval nog wat doelpunten scoren. Invaller Leon maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 20-8

Het krachtsverschil was groot vandaag. Voor IJsselvogels de zaak om hier niet te lang bij stil te staan en de komende weken hard te trainen. Zaterdag om 15:30 spelen we een thuiswedstrijd tegen DVS’69. De speler kunnen uw steun goed gebruiken!