Hoe vloog de bal – 31 december 2016

Hoe vloog de bal ……. t/m zaterdag 31 december.

De afgelopen twee zaterdagen waren er geen wedstrijden in verband met Kerstmis en Oud en Nieuw. Wel moest IJsselvogels 1 in de achtste finales in Krimpen ad IJssel aantreden tegen het een klasse lager spelende KOAG 1. In het begin een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin het eerste aanvalsvak dankzij een zuiver schietende Kevin Berghout snel tot scoren kwam maar waarin het tweede aanvalsvak weinig tot geen kansen wist te creëren door te statig en eenzijdig aanvalsspel. Met een 12-9 achterstand ging het 1e de rust in. Na 13-9 werd een strafworp aan onze kant gemist waarna Victor nog wel 13-10 (had 13-11 kunnen zijn) scoorde maar daarna liep een veel beter spelend KOAG uit naar een beslissende 16-10 voorsprong en een dik verdiende 24-14 overwinning. Snel vergeten! Overigens wel een compliment voor de talrijk aanwezige supporters die de moeite hadden genomen deze bekerwedstrijd bij te wonen, helaas tevergeefs.

A.s. Zaterdag 7 januari 2017  –  18.15 uur   –   IJsselvogels 1 – Valto 1 (De Lier)  –  in de Zuidplas!

Team van de Week – IJsselvogels G1 – Aanwezig zullen zijn: Nicolien Wijnen, Janita van der Horst, Jamie Groeneveld, Paul Perdijk, Robert de Vreede, Alexander Oosterling, Maarten Broeder, Kardy Holleman, Issam el Achkar, Ruud Kraan, Jeroen den Adel, Rene de Wit en Michel Klarenberg met als begeleidsters Petra v.d. Nat, Lieke Verstoep, Eva Haasbroek, Marit van Hattum, Rosalie Groenewegen en Pascal Beelen en sponsor is Regio Glasvezel. Veel plezier a.s. zaterdag!

-0-0-0-0-

Verslag Kerstzwemmen dinsdag 27 december 2016.

In de Kerstvakantie hadden we 2 avonden gereserveerd om met de jeugd te gaan zwemmen in de Lansingh in Krimpen ad IJssel. Na herhaalde oproepen via de mail bleek de animo op dinsdagavond voor de E- en de D-teams bijzonder groot maar was deze op donderdagavond voor de C- en de B-teams een stuk minder. Dus ….. de donderdagavond verschoven naar de dinsdagavond waar we met 10 auto’s en precies 40 kinderen om 18.30 uur vertrokken naar Krimpen ad IJssel, sorry, 39 kinderen want helaas viel Levi Bergsma vlak voor het vertrek af wegens ziekte (en achteraf maar goed dat je niet bent meegegaan Levi). Daar aangekomen bleken we bijna de enige bezoekers te zijn waardoor we bijna een heel zwembad voor ons zelf hadden inclusief glijbaan waar de (vooral jongere) kinderen geen genoeg van kregen. Compliment voor D1 dat als enige ploeg in zijn geheel (inclusief trainer/coach André) aanwezig was en ook D3 was met 7 van de 9 kinderen uitstekend vertegenwoordigd. De ouders Joost Bongers, Stefan Rijkaart van Cappellen, Andre van Grieken, Wilco Stolk, Patrick v.d. Ham en Mark de Bruijn fungeerden tevens als begeleiders maar hadden deze avond een makkie. Het was één groot feest, de patat halverwege (de dame achter de bar viel haast achterover toen ik 46 patat kwam bestellen) en de chips na afloop smaakten uitstekend en dankzij bovenstaande chauffeurs plus de wegbrengers Jurgen Kalmeijer, Daniëlle de Zwart en Mirjam van Haaften en de ophalers Mirjam Capelle, Peter Muilwijk en Arjen Uitbeijerse werd iedereen na afloop weer keurig (op tijd) voor de deur afgezet. Bij deze bedank ik nogmaals iedereen voor zijn of haar aandeel in het doen slagen van deze avond, een avond die zeker voor herhaling vatbaar is en die zeker weer op de nieuwe activiteitenkalender zal komen te staan.

Wim Slingerland.

-0-0-0-0-

RTC-toernooi onder de 13 jaar.

Op woensdag 28 december mochten Yana van Grieken, Cécile Slingerland en Joran v.d. Velde deelnemen aan het RTC-toernooi voor onder de 13 jaar dat in de Topsporthal in Rotterdam werd gehouden. Na het vorige toernooi in de herfstvakantie te hebben gewonnen waren de verwachtingen ook nu weer (redelijk) hoog gespannen. Speelden we de vorige keer met 6 dames en 6 heren, dit toernooi mocht iedereen meespelen dus met 8 dames en 8 heren hetgeen veel op de bank zitten betekende maar het spelplezier stond deze dag voorop. Onze scheidsrechter Stefan Rijkaart van Cappellen bleek ook aanwezig om diverse wedstrijden te fluiten. De eerste wedstrijd van RTC Rotterdam werd met 7-8 verloren van RTC Noord-Friesland (met spelers van o.a. Heerenveen, Drachten en LDODK) dat een 1-5 voorsprong wist te nemen. Een minuut voor het einde wist RTC Rotterdam op 7-7 te komen maar in de laatste 30 sec. wist de tegenstander toch het winnende doelpunt te scoren. Hierna werd met 7-4 gewonnen van RTC Zuid-West Dordrecht (met spelers van o.a. DeetosSnel, Sporting Delta en Oranje Wit) waarna de laatste wedstrijd ongelukkig (en onnodig) met 5-6 werd verloren van RTC Oost/Randmeren (met spelers van o.a. Unitas, ASVD en Dindoa). Hierdoor eindigde RTC Rotterdam, toch wel een klein beetje teleurstellend, als 3e waardoor het tegen de nr. 4 uit de andere afdeling mocht spelen en dat bleek RTC Zuid (met spelers van o.a. DSC, Tilburg en SDO) te zijn. Hiervan werd vrij ruim gewonnen waardoor om de 5e en 6e plaats moest worden aangetreden tegen RTC Zuid-West Dordrecht waarvan in de poule werd gewonnen. Wat er aan de hand was weet ik niet maar in no-time stond de tegenstander met 5-1 voor om uit te lopen naar een 9-1 voorsprong waarna RTC Rotterdam de achterstand nog wist terug te brengen tot 9-4. Winnaar van het toernooi werd RTC West (met spelers van o.a. Fortuna, TOP, KVS en HKV/Ons Eibernest) waarvan RTC Rotterdam in de Herfstvakantie nog met 3-2 wist te winnen en achter zich wist te houden. Al met al een bijzonder leerzaam toernooi waar weer de nodige wedstrijdervaring werd opgedaan. Zeker toen na het toernooi de spelers van het Nederlands team klaar stonden om handtekeningen uit te delen en de kinderen te woord te staan, heel leuk! Om 18.30 uur konden alle spelers en speelsters van de RTC Rotterdam kijken naar de wedstrijd tussen  PKC / SWKGroep uit Papendrecht tegen de Diamonds (het nationale Belgische team) en om 20.15 uur naar de wedstrijd tussen landskampioen TOP / Quoratio uit Sassenheim en de Tulips (het Nederlands team zonder de internationals van PKC en TOP). Het was een lange zit, ’s morgens om 8.10 uur van huis vertrokken en om 22.15 uur waren we weer thuis, maar wel zeer de moeite waard!

Uit welke spelers en speelsters bestond RTC Rotterdam:
KCC / So natural: Elisa Lange, Fenna Mol, Rosa Schneider en Koen Bückmann
IJsselvogels: Yana van Grieken, Cécile Slingerland en Joran v.d. Velde
Nieuwerkerk: Danee v.d. Boigerd, Ilvi de Ruiter en Bas van Schaik
Twist (Oranje Nassau): Anne Klootwijk en Gijs van ’t Hart
Maassluis: Niels v.d. Vaart en Kevin v.d. Bos
KOAG: Niels Kwakernaak en Nieck Nederveen
Coaches: Maarten Medendorp (WION) en Maikel Buijs (Twist)

Wim Slingerland.