Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 18 december 2021.

Zal dit voorlopig de laatste zaterdag van de zaalcompetitie zijn? Laten we hopen van niet. We waren nu toch 2 weekenden vrij geweest i.v.m. 1e Kerstdag  en Nieuwjaarsdag terwijl op zaterdag 8 januari 2022 alleen het 5e en D2 zouden moeten spelen. Ik neem aan dat zaterdag 8 januari de sporthallen nog gesloten zijn maar dat er daarna weer gespeeld mag worden, laten we het met zijn allen hopen.

Afgelopen weken hebben we met de jeugd ook op de woensdagen van 14:30 tot 16:45 getraind. Complimenten aan de goede opkomst elke keer weer. Bij de F en E was de opkomst goed, bij de D heel goed en bij C B en A afhankelijk van wie geen school hadden. Natuurlijk paste het niet bij iedereen in het woensdagmiddag schema maar we hadden er toch gemiddeld 60 kinderen per middag! Dank aan iedereen die meehielp met de trainingen. Zodra we duidelijkheid hebben wat er mag gaan we of hiermee verder of keren we terug naar de normale trainingen.

De resultaten van afgelopen zaterdag waren als volgt:

WION 6 – IJsselvogels 6   11-11     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 6 tegen WION 6. Dit was de laatste wedstrijd van het jaar en gelijk een zeer spannende. Volgens Stan eentje om snel te vergeten. Geheel tegen traditie in was het dit keer Angela die de eerste goal voor IJsselvogels er in gooide 0-1. We pakten goed door met een tweede goal van Sanne waardoor we -zoals we op dat moment dachten- een goed begin maakten aan onze voorsprong. Helaas bleek WION ook niet slecht te schieten en al snel stonden we weer gelijk. Gedurende deze eerste 10 minuten merkten we al dat dit een hele pittige wedstrijd zou gaan worden. De vloer die voelde alsof deze al weken niet schoongemaakt was, waardoor deze enorm glad was, werkte ook in niemands voordeel. Over dingen die niet in ons voordeel werkten gesproken: de scheidsrechter. Edo maakte een enorm mooie actie waardoor hij er gelijk langs was, hij gooide de bal omhoog en daarmee maakte hij de 2-3. De tegenstanders waren hiervan niet gediend en maakte direct de gelijkmaker(3-3). Annelie scoorde hierna een mooie stip en deed het wii bowling sprongetje. Hiermee kwamen wij weer op een voorsprong van 3-4. Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten, want de 4-4 kwam er snel achteraan. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Edo nog een prachtig doelpunt. Tijdens de rust zei Sanne tegen Stan dat als ie er 2 scoorde dat zij dan op eten zou trakteren, dit nam hij als een uitdaging. Tijdens de rust werden er ook nog nuttige dingen besproken en begonnen we weer vol energie aan de 2e helft. Na de rust bleek de tegenstander ook goed voorbereid aan de tweede helft te zijn begonnen en was het al snel 5-5. De eerste goal voor ons viel na een typisch twijfel-schot van Annelie waar ze eerst een solide 5 seconden de bal vastheeft en hem dan uiteindelijk toch maar omhoog besluit te gooien. Toen er eten in het spel was ging Stan aan. Hij maakte de 5-7 met een doorloopbal, en liet Sanne meteen weten dat het de eerste van velen. Hierna scoorde de tegenstander twee doelpunten waardoor de stand op 7-7 stond. Omdat Stan er nog 1 goal moest voor het eten, schoot hij er gelijk 1 raak.(7-8) Helaas raakte wij daarna in een dip en kregen we gelijk 4 doelpunten tegen.(11-8) Stan vond z’n twee goals nog niet genoeg en ging voor z’n 3e. 119. Peter bracht de score nog verder terug naar 11-10 door een lang verwachte goal. IJsselvogels wilde graag een punt meenemen naar huis en ging er vol voor. Sanne haalde het punt binnen door met een heel hoog schot de 11-11 er in te schieten. Hierna hebben beide ploegen hun best gedaan voor 2 punten maar het mocht niet baten. De punten zijn verdeeld en we staan nog steeds samen eerste. Houdoe en de (korf)ballen. Groetjes, Stan, Edo, Edwin, Annelie en Sanne.

IJsselvogels B1 – Excelsior B1   8-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In deze zware 1e klasse is ieder puntje meegenomen en gezien de eindstanden op het veld werd al duidelijk dat Excelsior B1 eveneens tot de zwakkere broeders behoort. Na 0-1 achter scoorde Mink van afstand 1-1. Hierna bracht Finn vanaf de stip beide ploegen opnieuw op gelijke hoogte, 2-2. Excelsior nam brutaal met 2-3 en 2-4 de leiding waarna Lucas van afstand 3-4 scoorde. Nog één keer lukte het Excelsior om de voorsprong uit te bouwen tot 3-5. Gelukkig kreeg onze B1 het hierna op zijn heupen. De 3-5 achterstand werd omgebogen in een riante 8-5 voorsprong dankzij achtereenvolgens Finn van afstand, Rosa korte kans, Lucas korte kans, Jesse van afstand en Thomas van afstand. Dat Excelsior hierna de eindstand op 8-6 bepaalde was alleen belangrijk voor de statistieken, de punten bleven in Moordrecht. Finn en Lucas 2x en Rosa, Mink, Jesse en Thomas 1x scoorden deze wedstrijd de doelpunten. Netjes gedaan B1!

IJsselvogels B2 – Dunas B1   0-10    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B2 ontving thuis Dunas B1 uit Den Haag. Voor de wedstrijd begon hadden beide teams 2 punten uit 2 wedstrijden en verwacht je een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, niets was minder waar, de 0-10 eindstand zegt genoeg denk ik. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Tempo C2 – IJsselvogels C1   4-12   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  In Alphen ad Rijn deed C1 wat het moest doen en dat was winnen van hekkensluiter en het nog puntloze Tempo C2. Helaas heb ik niets ontvangen betreffende de wedstrijd maar gezien de einduitslag wist Tempo C2 de nederlaag te beperken tot 4-12 en dat is de kleinste tot nu toe al moet wel worden gezegd dat ze de top-4 nu hebben gehad. Met 4 uit 3 doen jullie goed mee bovenin!

DVS ’69 C2 – IJsselvogels C2   4-8      Vandaag vertrokken we om 12 uur met een compleet C2 en de twee coaches richting Hendrik Ido Ambacht. We hadden er allemaal veel zin in. Na het omkleden kort even inschieten en gelijk beginnen aangezien er veel gespeelt moest worden in die zaal. Voor vandaag begon in de aanval Rico Sven Lieke en Tess, in de verdediging Iris Floor Chris en Ruben. En wat deden ze het goed. De tegenpartij had alleen maar meisjes waarvan er sommige toch wel weer redelijk groot waren. Dat maakt altijd indruk. Maar zodra de wedstrijd begon was dat weg. Iedereen zat er boven op en ging ervoor. Sven opende de wedstrijd 0-1. Er werd goed uitverdedigd en de bal was vaak snel weer terug in de aanval. 0-2 Rico. Ook de tegenpartij kreeg kansen. Veel minder dan wij gelukkig door top verdedigen van iedereen. 1-2. Het voorverdedigen in ons verdedigingsvak  werkte goed. Ze kwamen minimaal tot aanvallen. Wissel Sil voor Rico. 1-3 Floortje 1-4 Lieke. Lekker bezig dames want Tess scoorde ook nog 1-5. Rust. Na de rust is het soms moeilijk voor de C2 om de draad weer op te pakken. Rico ging er in voor Sven en Jaël voor Floortje. Maar ze gingen gewoon verder waar ze voor de rust waren gebleven. Leuk en goed korfbal. 2-6 Cristian en 2-7 Rico. Dan lijkt het erop dat het niet meer mis kan gaan. Nog een wissel van Sven voor Ruben en Floortje voor Tess. We maakte soms wat meer foutjes maar bleven er in geloven. 3-8 Sven. Het werd nog even spannend 4-8 maar gelukkig was er nog energie over om goed te blijven korfballen. FLUITSIGNAAL EN GEWONNEN!! Wij zijn heel trots op jullie C2 “een top teamGroetje Barbara en Russell.

IJsselvogels D1 – PKC / SWKGroep D2   6-7    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een duel tussen de twee koplopers, beide teams hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen, spannend dus. Rosalie zette D1 met een mooi afstandsschot op een 1-0 voorsprong. PKC scoorde hierna 1-1 en 1-2 waarna Luuk vanaf de stip voor de 2-2 zorgde. PKC zette een tandje bij en onze D1 zag ze weglopen naar een 2-5 voorsprong hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust werd het zelfs 2-6 waarna invaller Lucas met een schot voor 3-6 zorgde. PKC scoorde 3-7 en de overwinning leek binnen. D1 gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Ayub scoorde uit een mooie doorloopbal 4-7, Lieke van afstand 5-7 en toen Ayub van eveneens afstand 6-7 scoorde leek een puntje nog mogelijk. Helaas werd 6-7 de eindstand maar jullie hebben laten zien zeker niet kansloos te zijn. Er komt nog een return, dus ….

IJsselvogels D2 – Excelsior D1   7-7    Vandaag een vroege wedstrijd tegen Excelsior D1. Een spannend potje waarbij we elke keer 1 of 2 doelpunten voorkwamen, maar niet door konden drukken om verder uit te lopen. Doordat dit niet lukte kwam de tegenstander steeds terug en werd het erg spannend en hierdoor speelden we in de laatste seconde gelijk. Wat voor ons voelde als een verloren wedstrijd. Maar goed D2, ik heb weer een leuke wedstrijd gezien, waarbij er steeds beter wordt overgegooid, er vaker in het vierkant gespeeld gaat worden en we kansen krijgen die steeds vaker afgemaakt worden. En misschien wel het belangrijkste er wordt positief gecoacht naar elkaar en we laten de koppies niet hangen. De doelpunten: Lucas en Daan 2x, Jildou, Lilly en Thijme 1x. Thijme bedankt voor het invallen. Léonie.

IJsselvogels E3 – OZC E2   13-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E3 nam het thuis op tegen hekkensluiter OZC E2 terwijl het zelf samen met Excelsior E1 aan de leiding gaat. De eerste periode werd afgesloten met een 0-0 tussenstand maar daarna begon E3 steeds beter te draaien met een ruime 13-4 overwinning als gevolg. Helaas weet ik niet wie er allemaal scoorden. De twee zwakkere teams hebben jullie nu gehad, de betere teams komen er aan, succes E3.

RWA F1 – IJsselvogels F1   7-19     Afgelopen zaterdag speelde de F1 uit om 9 uur tegen RWA F1. Een ploeg waar we op het veld ook al 2 keer tegen hadden gespeeld, dus we waren er bekend mee. Ook waren zij de eerste tegenstanders die doorloopballen deden en daar hebben we de afgelopen trainingen ook veel mee geoefend daardoor. Ook waren de vorige wedstrijden nog best lastig tegen ze, dus het zou een spannende wedstrijd worden. In het 1e kwart werden er niet veel doelpunten gescoord. Alleen Ilse en Yannick kregen dat voor elkaar, waardoor we het 2e kwart ingingen met 0-2. Na de 0-3 van Ilse, kwam er een superspeler in en die scoorde gelijk een tegendoelpunt, 1-3. Na de 1-4 van Ilse scoorde RWA weer de 2-4. Daarna scoorde we er 4 achter elkaar. 1 van Yannick, 1 van Daan en 2 van Ilse. Na de 3-8 scoorde Daan net nog voor de rust de 3-9. In het 3e kwart werden maar 3 doelpunten gemaakt en allemaal door Yannick, waardoor de stand 3-12 was. In het laatste kwart kwamen weer wat meer doelpunten. Yannick scoorde de 3-13 en de 3-14, daarna maakte RWA de 4-14 en Eva de 4-15. Na de 5-15 scoorde Daan de 5-16. Daarna scoorde RWA weer 2 doelpunten, maar Ilse zorgde voor de 7-17. Als laatste werd door Eva nog 2 mooie doelpunten gemaakt en dat bracht de eindstand op 7-19. Uiteindelijk toch niet zo’n spannende wedstrijd als we gedacht hadden, maar dat heeft de F1 echt aan zichzelf te danken, want ze speelde weer een goede pot met een hoog scoringspercentage. Ook maakte RWA de kansen niet af en daar konden wij weer van profiteren. Het korfschieten werd 4-4 met doelpunten van Yannick, Ilse en Daan 2x. Erg goed gedaan en tot na de kerstvakantie weer. Hopen dat we gewoon verder kunnen spelen in onze competitie! Doelpunten zijn gemaakt door Yannick 7x, Ilse 6x en Daan & Eva 3x. Cécile.

KOAG F4 – IJsselvogels F2   6-5    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Krimpen ad IJssel speelde F2 een bijzonder spannende wedstrijd die nipt met 6-5 werd verloren van KOAG F4. Verder heb ik helaas geen gegevens ontvangen, jammer, kleine moeite, groot plezier!

IJsselvogels F3 – KCC / CK Kozijnen F3   15-1    Zaterdag speelde de F3 hun 3e en laatste wedstrijd van het jaar tegen KCC. Nadat we helaas het bericht kregen dat Vajen en Jason zich ziek moesten melden was het toch even schrikken en moesten we snel op zoek naar een 4e speler, na wat belletjes was het Maud die de F3 compleet maakte. Om 10.00 stonden we klaar in de zaal om te beginnen aan de wedstrijd. Al snel kwamen we door Vieve en Cas op een 6-0 voorsprong, waarna Maud {met haar eerste poging!!} haar eerste maakte liep de stand uit naar 7-0. Na rust duurde het even voordat het vizier weer op scherp stond maar na een paar minuutjes waren het Vieve en Cas die de eerste maakten. Even later wist zelfs Jake zijn eerste van het seizoen te maken en dat werd door alle spelers gevierd. Waarna Cas weer scoorde dacht Jake ‘doe ik het toch even nog een keer’ en scoorde hij de 12-0. Maud wist even later ook nog haar 2e te maken en na de laatste 2 goals van Cas en Vieve werd de eindstand: 15-1 voor IJsselvogels. De 3e overwinning en hopelijk niet de laatste. De doelpunten zijn gemaakt door Cas 6, Vieve 5, Jake 2 en Maud 2. Benjamin .