Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

13 januari 2021

Reacties:

0
 januari 13, 2021
 0
Categorie: Clubblad

N.a.v. de persconferentie van het kabinet van 12 januari hebben de CTZ en het bestuur van IJsselvogels besloten om tot 9 februari geen trainingen aan onze jeugdleden te geven. Een herevaluatie van dit besluit zullen we rond 25 januari nemen n.a.v. de ontwikkelingen in de komende twee weken. Hieronder lichten we het besluit toe.

Wat zijn de redenen de trainingen langer niet door te laten gaan?
De belangrijkste argumenten om nu geen trainingen te geven zijn:
– de (basis)scholen zijn gesloten. Wij zijn van mening dat het niet klopt om dan wel te korfballen Hoe eerder we als samenleving weer naar school kunnen, hoe beter. We leggen dan ook een verband tussen het wel of niet trainen en het openen van de (basis)scholen.
– de druk op de zorg is ondanks de dalingen de laatste dagen nog steeds hoog.
– de risico’s die sinds twee weken vergroot zijn a.g.v. de besmettelijkheid (en deels ook onduidelijkheid) van de Engelse virusvariant.
– de kou buiten zorgt ervoor dat we maar beperkt kunnen korfballen. Zowel de kans op blessures aan de hand als ook de kou zelf hebben invloed op het korfballen waardoor de trainingen zich voornamelijk zouden richten op conditionele trainingen.

Hierbij moet worden opgemerkt dat het besluit een combinatie is van deze punten. Kortom er is niet 1 punt specifiek als enige reden aan te wijzen waarom we nu tot het besluit zijn gekomen.

De overheid geeft aan dat sporten tot 17 jaar mag, andere verenigingen sporten wel. Waarom wij niet?
Elke vereniging is vrij in haar keuze wel of niet te trainen in de huidige omstandigheden. Wij kiezen er zoals gezegd voor om onder de huidige omstandigheden dit niet te doen. Met name het feit dat de scholen gesloten zijn speelde een belangrijke rol in onze besluitvorming. Wij vinden het niet gepast om wel te sporten op korte afstand van elkaar maar niet naar school te kunnen of op school op afstand moeten blijven. Hoe meer wij kunnen bijdragen dat de scholen weer eerder open kunnen, hoe beter. De overheid geeft de ruimte om te sporten maar als bestuur en CTZ vinden wij het op dit moment niet verantwoord.

Geldt dit voor jeugd en senioren?
Ja.

Gaan we nog in de zaal trainen in februari?
Als we gaan trainen in februari is de verwachting dat dit buiten gebeurt. De zaalcompetitie is sowieso door de KNKV geheel geannuleerd en we verwachten dat zaalsporten pas later in het jaar weer mogen.

🙁 🙁 🙁 !! Ik wil korfballen!!
Ja, zo is ons gevoel als CTZ en bestuur ook. Ook wij balen enorm van de situatie en zouden liever sporten dan dit besluit te moeten nemen. We weten dat jullie allemaal weer dolgraag de zaal of het veld in willen en wij zouden niets anders willen. Het besluit voelt allemaal heel dubbel. We missen de sport, we missen elkaar. Elke dag ziet er nu ongeveer hetzelfde uit. Ook wij willen snel uit deze sleur en hopen door deze keuzes hier sneller te komen.

Hoe kan ik mijn conditie op peil houden?
Sporten is belangrijk. Blijf sporten in de vorm van wandelen, fietsen of thuis sporten. Kortom dat kan je heel simpel zelf doen en het geeft je ook energie! Op de maandagen blijft Kombifit om 19:00 online lessen aanbieden met een instructeur. Interesse? kombifit@ijsselvogels.nl leden van IJsselvogels kunnen gratis meedoen.

Daarnaast zijn we bezig een serie oefeningen te publiceren: iets wat we de komende maanden al van plan waren en blijven uitbreiden. Oefeningen die je sprongkracht, conditie, blessures voorkoming verbeteren en die ook aansluiten op de behoefte als speler. Deze oefeningen zullen niet allemaal in 1 keer beschikbaar komen maar elke 2-3 weken worden uitgebreid. Kortom iets wat we voor de langere termijn profijt van krijgen. Houd de site en socials in de gaten!

Vragen?
Heb je vragen? Mail de de CTZ via ctz@ijsselvogels.nl of het bestuur via bestuur@ijsselvogels.nl of schiet bijvoorbeeld Stefan of André even aan.

Blijf gezond en tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *