cat_vdvoorzitter

In Memoriam Peter Mandersloot

Het is te onvoorstelbaar voor woorden, maar donderdagavond bereikte ons het bericht dat in de middag van 11 december 2014 op een leeftijd van 55 jaar Peter Mandersloot is overleden. Peter hoorde in 2013 dat hij ernstig ziek was. Hij heeft er samen met zijn gezin alles aan gedaan om deze vreselijke ziekte te overwinnen en het zag er op dat moment ook goed uit. Op de nieuwjaarsreceptie van IJsselvogels op 11 januari 2014 was Peter zeer positief. Hij voelde zich goed en zag de toekomst zonnig in. In de maand mei van dit jaar kreeg hij echter te horen dat hij opnieuw getroffen werd door kanker. Nu heeft hij deze ongelijke strijd verloren.

Peter kwam in aanraking met IJsselvogels door zijn kinderen, die in de jeugd van IJsselvogels speelden. Met meerdere ouders startte hij een recreanten team. Mede door zijn enthousiasme groeide deze groep sterk en werd er veel plezier gemaakt. De onderlinge band binnen de recreanten groep is bijzonder om te zien. Door zijn prikkelende vragen in gesprekken heeft hij vele personen binnen IJsselvogels positief beïnvloed. Bij wedstrijden van zijn kinderen en bijzondere aangelegenheden was hij, samen met Ada zijn vrouw, veelvuldig van de partij. Ook probeerde hij, zonder dat die taak hem werd toebedeeld, vrijwilligers voor onze vereniging te vinden. Het benadrukt zijn betrokkenheid bij de vereniging.

Het is moeilijk te begrijpen dat we Peter niet meer zullen kunnen spreken en ontmoeten. Het is nog zwaarder voor Ada, Jeroen en Alex om de man en vader in hun gezin te moeten missen. Wij wensen hen en de overige familieleden en vrienden veel sterke en kracht bij het verwerken van dit verlies.

Zodra wij meer weten over de condoleance en de uitvaart zullen we dit vermelden. Tevens zal Ruud Pijpers, als teamgenoot en overbuurman, zijn herinnering in een memoriam weergeven.

Zaterdag 20 december 2014 hangt de vlag op de wand in sporthal de Zuidplas op halfstokhoogte (ten opzichte van de overige vlaggen). Het team van Alex (IJsselvogels 4) zal a.s. maandag met rouwbanden spelen en 1 minuut stilte in acht nemen. De overige senioren teams doen dit op zaterdag 20 december in hun thuiswedstrijden.

Namens het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels,

Henk Jan Bos
Voorzitter