In Memoriam Wim Slingerland Jr.

In Memoriam Wim Slingerland Jr.

Afgelopen dinsdagavond 9 december 2014 is, ondanks zijn zorgelijke situatie, toch onverwachts Wim Slingerland Jr. overleden. Enkele weken geleden is Wim opgenomen in het ziekenhuis met een acute alvleesklierontsteking. De weken hierna verbeterde zijn situatie nauwelijks. Wim kreeg op woensdag 3 december 2014 plotseling een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Na deze reanimatie is Wim in coma gehouden. In de dagen daarna verslechterde zijn situatie en leefden Janine en de familie tussen hoop en vrees.

Wim was van jongs af aan lid van onze vereniging. Onder leiding van zijn oom doorliep hij de C-jeugdteams. Al gauw bleek dat hij talent had, waardoor hij in alle selectieteams van IJsselvogels gespeeld heeft. Jaren heeft hij in het 1e team van IJsselvogels gespeeld, met vele uitzonderlijke resultaten. Ook was hij aanvoerder van de Rotterdamse selectie, waarmee hij in en tegen Spanje speelde. Tijdens zijn actieve lidmaatschapsperiode was Wim lid van de jeugdcommissie en de clubhuiscommissie. De rol in de clubhuiscommissie lag hem goed. Een rol die hij later ook binnen de tennisvereniging vervulde. Nadat Wim stopte met spelen werd hij bijzonder lid van onze vereniging en ging hij actief tennissen. Opvallend was dat Wim altijd bijzonder op de hoogte was van gebeurtenissen binnen onze vereniging. Ook was hij vaak bij activiteiten (zoals recepties en kampioenschappen) aanwezig. Dit kwam mede door de vriendengroep die hij nog steeds binnen onze vereniging had.

Het is zwaar voor Janine en de familie om dit verlies van Wim, met zijn 50 jaar nog in de bloei van zijn leven, te moeten dragen. Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe.

Zodra wij meer weten over de condoleance en de uitvaart zullen we dit vermelden op de website. Tevens zal Hans Klijn, die vele jaren met Wim heeft gespeeld, zijn herinnering in een in memoriam weergeven.

Zaterdag 20 december 2014 hangt de vlag op de wand in sporthal de Zuidplas op halfstokhoogte (ten opzichte van de overige vlaggen). Op deze dag zullen alle thuisspelende seniorenteams voor hun wedstrijd één minuut stilte in acht nemen. Tevens zullen de teams met rouwbanden spelen.

Namens het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels,

Henk Jan Bos
Voorzitter