spelletjes

Uitslag spelletjesmiddag woensdag 21 november 2018

Vorige  week woensdag werd weer de eerste spelletjesmiddag, uit een serie van vier, in het winterseizoen gehouden. Met een deelname van in totaal 20 kinderen was de opkomst redelijk tot goed al kan deze natuurlijk altijd beter. Woensdagmiddag 19 december wordt de volgende spelletjesmiddag gehouden, noteer deze datum alvast op de kalender (of zet ‘m in je agenda).

Doordat Cécile, Anna en Jesca (waren de laatste jaren vaste helpsters) ontbraken als hulp op de spelletjesmiddag vanwege een ander lesrooster zat ik een beetje in de piepzak wat het aantal helpers betrof. Flo reageerde al heel snel dat ze kwam helpen en Benjamin is al jaren een vaste hulp, maar daar bleef het bij. Op maandag een noodoproep gestuurd naar alle spelers en speelsters van D1 want die zitten nog op de basisschool en zijn op woensdagmiddag vrij. Gelukkig was Timo ook bereid om te helpen en toen Flo aan kwam zetten met een vriendinnetje (Sabine Vink) hadden we ineens 5 man/vrouw leiding. Dat moest kunnen. Zeker toen zelfs de jarige Luna nog kwam helpen. Bij de E-teams kwam Jesca daar nog bij terwijl Timo en Luna na de F-teams naar huis gingen.

Om 14.15 uur begon de spelletjesmiddag voor de F-teams waarvan precies de helft van het aantal welpen (16 stuks) aanwezig en omdat er 4 “gastspelers” aanwezig waren hadden we een mooi aantal van 12 kinderen die werden verdeeld over 4 tafels. We deden 6 spelletjes van 10 minuten waarna er een eindstand werd opgemaakt. De winnaar mag in maart mee gaan zwemmen en hij mocht ook nog een lootje trekken met een nummer erop. Alle aanwezige kinderen krijgen bij binnen komst een nummer toegewezen en wie het getrokken nummer had mag ook in maart mee gaan zwemmen.

De eindstand was:
groep 1 – Karim 14 p., Ayub 17 p. en Thijme 23 p.
groep 2 – Eva 21 p., Elin 20 p. en Mila 20 p.
groep 3 – Daan 16 p., Naomi 21 p. en Nienke 18 p.
groep 4 – Bente 15 p., Carice 22 p. en Elisa 18 p.

Thijme Verburg uit de F1 werd met 23 punten winnaar van de eerste spelletjesmiddag en mocht na afloop een nummertje trekken, de gelukkige was Karim Vogel die deze middag als “gast” aanwezig was en dus ook in maart mee mag gaan zwemmen.

Om 15.45 uur waren de E-teams aan de beurt en met 7 “eigen” kinderen en 1 “gastspeler” viel de opkomst hier een klein beetje tegen maar het spelplezier was er niet minder om. We maakten 3 tafels waarbij de nog “jonge” leiding ook af en toe mee mocht doen.

De eindstand was hier:
groep 1 – Lucas 20 p., Thijmen 21 p. en Florian 18 p.
groep 2 – David 19 p., Tess 18 p. en Luc 17 p.
groep 3 – Dominique 20 p. en Lieke 20 p.

Het zat deze middag een beetje in de naam waarschijnlijk want na Thijme bij de F was het nu Thijmen Hofman uit E5 die deze spelletjesmiddag wist te winnen. Bij het lootje trekken was Tess Kempers uit E4 de gelukkige. Beiden mogen in maart op een vrijdagavond mee gaan zwemmen.

Tussen de spelletjes door was er genoeg te snoepen en te drinken terwijl aan het eind iedereen nog een zakje chips kreeg. Ik hoop dat iedereen het naar zijn of haar zin heb gehad en ik hoop jullie allemaal woensdag 19 december weer te zien op de volgende spelletjesmiddag. Ook alle helpers hartelijk bedankt want zonder jullie hulp ……. geen spelletjesmiddag!

Wim Slingerland.