wilco

Vrijwilliger in Beeld: Wilco Stolk!

Vertel ons kort wat over jezelf?
Mijn naam is Wilco Stolk, 42 jaar oud en geboren in Moordrecht en daar ook nu nog woonachtig. Sinds 2000 run ik samen met mijn collega het installatiebedrijf Dasto Elektro BV, huisinstallateur van onder andere Sportcomplex de Zuidplas, TVM en IJsselvogels.

Mijn thuis situatie: ik ben getrouwd met Helen en we hebben samen 2 kinderen Melissa (14) en Justin (12) die op korfbal zit.

Sinds wanneer ben je bij de vereniging betrokken als vrijwilliger?
Ik ben sinds enkele maanden actief als vrijwilliger betrokken, daarvoor was ik altijd als ouder en supporter aanwezig bij de teams van mijn zoon en als het daar nodig was hielp ik op alle fronten.

Welke vrijwilligerstaken doe jij voor de vereniging?
De taak die ik nu vervul binnen de vereniging is beheer en onderhoud materiaal en zo nodig vernieuwen daarvan, verder zullen er wat mij betreft meer taken bij komen.

Wat levert vrijwilliger zijn bij IJsselvogels je op?
Heel veel gezelligheid met de mensen om me heen binnen de club en de voldoening om iets te doen.

En wat ‘kost’ het je?
Bergen plezier en afleiding van de drukke dagelijkse bezigheden.

Wat is je mooiste herinnering aan / met IJsselvogels?
Mijn mooiste herinneringen heb ik aan de jaren dat mijn zoon heeft getraind bij IJsselvogels en wedstrijden heeft gespeeld met zijn teams. Mooi is het ook om te zien dat “oudere” jeugdleden  de jeugdleden trainen en coachen.

Verder heb ik recent een mooi uitspraak gehoord die me erg is bij gebleven van een coach: jullie hebben de 2e helft gewonnen met 2 – 1 goed gedaan en dan verliezen met 2 – 7 dat noem ik positief coachen.